Geplaatst: Zaterdag 31 maart 2018 - 11 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

DWJM Sociaal / Schelf Kalender

 

De nieuwste vertaling

Maria was buiten gebleven en stond bij het graf te huilen. Al huilend boog ze zich voorover naar het graf. Daar zag ze twee in het wit geklede engelen, die op de plek zaten waar het lichaam van Jezus had gelegen. De een zat aan het hoofdeinde, de ander aan het voeteneinde. Ze vroegen haar: 'Vrouw, waarom huil je?' Maria antwoordde: 'Ze hebben mijn heer weggehaald en ik heb geen idee waar ze hem gelaten hebben.'

 

Vertalen is een vak

Nadat ze dat gezegd had draaide ze zich om en zag Jezus staan. Maar ze wist niet dat hij het was. Jezus vroeg haar: 'Vrouw, waarom huil je? Wie zoek je?' Maria dacht dat het de tuinman was en zei: 'Meneer, als u hem hebt weggehaald, zeg mij dan waar u hem hebt heengebracht. Dan zal ik hem terughalen."

 

De moraal van het verhaal

En Jezus zei tegen haar: "Eén april!"

 

Achterwaarts          Voorwaarts

=   Watertij - HOMER 

alt

Geplaatst: Zondag 11 maart 2018 - 15 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Profielschets van de kleine schrijver

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

DWJM Sociaal / Schelf Kalender


Precies klein genoeg

Zo te zien doet de opkomst bij De Kleine Schrijfwedstrijd recht aan de naam. Drie mensen, mogelijk vier, hebben een bijdrage geleverd. Dus ja, zo gaat dat bij een Kleine Schrijfwedstrijd. Maar vanwaar de onzekerheid over het aantal bloggers? Dat komt doordat een van de veronderstelde deelnemers niet heeft aangegeven dat hij meedoet. Het zou ook een spontane bijdrage aan DWJM Sociaal kunnen zijn. Dus tellen we drie geldige bijdragen. En dat terwijl er drie prijzen zijn te vergeven. Daarmee kunnen we alleen maar concluderen dat De Kleine Schrijfwedstrijd precies klein genoeg is. Geen deelnemer te weinig, geen prijs teveel.

 

De drie bijdragen

De volgende stap is de prijstoekenning en -uitreiking. Zoals vooraf was aangegeven, hebben wij ons gisteren hierover gebogen. Bijdragen zijn ontvangen van Chantal Kuipers, die schreef over het mooie en ruime Noord-Nederland. Van een totaal ander kaliber was 'De columndictatuur' van Marije Bosboom. Zij deed in haar stuk een poging tot interactie met de lezer. Maar haar dictatoriale insteek, samen met het desolate karakter van DWJM Sociaal, maakte dat er geen gesprek van de grond kwam. Tot slot was daar Bas Kleijweg, die op poëtische wijze een lans brak tegen het klimaatprobleem. En zoals gebruikelijk melden wij nu, dat het lastig was om een winnaar aan te wijzen.

 

Uitreiking door postbode

Uiteindelijk is onze keuze gevallen op 'Planeet van blauwtjes' van Bas Kleijweg. Hij voegt een poëtische insteek samen met een herkenbare oproep. Chantal Kuipers zit hem op de hielen, met haar prozaïsche ode aan Noord-Nederland. Marije Bosboom doet hier vrijwel niet voor onder, met haar dominante dictaat. Daarmee is de volgorde van de prijzen bepaald. De uitreiking is een ander verhaal. Zoals dat past bij De Kleine Schrijfwedstrijd, zijn er geen grote festijnen aan verbonden. Wij nodigen de winnaars uit hun adressen per e-mail door te geven. Intussen maken wij de balans op van de beschikbare prijzen. De winnaar heeft de eerste keuze, enzovoort.

 

Achterwaarts          Voorwaarts

=   Watertij - HOMER 

alt