Details
Leden
Foto's
 
Evenement informatie
Evenement: SMALlingerland toont BREED cultuur
Omschrijving: Zaterdag 18 januari 2020 wordt er in de Oase te Drachten een nieuw en uniek cultureel evenement georganiseerd: ‘SMALlingerland toont BREED cultuur’.

De gemeente Smallingerland heeft veel te bieden op cultureel gebied, maar voor individuele verenigingen c.q. groepen is het soms lastig een goed podium te vinden om haar talenten aan het publiek te laten zien en horen. Het ontbreekt dan vaak aan capaciteit, ideeën of financiële middelen om zelfstandig een evenement te organiseren.

Daarom hebben een aantal groepen uit de gemeente Smallingerland de verbinding met elkaar gezocht met het plan om een culturele avond in de breedste zin van het woord met elkaar te gaan organiseren. Het doel is het publiek te trakteren op een gevarieerd programma met een diversiteit aan podiumkunsten. En dat gaat gebeuren onder het motto ‘Met elkaar, voor elkaar!’

De volgende deelnemers verlenen hun medewerking aan de 1e editie van ‘SMALlingerland toont BREED cultuur’:
• Slagwerkgroep Syncoop Talant Drachten
• Shantykoor de Piipegaeltsje Sjongers uit Rottevalle
• Bigband Drachten
• Harmonieorkest CMV Crescendo Drachten
• Kunst Collectief Tegendraads Boornbergum
• Gemeentedichter Mark Spijkers
• Presentator Winfried Bruinsma

Wat gaat ‘SMALlingerland toont BREED cultuur’ u brengen?
• Live muziek bij inloop vanaf 19.00 uur
• Afwisselend een gevarieerd programma verzorgt door de muzikale groepen
• Voordracht van een speciaal voor dit evenement gemaakt gedicht door Gemeentedichter Mark Spijkers
• Een expositie van Kunst Collectief Tegendraads (9 kunstenaars) waar u vooraf, in de pauze en na afloop van het evenement een diversiteit aan kunstwerken kunt bekijken.
• Gezamenlijk slotoptreden van de muzikale groepen
• Afterparty verzorgd door Bigband Drachten
• Algemeen: een compleet cultureel programma met een diversiteit aan podiumkunsten uit de gemeente Smallingerland waar u onder het genot van een hapje en een drankje heerlijk van zult genieten!

Zeer content is de organisatie met de waardering en de financiële steun voor dit nieuwe evenement die zij hebben ontvangen van de gemeente Smallingerland. Positief te horen dat de gemeente de samenwerking en verbinding als een meerwaarde ziet voor zowel deelnemers als publiek en hiermee ook meerwaarde heeft voor de cultuur in de gemeente Smallingerland. Marjan Sijperda, Wethouder Kunst & Cultuur, zal de avond openen met een welkomstwoord.

De organisatie ervaart de onderlinge samenwerking als een prachtige verbinding tussen een verscheidenheid aan ‘culturen’ met als resultaat dat er in Smallingerland een uniek cultureel evenement op de kaart is gezet. Zelf zijn zij positief verrast over de wijze waarop individuele ideeën door enthousiasme en wilskracht zijn samengebracht en geleidt hebben tot deze succesvolle samenwerking. Bent u nieuwsgierig geworden en laat u zich graag verrassen? Kom dan naar ‘SMALlingerland toont BREED cultuur’ en gaat u genieten van een onvergetelijk avond vol met inspirerende cultuur!

Datum: Zaterdag 18 januari 2020
Aanvang: 19.00 uur - zaal open en ontvangst met muziek
19.30 uur - start programma

Entree: € 10,00
€ 5,00 kinderen t/m 12 jaar
Betaling entreekaarten aan de zaal: zowel per pin als contant Betaling consumptiebonnen: alleen contant

Voorverkoop: Jacobi Hobby & Creatief, Houtlaan 7 Drachten

Locatie: Oase, Ringweg 3, 9201 GT Drachten

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar www.crescendodrachten.nl. Wilt u contact opnemen met de organisatie kunt u mailen naar info@crescendodrachten.nl of bellen met Alex Looijenga via telefoonnummer 06-46407795.
Datum / tijd: Zaterdag 18 januari 2020 van 19:00 tot 22:30
Gastheer Oase
Locatie: Ringweg 3 te Drachten
Toegangsprijs: € 10,- volwassen - € 5,- kinderen t/m 12 jaar
Website: http://www.crescendodrachten.nl
Soort evenement: Publieksevenementen - Kunst/Cultureel


Rapporteer dit evenement
Evenement beheerder(s)
Alex Looijenga (Beheerder)