Geplaatst: Zaterdag 22 mei 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

In den beginne was er bij Appie Happie het idee om groenten in plastic te verpakken en ter vers-houding er CO2 aan toe te voegen. Daarna doemde de visie op om er fijne waterdruppels over te voeren. Dat is meer dan dubbel-op want ook nu zijn er fors wat groente-soorten in plastic verhuld, al dan niet voor-de-hand-liggend of achter een vitrine-deur verstopt.

Heden ten dage is alweer belangstelling voor heel fijne waterdruppels die op mist-kwaliteit COVID-19 en aanverwante virussen helpen om zich te verspreiden: de AEROSOLEN. Bij AH hier ter stede stond (en staat?) de damp-sproeier boven de groente-afdeling zó ingesteld dat er zeker 4 meter verder, op hoofdhoogte piepkleine waterdruppels uit neus- en keel van een besmette klant beter kunnen worden verspreid.

Omdat mijn attendering van het winkelpersoneel geen effect sorteerde is het maar te hopen dat er nu genoeg aandacht voor dit verschijnsel is om uitsluitsel te geven op de vraag of bewaseming van vers-verpakte groenten wel of niet zin heeft en wel of niet een rol heeft in verspreiding van een corona-virus, zeker nu het merendeel van de Nederlanders is gevaccineerd en velen neigen naar het niet dragen van een neus-mond-maskertje.

Geplaatst: Woensdag 14 april 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

   Schrik niet.....als binnenkort een reusachtig militair vrachtvliegtuig  pal over de boomkruinen van de bebouwde kom van Drachten-City scheert. Op een vlieghoogte van eerder 16 meter boven de daken dan op 160 meter minimaal.  Want dát gebeurde wel vaker: 

20 mei 2020  Inmiddels is de zwaar vervuilende en ziekmakende Hercules ook weer gesignaleerd in Friesland en rondom #vlbleeuwarden. Vliegt continu op slechts 300 meter boven mens, dier en natuur. Snuiven maar! 

Het gemeentebestuur van Smallingerland beweert nog steeds van niets te weten. Mijn beroep op de wet Openbaarheid van Bestuur hielp niet. 30 april 2020: een woordvoerder van Smallingerland berichtte dat inderdaad een Hercules van de luchtmacht té laag en over het centrum van Drachten vloog: "kan gebeuren".

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

https://t.co/hwxBJTD7DX 

Het zou gaan om de oefening Orange Bull, waarbij boven de Vliehors

alt 

wordt geoefend met (zeer) laagvliegende Hercules-C130 . Die vier monsters stonden aan de grond ter reparatie van "technische mankementen. Denkelijk gaat het om de hoogte- en navigatie-instrumenten. 

Ook beide C-130 Hercules transportvliegtuigen die sinds maandag parachutisten en ladingen zouden droppen, staan aan de grond. De bedoeling was dat de luchtmacht zou oefenen ter voorbereiding op een inzet in Mali later dit jaar. De toestellen hebben te kampen met technische mankementen. Eén van de defecte toestellen is naar verwachting woensdagavond weer inzetbaar. 

Verzoek: ALS dat gebeurt...zou u dan het GEMEENTEBESTUUR wat wijzer willen maken? Locatie, tijd, datum, geschatte vlieghoogte, vliegrichting...FOTO, VIDEO ? 

Op 16 april 2021 werd urenlang rondjes gevlogen boven Noord-Friesland. Ook boven de broedgebieden op Schiermonnikoog. Het doel van de operatie was oefening in het droppen van goederen en parachutisten op de Vliehors. Was de navigatie defect? En de hoogtemeter? Tot 22 april  wordt ook de oefening Deviant Dragon gehouden  boven de Noordzee en Noord-Friesland. Formaties van 50  gevechtsvliegtuigen gaan in grootschalige luchtgevechten trainen voor inzet tegen IS-doelen in Irak en Syrië.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vermeldingswaardig is, dat er een militaire vliegroute ten OOSTEN van Drachten kan worden gebruikt, dat de toegestane vlieglaagte zoi'n 160 meter is en dat alleen in noord-Zuid-richting gevlogen mag worden.

