Geplaatst: Vrijdag 17 december 2010 - 2 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Operation Leakspin

Jaap de Hoop Scheffer heeft in een 45 minuten durende vergadering besloten dat Sadam Hoessein kapot moest. Hij liep voorop en was een van de eerste oorlogshitsers tegen Irak in de EU. Een verbond dat (oorspronkelijk)  is opgericht om de vrede tussen Frankrijk en Duitsland te bewaren. Juist die twee landen zijn ook altijd fel gekant geweest tegen tegen ingrijpen in Irak.

Het rapport van de commissie Davids heeft aangetoond dat Nederland fout zat, heel fout. Maar wat gebeurd is is gebeurd en toen werd Jaap de Hoop Scheffer zomaar ineens een dikke peer bij de NAVO. Belletjes gingen rinkelen en er was iets met geen gevonden massavernietigingswapens maar ook het laatste missionaire Kabinet Balkenende ging geen enkele verantwoording afleggen over Irak dat mede door Nederland in een burgeroorlog gegooid is. Dat was de voorwaarde die de PvdA (waarschijnlijk in Beetsterzwaag) heeft moeten slikken om mee te mogen doen aan Balkende IV.

Toevallig hebben we nu WikiLeaks en natuurlijk ook Argos. Argos bleek al een tijdje te graven naar een aantal ambtsberichten en wat ze uiteindelijk hebben gekregen wordt nu gestaafd door WikiLeaks. Luister maar.