Rapporteer deze groep
Medebeheerders
MaatwerkTamara (beheerder)
Details
Leden
 
Groepsinformatie
GroepsnaamWerving vrijwilligers project Maatwerk
BeschrijvingBenieuwd naar de wereld van een tiener of jongere? Lijkt het je leuk om als maatje of mentor met een tiener of jongere op te trekken en mee op zoek te gaan naar antwoorden van zijn of haar vraag?

De brede welzijnsorganisatie Maatschappelijke Onderneming Smallingerland(M.O.S.) is voor het project Maatwerk op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een maatje of mentor willen zijn voor tieners of jongeren (12 tot en met 25 jaar).

Wat houdt het in om een maatje te zijn?
Als maatje ga je samen met de tiener of jongere leuke dingen ondernemen, waardoor hij of zij nieuwe mensen leert kennen en weer zelfvertrouwen krijgt. Een voorbeeld: Sietske is opzoek naar een bijbaantje, maar weet niet hoe zij dit moet doen. Als maatje ga je in gesprek en onderzoek je samen de interesses en laat je Sietske zelf uitzoeken welke mogelijkheden er zijn. Als ondersteunende factor motiveer je Sietske om samen te zoeken naar oplossingen.

Wat houdt het in om een mentor te zijn?
Als mentor ga je samen met de tiener of jongere op zoek naar oplossingen voor problemen waar hij/zij tegen aanloopt met betrekking tot school.
Een voorbeeld: Dylan loopt achter met zijn huiswerk. Als mentor kijk je samen met Dylan, welke mogelijkheden er zijn om het huiswerk van Dylan op orde te krijgen.

Als mentor of maatje moet je 18 jaar of ouder zijn en wonen in Smallingerland, en het leuk vinden om met tieners en jongeren te werken, stabiel zijn, je eigen leven op orde hebben en levenservaring hebben. Je neemt deel aan intervisie en trainingen. Je bent minimaal één dagdeel in de week beschikbaar (in overleg zijn andere opties mogelijk)

M.O.S. heeft jou het volgende te bieden: Een training bestaande uit 4 dagdelen, waarbij je wordt opgeleid tot een maatje of mentor, één keer in de 6 weken een intervisie bijeenkomst, professionele ondersteuning en begeleiding. Je krijgt een vrijwilligerscontract met afspraken over o.a. de onkostenvergoeding, kerstattentie en verjaardagsborrel.


Herken jij jezelf in deze beschrijving en lijkt het je leuk om mee te doen aan Maatwerk? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Heb je vragen over het project of wil jij een maatje/mentor zijn? Neem dan contact op met: M.O.S.: Tamara Sijtsma, Zuidkade 62/1, 9203 CN Drachten, 06-39003681 – 0512-515598, e-mail:T.Sijtsma@mosweb.nl


Categorie Overig