 

 

Geplaatst: Zondag 14 maart 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

 alt

alt
Geplaatst: Donderdag 4 februari 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

 

De knaptste koppen van Afûk hebben bedacht om op de Ynternationele Memmetaaldei (de Internationale Dag van de Moedertaal, 21-02-20-21), het Frysk prominent zichtbaar te maken. Iedereen die in het Fries adverteert of Friese reclameteksten op auto of busje heeft, wordt verzocht hiervan foto’s in te sturen. Ook zijn foto’s welkom van bordjes, teksten op muren en straatnamen in het Frysk.
 
 

De inzendingen zullen op de sociale media-kanalen van de Afûk gedeeld worden onder de hashtag #FryskSichtber. 

Hierzo mijn DWJM-inzending voor deze MEM-metaalmoe-HEIT: de straatnaam GAUKE BOELENS STRAAT boven GAUKE BOELENS STRJITTE.

 

 
 
alt
Geplaatst: Vrijdag 22 januari 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

-  Op 01022021 wordt HIER en daar (bv op Twitter) gestart met de gratis, open, online cursus frysk OANT MOARN. Als je tóch thuiszit kun je prima een andere taal leren. Met ELKE DAG een beetje oefenstof op basis van het Friese spreekwoord en/of het kortgedicht HAIKU. 

 

-  Ook is er gelegenheid om een bijdrage te leveren aan AAN HET CORONA-LIJNTJE ( door hieronder een humor-volle oneliner te plaatsen). Publicatie (ook van jouw bij-drage) is op het adres  ---> bit.ly/394T7by

 

 

 
alt
Geplaatst: Dinsdag 5 januari 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

 

 
altRaadslid Doddema (CDA) krijgt 'hoofdpijn van politiek Smallingerland' en stapt op. 
alt
Geplaatst: Zondag 6 december 2020 - 7 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

 

's Mallingerlandse noodkreet 4 december 2020: Gevraagd:  Kip die voltijds gouden eieren legt, PROGRAMMAMANNAMANAGER/ SENIOR  --->  ( uiterste inzenddate  6 december 2020 ). 

 

 
 
                                             https://bit.ly/33KJ6wT 
 

 

Wat is jouw INHOUDELIJKE reactie op deze advertentie ? 

-> 

-> 

->

-> enzoverder....

 
alt
Geplaatst: Dinsdag 1 december 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

De gemeente Smellingerlân komt ûnder previntyf finansjeel tafersjoch te stean fan de provinsje. De begrutting foar 2021 oant en mei 2024 foldocht net oan de easken. It betsjut dat alle útjeften fan de gemeente earst goedkarring krije moatte fan de provinsje.alt Op dinsdag 15 december heeft de gemeenteraad van Smallingerland het voorstel tot herstel van de begroting 2021 vastgesteld.

Eerder deze maand keurde provinciaal toezichthouder- gedeputeerde Sander de Rouwe van de provincie Fryslân- de ingediende begroting voor 2021 af. Twee niet goed onderbouwde stelposten werden door de provincie gecorrigeerd, waardoor er een tekort van €85.000 euro ontstond op de begroting 2021.

Vanwege het beperkte tekort ( € 85.000 ) kreeg Smallingerland extra tijd,om de begroting te herstellen. Dit was mogelijk omdat gesnoeid werd in de kosten voor openbaar groen. 

 

alt
Geplaatst: Zaterdag 28 november 2020 - 1 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

 https://bit.ly/2V8RD8r

 

 

De pensioenen waren in de praktijk helemaal niet gegarandeerd ondanks de belofte dat ze elk jaar voor koopkrachtverlies zouden worden “geïndexeerd”. De koopkracht loopt al tien jaar terug met nu al 25 procent. Ook worden risico’s van financiële tegenvallers nu al op de deelnemers afgewenteld. Van belang voor de gepensioneerden is, dat daarvoor geen buffers nodig zijn, want er is voldoende geld om pensioenen op peil te brengen en om gedupeerden schadeloos te stellen. Inkomstenbelasting-vrij.

Geplaatst: Vrijdag 13 november 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

 alt

Geplaatst: Dinsdag 29 september 2020 - 1 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

  alt

 
alt
Geplaatst: Zaterdag 5 september 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

De winkeliersclub H&I van Dr88 heeft besloten om dit jaar de uittocht van Sint Nicolaas in de Lawei ten tonele te voeren.

