Geplaatst: Woensdag 27 januari 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 

Wetterskip Fryslân krijgt een bedrag van zo’n veertigduizend euro van de provincie voor workshops voor eigen medewerkers, zoals telefonistes, om Fries te leren spreken en schrijven. 

De provincie Fryslân geeft ook gemeenten en overheidsorganisaties geld voor de stimulering van het gebruiken de Friese taal. Er zijn in Fryslân dertien gemeenten die verplicht zijn om een taalverordening en taalbeleidsplan op te stellen. 

Noardeast-Fryslân krijgt veertigduizend euro voor het plaatsen van bordjes met ook Friese plaatsnamen. Nou, dat zal het gebruik van de eerste, nu tweede taal der Nederlanden helpen.

Intussen start op 1 februari de home-made taalcursus OANT MOARN op het adres bit.ly/2ZOPpAgA .  OOK HIER op DWJM-sociaal.

 
alt
Geplaatst: Vrijdag 22 januari 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

-  Op 01022021 wordt HIER en daar (bv op Twitter) gestart met de gratis, open, online cursus frysk OANT MOARN. Als je tóch thuiszit kun je prima een andere taal leren. Met ELKE DAG een beetje oefenstof op basis van het Friese spreekwoord en/of het kortgedicht HAIKU. 

 

-  Ook is er gelegenheid om een bijdrage te leveren aan AAN HET CORONA-LIJNTJE ( door hieronder een humor-volle oneliner te plaatsen). Publicatie (ook van jouw bij-drage) is op het adres  ---> bit.ly/394T7by

 

 

 
alt
Geplaatst: Dinsdag 5 januari 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: CORONA-VIRUS

 Ynformaasje oer faksinaasje > bit.ly/38YQMNV

Gemeentelijke informatie over de Corona-uitbraak en de vaccinatie er tegen:  'Er zijn geen resultaten gevonden voor ‘Corona vaccinaties’
 
alt
Geplaatst: Dinsdag 5 januari 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

 

 
altRaadslid Doddema (CDA) krijgt 'hoofdpijn van politiek Smallingerland' en stapt op. 
alt
Geplaatst: Zaterdag 2 januari 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Testcategorie

 Do you want to do it ?

Informatie over inenting met het Pfizer vaccin in Fryslân en omkriten ---> What do you want to do ? Kom eens langs op het  adres               bit.ly/3hyJ5Cd

alt