Geplaatst: Woensdag 16 juni 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 Drachten, 16-06-2021.

Burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland gooit een knuppel in het hoenderhok met de stelling dat MAROKKO  overlastgevende "asielzoekers" uit het AZC-Smallingerland MOET "terugnemen". 

Een landelijke opvatting is, dat ware vluchtelingen hier in Nederland EEN VEILIGE PLEK kunnen vinden. Overweging: zo'n veilig plekje blijft niet veilig met de import van allerlei illegaal menselijk gespuis uit veilige export-landen.

Mening: er is de optie om minder zielige asielzoekers de lusten te ontnemen om hier de maatschappij te ontwrichten.

Geplaatst: Maandag 7 juni 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

   Ergens in de maand juni opent Museummie weer de voordeur voor een cultureel gerichte wandeling door Drachten-Zittie. Aan de museale gevel wordt een grote roze opblaas-oktopussie opgehangen. Als iconisch simbool voor de route Strets Jour Legs (een kuier of fietseling met een bij-de-hand-foontje om daarmee kunst te kunnen bewonderen). 

Het museum haalt "alles uit de kast" voor een buiten-deurse tentoon-stelling  achter de vensterglazen van winkels en woningen. Want ook worden alle Smallingerlanders opgeroepen om in eigen huis "iets van kunst" ten publieke op te hangen. Een ieder mag dan zelf bepalen hoe lang en wanneer deze verspreide verzameling mond-neuskap-loos te komen bekijken.