          ZONDER ZWARTGEROETTE PIETEN

Daarmee is gebogen voor mensen (geen slaven) met éénzelfde huiskleur.

Vandaar nog deze allerlaatste opname ter gelegenheid van de feestelijke intocht eind 2019 met ZWARTE Pietjes van laag tot hoog, van jong tot stokoud.

https://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/wp-content/uploads/2020/03/Geen-Zwarte-Piet-2.jpg

 
What do you want to do ?
New mailCopy
alt
Geplaatst: Woensdag 2 september 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

Veel info over Covid19 én Covid20 tref je aan na het activeren van deze link... 

https://bit.ly/2vlHP1p

alt
Geplaatst: Vrijdag 28 augustus 2020 - 1 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

Er zijn gemeentelijke ideetjes om het centraal gelegen Drachtster zwembad te verplaatsen naar het industriegebied De Haven.

Diep in de Tussendiepen. Dat plan komt op mij over als ondoordacht. Want een omvangrijk terrein moet nog worden aangekocht en de bestemming worden gewijzigd. Ten tweede liggen er nog oude voorstellen om de vaarwegen, liggend aan en nabij dat terrein met elkaar te verbinden ten bate van de recreatievaart, toegankelijkheid van Drachten en de belanghebbende bedrijven.Ten derde: die locatie is voor schoolklassen per fiets, ouderen enz. een (hege)brug te ver. 

En dan is er ook nog deze (terechte) bedenking van de E.L.P.-Smallingerland -> 

https://m.facebook.com/ELPDRACHTEN/photos/a.495494420571273/3629100897210594/?type=3&source=57&refid=52&__tn__=EHH-R

 

Geplaatst: Zondag 19 juli 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

 alt

Geplaatst: Zondag 12 juli 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

 alt

Hoogst merkwaardig hoe de firma SALE Drachten-Sittie verovert. Tja...ieder dorp moet zijn eigen winkelkruis dragen. Volgens de commercie moet dat steeds meer Engelstalig. So, voor je het wete is het toe lete.

 

VERRIE ORIGINALE: 

WE AL LOV SEEL IN THE ENGLIS TEEL

 

SALE.... een kale middenstandsboel

in SmALlingErland

 

Geplaatst: Donderdag 28 mei 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

 De marktprijs voor zonnestroom is vandaag-de-dag en de komende jaren ongeveer 0,00 €urocent en voor windstroom ongeveer € 0,01. Morgen, 30 mei, gaat de elektriciteit in de uitverkoop. tseen 2 en 6 uur 's middags krigt de groothandel-kopers in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Denemarken zelfs geld toe. De komende decennia zullen meer oudere molens worden afgebroken dan dat er meer capaciteit wordt bijgezet.

Dat komt omdat eerst het stroomnet moet worden verzwaard, omdat het helderder is in deze (na)coronale tijd en omdat er minder vraag naar stroom is bij een groter aanbod.

Desondanks wenst het uitgedunde college *) van de gemeente Smallingerland een zonpanelenperk te ontginnen op Rijksgrond, door op te treden als stroomleverancier voor de binnensteedse straatverlichting….op kosten van de Smallingerlanders.

In dit licht is het denkelijk slimmer als een handvol colle-geleden geen schitterende panelen koopt&plant, maar normaal en op duistere momenten wat super-goedkope stroom afneemt voor binnen- en buitensteeds straatverlichting.

*) Deze REServering van het college (volgens eigen zeggenschap) staat  nog in de kinderschoenen.  Inmiddels zijn met wat kinderschoenen ook vier wethouders " weggegooid ". 

