Geplaatst: Vrijdag 2 december 2011 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dag van de kleine schrijver

=   Watertij - HOMER 

Wie het festival De blije schrijver al een beetje heeft leren kennen, weet dat er twee categorieën zijn. We zijn hier te gast bij de categorie van de nominaties die door lezers zijn gedaan. Deze lezers hebben elk hun favoriete gedicht, verhaal of column van DWJM genomineerd voor het festival. De opkomst in deze categorie mag er zijn: maar liefst 11 schrijvers. Lang ging deze categorie met dit aantal aan kop. Totdat bij de andere categorie de Sterke Meiden met maar liefst zeven meiden sterk naar binnen stormden.
 
Bij de categorie waar het hier om gaat, is de brandende vraag: wie van deze schrijvers mag zich op 10 december `Blije blogger Drachten 2011´ noemen? Want dat is de titel die bij de publieksprijs hoort. En opnieuw zijn het de lezers die dat uitmaken. Zo gauw op 2 december de lezerspoll voor de publieksprijs is geopend, kan elk DWJM-lid op haar / zijn favoriete blog stemmen. De schrijver die de meeste stemmen krijgt, sleept de titel in de wacht. En ook de lezenswaardige prijzen die erbij horen: het Schrijverskwartet, de gids Wandelen in Friesland en de verhalenbundel Literaire ijspret: de mooiste verhalen over schaatsen.
 
Graag stellen we de elf bijdragen met de bijbehorende schrijvers voor. Ze staan in dezelfde volgorde als in de lezerspoll. Die volgorde is bepaald door loting. Het toeval wil, dat daardoor de eerste genomineerde achteraan kwam te staan en de laatste vooraan. Daar gaan we.
 
- Erik: de man die denkt dat hij geen schrijver is, maar toch door een lezer werd genomineerd...
 
Schrijver: Erik V/d Velde (niet meer vindbaar)
Genomineerd gedicht: geen schrijver (niet meer vindbaar)
Geplaatst: Zondag 27 november 2011
 
- Een verhaal van dezelfde Mark als uit de andere categorie. En waar je eigenlijk muziek bij zou moeten horen. 
 
Schrijver: Mark Maas
Genomineerd verhaal: Max...
Geplaatst: Vrijdag 14 januari 2011
 
- Gerard: onze mystery guest, zo blijkt ook weer uit dit verhaal. Hij weet de lezer keer op keer te verrassen. En dat was een nominatie waard.
 
Schrijver: Gerard Schol
Genomineerd verhaal: Helder Horen
Geplaatst: Maandag 7 november 2011
 
- Jan slaat zich door het leven op zijn eigen manier en leert nog elke dag bij. Op DWJM mogen we af en toe meekijken.
 
Schrijver: Jan Ketelaar
Genomineerde column: De boze blijdschap
Geplaatst: Donderdag 23 juni 2011
 
- Corrie, ook in de andere categorie aanwezig, zoals meer schrijvers. Maar bijzonder: het verhaal dat hier is genomineerd, gaat over de bijdrage die ze zelf in de andere categorie heeft aangemeld. Een tweeluik.
 
Schrijver: Corrie Grupstra
Geplaatst: Donderdag 30 juni 2011
 
- Hyke is zelf genomineeerd, maar ze mag ook genoemd worden als degene die zelf de ene na de andere nominatie van fraaie schrijfsels uit haar mouw schudde.
 
Schrijver: Hyke Oostenbrink
Genomineerd gedicht: Meisje van 15
Geplaatst: Donderdag 20 oktober 2011
 
- Frank: ook vorig jaar er al bij. Toen schreef hij het stuk dat het vaakst werd gelezen en ook de meeste reacties opriep.
 
Genomineerd gedicht: Stel je wordt wakker....
Geplaatst: Maandag 19 september 2011
 
- Eric staat op DWJM bekend als weerprofeet. Dat wordt gewaardeerd; want dit is een nominatie voor zijn hele profetische oeuvre.
 
Geplaatst: Vrijdag 18 november 2011 (e.a.)
 
- Ook Conrad is een bekende plaatselijke profeet en ziener, maar dan in de breedte; benieuwd wat hij voor 2012 in petto heeft.
 
Schrijver: Conrad Berghoef
Geplaatst: Donderdag 30 december 2010
 
- Bijzonder: een gedicht dat op DWJM verscheen als reactie op een ander gedicht over hetzelfde onderwerp. En tot haar verbazing werd Antje genomineerd...
 
Genomineerd gedicht: Wij op de wii
Geplaatst: Zaterdag 25 december 2010
 
- Google night? Anton Pieters doet uit de doeken waarom dat leuk is. En hij kan het weten, want als het even kan is hij erbij.
 
Schrijver: Anton Pieters
Genomineerde column: Google Night
Geplaatst: Woensdag 16 november 2011
 
 
Tot zover de elf deelnemers die gaan voor de publieksprijs. En vanaf 2 december: op naar de lezerspoll die bij de publieksprijs hoort. En daar natuurlijk ook stemmen!
 
 
Delicious Digg Facebook Fark MySpace