Rapporteer deze groep
Medebeheerders
Rieks Van Der Es (beheerder)
Details
Leden
 
Groepsinformatie
Groepsnaam100 jaar Grontmij
Beschrijving
Grontmij heeft 100 jaar bestaan en werd toen overgenomen door het Zweedse Sweco. Die 100 jaar zijn eigenlijk nergens goed en grondig vastgelegd. Er is natuurlijk her en der wel informatie over Grontmij te vinden. Maar die is fragmentarisch en versnipperd over allerlei verschillende bronnen.

Grontmij is niet meer. Zoiets kan gebeuren. De herinneringen zijn er nog wel. Maar hoe lang nog? Dossiers worden opgeruimd en archieven verdwijnen. Ook digitale informatie heeft niet het eeuwige leven. Zelfs de mensen die bij Grontmij hebben gewerkt, verdwijnen vroeger of later.

Deze groep is bedoeld als ontmoetingsplek voor mensen die geïnteresseerd zijn in Grontmij. Het is ook de plek waar ideeën en suggesties kunnen worden ingebracht voor een boek over Grontmij. Of dat boek er ooit zal komen? Dat hangt van allerlei factoren af. Allereerst van een initiatiefnemer.

Voorlopig is mijn bijdrage alleen de oprichting van deze groep. En natuurlijk ga ik af en toe kijken wat hier wel of niet gebeurt. Stel dat het straks barst van de ideeën en initiatieven. Dan gaat dat boek er misschien komen. Maar mogelijk was Grontmij te nuchter voor herinneringen en geschiedenis. We zullen zien.

Categorie Bedrijven