Geplaatst: Vrijdag 17 april 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Met andere woorden

=   Watertij - HOMER

 

Now the March against COVID-19 is on its way, people worldwide are looking for answers. We are not the right organisation to give these answers. Instead of that, we like to share the musical version of the March against COVID-19. It might encourage you to hold on in this battle, especially when you are buzzy in healthcare at the moment. 

So please listen (in a new screen beside this blog) to:

https://www.youtube.com/watch?v=lM7MctJxZNQ. 

While listening, you might have some questions. What is this all about? What does this musical version of the March against COVID-19 mean? Well, in this particular case we can share some answers. For instance about the different parts and themes of this march.

0:00   Introduction               Breaking news - COVID-19 in China

0:08   Theme 1                    Far from my bed show

0:25   Theme 1 repeated                Far from my bed show

0:43   Intro theme 2              Speech of the Prime Minister

0:52   Theme 2                    It is just like The Flu

1:09   Intro theme 2 repeated          Speech of the Prime Minister

1:18   Theme 2 repeated                It is just like The Flu

1:36   Break                      Speech of the King

1:40   Theme 3                    COVID-19 has reached us

2:14   Theme 3 variation          COVID-19 activates us

2:48   Intro theme 4              Government Press Conference

2:57   Theme 4                    Back to normal or getting used

3:30   Intro theme 4 repeated          Government Press Conference

3:39   Theme 4 repeated                Back to normal or getting used

4:13   Final Chord                Life goes on anyway

 

Now we also have some questions. What can you do? Are you able to share this blog and this march with others? Or are you a musician yourself? And would you like to play themes of this march on your own instrument, or with your band? You're welcome.

 

There is another good reason to share this March against Corona (COVID-19) with others. The real name is 'March of the medics'. It was composed by Johan Wichers in 1938. He was a wellknown Dutch composer of marches. He wrote 'March of the medics' to express his gratitude, after a long stay in the hospital, recovering from a serious disease.

 

Steven Watertij

Www & wwW

 

Achterwaarts          Voorwaarts


 

Geplaatst: Dinsdag 29 oktober 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Met andere woorden

( I )     ( II )     ( III )

 

 =   Watertij - HOMER

 

Zie vooraf ( I ) en ( II ): The Matrix is een film. The Ratrix is realiteit.

 

Hoe zat het ook alweer?

We herhalen een paar begrippen. The Ratrix is de machtige economische machinerie die wordt geleid door ratings en rates. Wolven zijn erop uit om mensen in de Ratrix te vangen en daar vast te houden. Daarbij vermommen deze sluwe dieren zich als schapen. Denk nou niet direct aan criminelen die ons aan de hard drugs willen helpen. Nee, het gaat over legale bedrijvigheid, die ons gangbare producten voorhoudt. Dus ja, wat is het probleem? Het probleem is dat commercie uit de klauw begint te lopen. Het krijgt steeds meer trekken van een georganiseerde drijfjacht.

 

De kudde en de drijfjacht

Mensen zijn kuddedieren. Daarom is de drijfjacht zo geschikt. De wolven organiseren deze drijfjacht met een hoge graad van perfectie. Het einddoel is om zoveel mogelijk kuddedieren in de fuik van The Ratrix te drijven. Want eenmaal binnen, komen ze er niet of nauwelijks meer uit. Nee, we kunnen niet spreken van een misdaad. Want het ziet er uit, alsof mensen vrijwillig, vrolijk en vriendelijk The Ratrix worden binnen geloodst. Dus is het geen misdaad, maar wel degelijk een drijfjacht. De wolven zijn de jagers. Hun sterkste wapen is hun schaapsvermomming. En wij, wij zijn de prooien.

