Geplaatst: Vrijdag 17 april 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Met andere woorden

=   Watertij - HOMER

 

Now the March against COVID-19 is on its way, people worldwide are looking for answers. We are not the right organisation to give these answers. Instead of that, we like to share the musical version of the March against COVID-19. It might encourage you to hold on in this battle, especially when you are buzzy in healthcare at the moment. 

So please listen (in a new screen beside this blog) to:

https://www.youtube.com/watch?v=lM7MctJxZNQ. 

While listening, you might have some questions. What is this all about? What does this musical version of the March against COVID-19 mean? Well, in this particular case we can share some answers. For instance about the different parts and themes of this march.

0:00   Introduction               Breaking news - COVID-19 in China

0:08   Theme 1                    Far from my bed show

0:25   Theme 1 repeated                Far from my bed show

0:43   Intro theme 2              Speech of the Prime Minister

0:52   Theme 2                    It is just like The Flu

1:09   Intro theme 2 repeated          Speech of the Prime Minister

1:18   Theme 2 repeated                It is just like The Flu

1:36   Break                      Speech of the King

1:40   Theme 3                    COVID-19 has reached us

2:14   Theme 3 variation          COVID-19 activates us

2:48   Intro theme 4              Government Press Conference

2:57   Theme 4                    Back to normal or getting used

3:30   Intro theme 4 repeated          Government Press Conference

3:39   Theme 4 repeated                Back to normal or getting used

4:13   Final Chord                Life goes on anyway

 

Now we also have some questions. What can you do? Are you able to share this blog and this march with others? Or are you a musician yourself? And would you like to play themes of this march on your own instrument, or with your band? You're welcome.

 

There is another good reason to share this March against Corona (COVID-19) with others. The real name is 'March of the medics'. It was composed by Johan Wichers in 1938. He was a wellknown Dutch composer of marches. He wrote 'March of the medics' to express his gratitude, after a long stay in the hospital, recovering from a serious disease.

 

Steven Watertij

Www & wwW

 

Achterwaarts          Voorwaarts


 

Geplaatst: Zaterdag 14 maart 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

=   Watertij - HOMER

 

De Koepel

Door het hart van Drachten fietsen en lopen late werkers naar huis. De koepel kadert de Vaart in en peilt de bewolkte hemel. Niemand kijkt ernaar, behalve wij. Dat is logisch; niemand beleeft vandaag de ZonsonderVaart dag actief, behalve wij.

 

alt

11 maart 2020 ZonsonderVaart - De Koepel

Fotografie: Kreaterbureau VULKAAN


In 2021

Natuurlijk gaat dat veranderen. In 2021 hopen we een stap verder te zijn dan nu. We gaan uitrekenen wanneer dan de ZonsonderVaart gaan vallen. Dat zal niet veel anders zijn dan nu. Maar eerst is er nog de tweede ZonsonderVaartdag van 2020, dit najaar.

 

Achterwaarts          Voorwaarts

 

Geplaatst: Zaterdag 8 februari 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Tasman Express

=   Watertij - HOMER


Er zijn er dus meer van

Echte noorderlingen, bestaan die? Jazeker, ik ben er zo een. Hoe zo een? Wel, iemand die zich sterk verbonden voelt met Drenthe, met Groningen en met Friesland. En vandaag lees ik in Dagblad van het Noorden dat er meer zijn, of in elk geval één. Zijn naam is Anco Dijkman, geboren Fries, maar al decennia woonachtig in (de stad) Groningen. En Drenthe? Daar komt zijn vrouw vandaan; zijn schoonfamilie woont er.

 

Het Noorden wordt verstript

En vandaag is hij begonnen het Noorden te verstrippen. Jawel, voorlopig elke zaterdag in Dagblad van het Noorden. Wij gaan hier niets verklappen, behalve dan dat allerlei locaties uit het Noorden de revue gaan passeren. En natuurlijk ook Friezen, Groningers en Drenten. Als iemand dat leuk vindt, kan zij of hij zich zelfs aanmelden, om als figurant in de strip op te treden. Let wel, Anco geeft geen garanties. Maar het is bespreekbaar.


Achterwaarts          Voorwaarts

 

Geplaatst: Vrijdag 31 januari 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Tasman Express

=   Watertij - HOMER

 

Kalender van het Noorden

Door de tijden heen is de ene dag belangrijker geworden dan de andere dag. De ene dag heeft status, de andere dag is gewoon weer een dag. Als een bijzondere dag elk jaar op dezelfde datum valt, krijgt ook die datum een speciale betekenis. Hoe nuchter wij hier in het Noorden ook zijn, ook wij hebben speciale datums. Eens in de zoveel tijd, meestal eens per jaar, komen ze weer terug. Belangrijke datums, die regelmatig aan ons voorbij gaan. Zij komen in de Kalender van het Noorden, te vinden op DWJM Zakelijk. Als hij eenmaal klaar is, is hij bij wijze van spreken in beton gegoten.

 

 alt

Dynamische werking - Leo Schatz 1972 

Fotografie: Kreaterbureau VULKAAN

 

Agenda van het Noorden

En Pasen dan? En de grote evenementen? Daarvoor is de Agenda van het Noorden. Ja, daar gaat een hoop tijd in zitten; elk jaar ziet deze agenda er weer anders uit. Dus schuiven we die nog even naar de toekomst. Komt tijd, komt raad. Intussen gaan we er al wel eens naar kijken. Wat komt er in het Noorden zoals voorbij aan grote jaarliijkse of meerjaarlijkse activiteiten? Eigenlijk moet dat voor het begin van het jaar bekend zijn. Dan kan ook voor 1 januari de agenda klaar zijn. Maar vooruit, voor grote schaatsevenementen op natuurijs maken we een uitzondering. Als we ze nog mogen meemaken.


Achterwaarts          Voorwaarts