Rapporteer deze groep
Medebeheerders
Rieks Van Der Es (beheerder)
Details
Leden
Discussies
 
Groepsinformatie
GroepsnaamADeM-principe
Beschrijving
Verhuizing van DWJDM naar DWJM Sociaal

Bron: website DWJDM (Drachten Wil Je Duuurzaam Maken). Geplaatst: 10 augustus 2016.
Smallingerland heeft DWJDM weer opgeheven op 11 januari 2019. Links en verwijzingen in relatie tot DWJDM zijn dus achterhaald en werken niet meer.

ADeM Houtzaagmolen Drachten:
Aantrekkelijk, Duurzaam en Motiverend, voor bestaande particuliere woningen

Het allereerste ADeM-project wereldwijd groeit aan de Houtzaagmolen te Drachten. Als bewoners van de Houtzaagmolen 38 willen wij graag onze eigen woonvisie realiseren. Een duurzame verbouwing hoort hierbij.

Dat vraagt bijzondere aandacht, door de bouwkundige samenhang in de straat. Daarom houden wij andere woningeigenaren op de hoogte. Bouwplannen, leereffecten en tips gaan rond tussen de bewoners die eraan meedoen.

Ook met de gemeente Smallingerland zijn de contacten intensief. Er ligt een heet hangijzer op tafel. Hoe weeg je welstand, duurzaamheid en andere belangen tegen elkaar af? Samen met de gemeente proberen we te komen tot een faire afweging van alle belangen.

Als we ten slotte kunnen gaan bouwen, ontstaat een fraai voorbeeld van een bestaande woning die energieneutraal is gemaakt. Daarbij is er ook aandacht voor levensloopbestendigheid en maatschappelijke inzetbaarheid van de woning. Geïnteresseerden zullen op gezette tijden welkom zijn voor een rondleiding met een verhaal.

Voor rechtstreeks contact: mail je reactie naar ethesinfo(at)upcmail.nl.

En wil je meer weten? Kijk onder de tab Discussies. Reacties zijn altijd welkom.
Categorie Overig