Geplaatst: Zaterdag 10 december 2011 - 14 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dag van de kleine schrijver

=   Watertij - HOMER  

Winnaar van de festivalprijs
 
Overtuigende winnares in de categorie van de eigen aanmeldingen is: Maaike de Jager. Zij deed mee met een gedicht, een elfje, dat heel gewoon `elfje van Maaike´ heet. Het werd op DWJM geplaatst op 30 november 2011. Maaike pakte met haar elfje 60% van de stemmen in deze groep met 15 deelnemers. Maaike is winnaar van de festivalprijs en mag zich voor altijd `Kleine schrijver Drachten 2011´ noemen.
 
Maaike, sommigen dachten dat je al wat ouder zou zijn, maar je bent pas 12. Alsof 12-jarigen nog niet zoiets moois zouden kunnen schrijven. Natuurlijk kunnen ze dat, jij hebt het laten zien. Je gedichtje is klein maar fijn, zoals dat hoort bij een elfje. Het heeft een prachtige opbouw. Eerlijk gezegd wist ik niet direct wat BFF betekent. Toen ik erachter kwam, moest ik wel even lachen. Een elfje eindigt altijd met één woord. Maar bij jou met drie. Maar als afkorting is het toch één woord. Heel leuk bedacht. Maar de inhoud is nog het mooist. Het belang en de magie van vriendschap, altijd en overal.
Gefeliciteerd met je prachtige elfje en met de festivalprijs.
 
 
Winnaar van de publieksprijs
 
Bijna net zo´n overtuigende winnaar vinden we in de categorie van de lezersnominaties: Mark Maas. Van Mark werd zijn verhaal `Max...´ genomineerd door Hyke Oostenbrink. Mark plaatste het op DWJM op 14 januari 2011. Eenmaal genomineerd ging Mark met ruim 40% van de stemmen aan de haal in deze groep met 11 deelnemers. Mark is winnaar van de publieksprijs en mag zich voor altijd `Blije blogger Drachten 2011´ noemen.
 
Mark, je vertelt over een jeugdervaring van 26 jaar geleden; je was toen 16. En ook jouw verhaal gaat  over een BFF, al was die kreet toen nog niet zo gangbaar, zeker niet onder stoere tienerkerels. Meer verhalend maar niet minder raak dan in het elfje hiervoor, schets jij tussen de regels door het belang en de magie van vriendschap. Aan het eind leg je overtuigend en fraai de link naar het nu. Met muziek als voertuig: Max, van Paolo Conte. Terloops rond je af met wat jou ongetwijfeld getriggerd heeft tot de herinnering waar je mee begon. En nieuw klein Maxje, die je even heel ver terug bracht in je eigen leven. En dan is daar DWJM, om het van je af te schrijven.
Gefeliciteerd met je mooie ontboezeming en met de publieksprijs.
 
 
De prijzen zijn bescheiden maar verdiend. Voor Maaike nog even kijken of we iets anders kunnen verzinnen voor die grotemensenprijs die we in gedachten hadden. Maar waar moeten die prijzen heen? Maaike, Mark: kan ik van ieder van jullie per persoonlijke e-mail een adres krijgen waar de prijzen kunnen worden bezorgd...?
 
Voor wie in de gelegenheid is om te luisteren: zaterdag 10/12 omstreeks half elf komt Festival De blije schrijver nog even terug in Smelne Centraal. En vergeet ook verder niet de Dag van de kleine schrijver te vieren: lees of schrijf iets moois!
 
Alle andere deelnemers, lezers en stemmers: bedankt voor jullie inzet en al die bijzondere bijdragen. Voor wie de bijdragen en het festival nog eens terug willen halen, zie:
 
En wie weet, tot volgend jaar. Onthoud alvast de juweeltjes die weer voorbij gaan komen op DWJM.
Delicious Digg Facebook Fark MySpace