Geplaatst: Donderdag 24 november 2011 - 3 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dag van de kleine schrijver

=   Watertij - HOMER 

 

Hoe de organisatie zich ernstig zorgen begon te maken over het verschil tussen de eigen aanmeldingen (1) en de lezersnominaties (9). En hoe Mark Maas (onbedoeld?) de oplossing aandroeg, door ouder werk van zichzelf aan te melden. Wij omarmen dit idee! Schrijvers, kijk terug in je DWJM-schrijfsels tot en met december 2010. En meld je eigen leukste, mooiste, grappigste, meest verfijnde, vetste, wreedste, gaafste en/of ontroerendste literaire hoogstandje aan! Want de balans is nog niet hersteld. Laatste stand, aan het slot van festivaldag 2: eigen aanmeldingen - lezersnominaties tussenstand 2 - 10.

 

Hoe de winnares van vorig jaar, Silvia Sikkema Van Laar, een kijkje op het festival kwam nemen. Waarbij ze ons lachend toevertrouwde, zeer benieuwd te zijn aan wie ze het stokje mag doorgeven. Hoe hierdoor het gerucht is ontstaan dat Silvia zelf dit jaar niet meedoet en haar titel niet zal verdedigen. Zelf hult zij zich hierover in stilzwijgen. Zodat ook wij totaal geen idee hebben, of er op het festival van 2011 nog iets moois uit haar pen zal gaan vloeien.

 

Hoe, grappig genoeg, van de club van vorig jaar bijna iedereen nu opnieuw vertegenwoordigd is. Was het toen vooral door eigen aanmeldingen, nu vooral door nominaties. Toen domineerden de verhalen en gedichten; dit jaar neigen de bijdragen meer naar het aloude handwerk van het bloggen. Wie wij, naast Silvia, node missen van onze harde kern, is bruzer Anne Bekkema. Vorig jaar maakte hij furore met zijn Friestalige gedicht Myn Cruiser. Over dit jaar verkeren wij nog steeds in onzekerheid. Anne, meld weer iets moois aan, uiterlijk 30 november! Dan vertellen wij je iets over foto´s dat je nog niet weet...

 

Hoe Hyke Oostenbrink zich in haar eentje ijselijk verveelde in de categorie ´eigen werk`, maar daar inmiddels gezelschap heeft gekregen van een tweede blijde schrijver. Dat er, juist in deze categorie, nog velen mogen volgen. Wel dringt de tijd; nog 5 dagen te gaan.

 

Hoe van onze mysterieman Gerard Schol een blog is genomineerd over Helder horen: daarin wordt hij gewaarschuwd door een stem - zijn eigen stem - uit de toekomst. Hoe het brein van uw gastheer Steven door dit verhaal dusdanig werd aangetast, dat hij vreemde invloeden begon te vermoeden.

 

Hoe de genomineerde blog Wij op de wii van Yoga Met Je Hart Antje Fokkema hier onbedoeld aan bijdroeg. Nadat wij haar feliciteerden met haar nominatie van deze blog uit december 2010, merkte zij op dat het een reactie was op een blog van Hyke. Die tot onze verbijstering pas geplaatst is in november 2011. Zie voor de oplossing van dit raadsel bij de reacties onder Antjes blog... En lees nog even het later (!) geplaatste origineel (!) van Hyke. Ook een krachtig stukje poëzie, naar wij menen.

 

Hoe ten slotte Conrad Berghoef, eenmaal met een blog genomineerd, zich schoorvoetend aansloot bij het festival. Met een verwijzing naar zijn eerdere opmerking, dat we op de laatste dag van het festival, 10 december, Dag van de kleine schrijver, eigenlijk iets anders zouden moeten vieren (te weten de Dag van de mensenrechten). En hoe hij met deze opmerking van ruim een jaar geleden meer heeft bewerkstelligd, dan hij tot nu toe kon vermoeden. Waaronder het blijvende thema van de Dag van de kleine schrijver: Vrijheid blijheid! Dit in aansluiting op artikel 27 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Een jaar na dato: Bedankt Conrad.

 

 

Delicious Digg Facebook Fark MySpace