 

En dan nu: het motief

Laat het dan in grote lijnen legaal zijn, verdacht is het wel. En als het verdacht is, dan is er ook een verdachte: de wolf. Natuurlijk moet de verdenking tegen hem grondig worden onderbouwd. En daar ontbreekt nog een belangrijke schakel: het motief. Als er geen motief is, hangt het hele verhaal van The Ratrix in de lucht. Maar dat motief is er; het is de lijn aan de muur in de directiekamer. De lijn die altijd omhoog moet. En die vooral sneller omhoog moet dan bij de concurrent. De lijn die dit jaar meer omhoog moet dan vorig jaar. En die zeker niet mag afbuigen naar beneden. Al deze lijnen komen samen in ratings en rates. Ze zijn gericht op drie dingen: groei, groei en nog eens groei. Dat is het centrale motief achter de Ratrix, de wolven en de drijfjacht.

 

Achterwaarts          Voorwaarts

 

Geplaatst: Zondag 27 oktober 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Met andere woorden

( I )     ( II )     ( III )

 

 =   Watertij - HOMER

 

Zie vooraf ( I ): The Matrix is een film. The Ratrix is realiteit.

 

Wolf in schaapskleren

Vluchten kan niet meer. Of wel? Bij die vraag waren we gebleven. Vluchten voor The Ratrix? Kan dat? Es kijken. Het eerste probleem is dat we te maken hebben met een wolf in schaapskleren. Een wolf die oogt als een schaap. En niemand is bang voor een schaap. Het tweede probleem is dat 'wolf Ratrix' zich tot het laatst als een schaap blijft gedragen. En zoals gezegd: niemand rent weg voor een schaap. Maar het is en blijft een wolf, die je uiteindelijk met huid en haar inpakt. En juist omdat hij ook dat doet als een zachtaardig schaap, is hij zo gevaarlijk. Je vertrouwt een wolf, omdat je nog steeds denkt dat je een schaap voor je hebt. En niemand vlucht voor een schaap. Vluchten gaat dus niet? Jawel; er is een manier om op tijd de benen te nemen. Maar dat gaat niet vanzelf.

 

Herken de verleiding

Je moet er wel wat voor doen, om er op tijd vandoor te kunnen gaan. Ontmasker het fake schaap en leg de wolf bloot. Ja maar hoe dan? Ongeveer zo. Stap voor stap en heel plezierig probeert de wolf je helemaal in te palmen. Hij laat je denken dat hij het beste met jou voor heeft, dat het goed is wat jij gaat doen en dat iedereen het zo doet. Maar hij vertelt je de halve waarheid en houdt de hele waarheid graag zo vaag mogelijk. In deze strategie is de als schaap verklede wolf een meester. Ontwikkel er een antenne voor; voel en weet wanneer en hoe je ingepalmd word. Alleen dan heb je nog een keuze. Je kunt het dan heel bewust laten gebeuren, of er een stokje voor steken.


Ren voor je leven

Zomaar wat steekvragen, voor als je weer zo'n schijnbaar schaap tegenkomt. Ligt het initiatief bij het schaap? Koppelt het dier er van alles aan vast? Legt het steeds meer lijntjes uit? Weet het beest van geen ophouden? Is het prettig, maar ook ondoorzichtig? Kun je zelf ook niet meer stoppen, oftewel: raak je de controle kwijt? Kortom: word je gehersenspoeld en geleidelijk getransformeerd in een 'rupsje nooit genoeg'? Dan geef ik je dit op een briefje. Je hebt geen schaap voor je, maar de grote boze wolf in eigen persoon. The Ratrix klapt al open. Maak dat je wegkomt en ren voor je leven.

 

Achterwaarts          Voorwaarts

 

Geplaatst: Vrijdag 18 oktober 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Met andere woorden

( I )     ( II )     ( III )

 

 =   Watertij - HOMER

 

The Matrix: fantastische nachtmerrie

Twintig jaar geleden (1999) kwam de film The Matrix uit. Het verhaal is bizar. Mensen leven zonder het te weten in een machinale cocon. Alles wat ze meemaken, komt uit een computersimulatie. Ook daarvan hebben ze niet het flauwste benul. De daders zijn de machines; zij hebben de macht overgenomen. In The Matrix houden ze mensen levend onder controle. Daarnaast gebruiken ze hun willoze slechtoffers als energiebronnen. Het klinkt als een spannende slechte droom. Een fantastisch verzonnen nachtmerrie. Zou het waar kunnen zijn?

