Geplaatst: Vrijdag 13 maart 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 

 

 alt

Premier Rutte riep op om te stoppen met handen schudden. Gelukkig kom je daarzonder ook prima door het leven.                      

In 1439 droeg de Engelse koning Henry VI de bevolking al op om te stoppen met zoenen om verspreiding van de zwarte pest tegen te gaan.

De afgelopen weken en in andere landen waren er ook weer oproepen om het handen schudden in te ruilen voor een begroeting waarbij minder virussen en bacteriën worden overgedragen.

Want elkaars hand schudden is een belangrijke besmettingsbron: gemiddeld 23 keer per uur raken we ons gezicht aan. In ongeveer de helft van de gevallen betreft het aanrakingen van de ogen, neus of mond: plekken die je juist niet wilt aanraken met het nieuwe coronavirus Covid-19a in de buurt.

Als je iemand toch vriendelijk wilt begroeten, dan bestaan er verscheidene alternatieven. In China klinkt de oproep om gebruik te maken van het gong shou-gebaar. Daarbij leg je een vuist in de palm van je andere hand.

Een andere mogelijkheid de Thaise begroeting WAI. Daarbij buig je je licht voorover en houd je je handen tegen elkaar aan. Ook de ‘elleboog’, de vuisten-bump,  zijn alternatieven voor de handdruk. Daar is best wat tegen in te brengen.

Als je niet naar Rutte wilt luisteren omdat je nog altijd die duizend euro van hem tegoed hebt, probeer dan eens mijn alternatieve handen-geschut:     de DRACHTEN-GROET         

1.Beide personen strekken hun rechter-arm en bumpen daarmee de linkerschouder van de ander. De afstand is dan ongeveer een halve meter.

2. Ieder slaat met de rechterhand op het eigen hart. Daarmee zijn tegelijkertijd ook meerdere personen ook op grotere afstand hartelijk te begroeten.

 Verder nog aan bevel ingen van de overheden: bit.ly/2wMYUSl 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Adres van deze bijdrage ( om dat met een ander te delen) is https://bit.ly/2TK62YU

alt

Geplaatst: Dinsdag 3 maart 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: DUURZAAM-HEDEN

 bit.ly/2vyVna1

Geplaatst: Maandag 2 maart 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: DUURZAAM-HEDEN

 alt