Rapporteer deze groep
Medebeheerders
Steven Watertij (beheerder)
Details
Leden
Foto's
Discussies
Reacties
 
Groepsinformatie
GroepsnaamCombi-stem verkiezingen 15/03/2017
Beschrijving
Op woensdag 15 maart 2017 kunnen we weer stemmen voor de Tweede Kamer. Iedereen die dat wil, kiezers uit Drachten voorop, krijgt dan een kans om ons kiesstelsel te vernieuwen.

Op 15/3 kunnen zij namelijk op een nieuwe manier stemmen. En wel door een combi-stem uit te brengen. Tenminste voor wie dat wil, want het is natuurlijk vrijwillig. Binnen Drachten worden de uitkomsten van de proef onderzocht en gepubliceerd.

DWJM doet hierbij dienst als plaatselijk infokanaal. Deze DWJM-groep hoort daarbij: deze groep is kiezersforum, klankbordgroep, campagnecentrum en digitaal combi-stemmerscafé ineen.

De combi-stem is niet van gisteren. Voor wie alvast meer wil weten: even zoeken op www. Ook bij de verkiezingen van 2006, 2010 en 2012 was de combi-stem present, met wisselend succes. Maar elke keer is het weer menens.

Bijzonder: de combi-stem is geen idee van de overheid, maar van kiezers. Elke kiezer die op 15/03/17 een combi-stem gaat uitbrengen, is mede-initiatiefnemer.

Samen vormen zij een spontane kiezersbeweging. Onder een gezamenlijke noemer: het ´Kiezersinitiatief Combi-stem´. Hoe meer kiezers meedoen, hoe beter het werkt.

De campagne loopt; via DWJM blijf je op de hoogte. Voor nu: nieuwsgierigheid is ruim voldoende om je bij deze groep aan te sluiten. Welkom!

Categorie Politiek