 

The Ratrix: verleidelijke catastrofe

Ja dat kan. En het is zo waar als wat. Ook de film The Matrix speelt er een rol in: die van een onschuldig klein tentakeltje. Maar wel samen met duizenden andere liefkozende tentakels, die zich vanuit de (ver)maakindustrie naar bijna ieder persoontje uitstrekken. Om individuen en groepen te vangen in hun net. Niet het net van The Matrix, maar van The Ratrix: de machtige economische machinerie die wordt geleid door ratings en rates. Met The Matrix slechts in een klein bijrolletje. Als een van de talloze 'feelgoods & thrills', waarmee The Ratrix mensen sluipenderwijs te grazen neemt en in zijn greep houdt. Vluchten kan niet meer. Of wel?

 

Achterwaarts          Voorwaarts

 

Geplaatst: Zaterdag 21 september 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Met andere woorden

 =   Watertij - HOMER

 

De Oeso spreekt; wij vertalen

Het is elke keer weer spannend, wat de Oeso te melden heeft. De Oeso is de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. In de kranten van 20 september 2019 was het weer raak. Zoals altijd verpakte de Oeso haar verhaal in bloemrijk vakjargon. Dat kan verwarring geven. Daarom verzorgen wij hierna een heldere metavertaling.

 

Wij willen steeds minder meer

Wereldwijd groeit onze consumptiedrift nog altijd. Maar die groei remt wel af, en sneller dan gedacht. Al voor de derde keer dit jaar kon de Oeso melden, dat we zuiniger aan zijn gaan doen dan vooraf was verwacht. We willen nog steeds meer, maar wel minder meer. Het meer dat wij nog willen, is nu zelfs al tot onder de 3% gezakt. Maar het kan nog anders; in 2009 waren we wereldwijd gemiddeld nog zuiniger.

 

De supermachten gaan voorop

De Oeso geeft ook aan waar deze groeiende zelfbeheersing van consumenten vandaan komt. Die hebben we vooral te danken aan de Verenigde Staten (VS) en China. Zij zijn overgegaan tot een intensieve uitruil van heffingen. Die strategie lijkt te werken; het onderdrukt wereldwijd de consumptiedrift. (Noot SW: het is goed om te zien, hoe deze supermachten gezamenlijk hun verantwoordelijkheid nemen, en met resultaat.)

 

Mogelijk een blijvend effect

De Oeso meent dat deze ombuiging van de consumptiedrift geen eendagsvlieg is. De inzet van de supermachten op het wisselen van heffingen, lijkt namelijk een zaak van de langere termijn. Deze heffingenruil komt gedeeltelijk in de plaats van de normale wereldhandel, die het consumeren juist opjaagt. Door deze factoren zal de lagere consumptiebehoefte mogelijk stabiliseren.

 

Het Verenigd Koninkrijk doet mee

Naast de VS en China, levert ook het Verenigd Koninkrijk (VK) een belangrijke bijdrage. Door een hoge dosis onzekerheid te injecteren in de internationale betrekkingen, weet namelijk ook het VK de internationale handel te temperen. Het land is intussen koploper waar het gaat om het bijsturen van de consumptiedrift. (Noot SW: Het doet ons deugd dat een voormalige wereldmacht zich herpakt en weer het voortouw neemt.)

 

Disclaimer metavertaling

Zoals aangegeven hebben wij hierboven een metavertaling verzorgd, van berichten in de media over een verklaring van de Oeso. Deze vertaling bestaat dan ook niet primair uit zinsneden en bewoordingen van de Oeso. Bovendien geldt voor een metavertaling, dat het ook een interpretatie is, en vaak zelfs een herschepping. Dit is de onze.

 

Achterwaarts          Voorwaarts