 

Geplaatst: Dinsdag 19 mei 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

  Speciaal voor de lezers van dit blog: HEEL VEEL begrijpelijke informatie over het corona-virus vind je bijéén op:

 https://coronavirus-vraag-antwoord.nl/inleiding/

 

 https://bit.ly/2vlHP1p

SINDS GISTER 27 juni 2020. Het totaal aantal positief geteste patiënten in heel Nederland: 50.147  Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 6.105

 20 april 2020: In Fryslân zijn 6 nieuwe coronabesmettingen via een test vastgesteld en er zijn 3 nieuwe overlijdensgevallen bekend. Dit laat de GGD weten. Het goede nieuws: 3 personen zijn uit het ziekenhuis ontslagen. Daarmee is er in Fryslân GEEN sprake van groeps-immuniteit. Later zou een tweede, misschien ook een derde besmettingsgolf hier kunnen huishouden.                                                                                                                         

Meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens heeft een huisdier: dat zijn alleen al bijna twee miljoen honden en ruim drie miljoen katten. 

De overheid laat een onderzoek opstarten of een huisdier een mens kan besmetten met het Covid-19+-virus. Zie daarvoor deze link ->      https://bit.ly/3cK6JYK en deze info van het RIVM ->

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/huisdieren

Het nieuwe CORONA-VIRUS COVID-19 a. (a van agressief) 

alt

 

De virussen die bij mensen verkoudheid en griep veroorzaken, krijgen geen grip op onze huisdieren. Dat komt doordat deze ziekmakers zich specifiek hebben aangepast aan menselijke cellen.

 

alt

 Zowel de buitenkant van een virus (de virus-envelop) als van een dierlijke cel (het celmembraan) heeft receptoren. Dit zijn bepaalde eiwitmoleculen die als ‘slot en sleutel’ fungeren. De receptoren van een mensenvirus binden zich aan de receptoren van een menselijke cel, maar niet aan een honden- of kattencel.

*) Daardoor kan ook het mensenvirus Covid-19 de honden- of kattencel niet binnendringen, zich niet  vermenigvuldigen of verspreiden en dus geen schade aanrichten. Maar is dat een “broodje-aap-verhaal”?

In principe kan dat vanaf elk oppervlak in contact met een virus worden overgedragen. Het is duidelijk dat het virus op metaal (kraan-deurkruk), keramiek en glas niet erg lang overleeft, maar wél veel langer op de warme, aaibare vacht van een huisdier als een hond, kat, konijn, cavia en computermuis. De kans dat een NERTS of FRET geaaid wordt is vrijwel zeler nul.

17 mei 2020: Inmiddels is in Nederland bij één hond en bij drie katten van een nertsenfokker besmetting met het coronavirus vastgesteld. Alles wijst erop dat de dieren door mensen zijn besmet (en NIET andersom). Minister Schouten zegt dat het tóch aannemelijk is, dat een mens door een dier (als een nerts) besmet kan raken. Het is mogelijk dat de katten besmet nertsenvioer hebben opgepeuzeld. Er is ook een werknemer van een van die drie nertsenfokkerijen positief op Covid-19 virus bevonden. Alle besmettingen daar worden nog oinderzocht.De minister vindt het nog te vroeg om te beslissen dat alle nertsen moeten worden "geruimd".

Augustus 2020: Inmiddels staat vast dat die gefokte nertsen werden besmet via binnensluipende zwerfkatten. Inmiddels zijn vrijwel ALLE NERTSFOKKERIJEN nertsvrij.

alt

*) Ook in Belgïe en in Hongkong is het coronavirus vastgesteld bij de huiskat van een corona-patiënt. De vraag is nu eerst mens en dán poes of eerst poes en dán mens. In elk geval wordt aangeraden om het huisdier apart te zetten, ook onbereikbaar voor anderen dan de Covid19-zieke mens. 

Veel patiënten (11.871) zijn opgenomen (of geweest) in een ziekenhuis. Heel  veel anderen zitten in thuis-isolatie en statistisch gezien aait 50% daarvan misschien een huisdier. Maar het is verstandig om nauw contact met een huisdier als hond, kat, konijn, cavia, huisrat en huismuis te vermijden. Dus geen poes-op-schoot en geen schoothondje aaien.

De kans dat een nerts gestreeld wordt is klein, maar er zijn al op VIJFTIEN nertsenhouderijen besmettingen van nertsen en een aantal MEDEWERKERS met een Corona-virus ontdekt. Het gaat om een nieuwe variant: Covid-20 welke ook van dier op mens of van mens op dier kan "springen". Er  geldt nu een VERVOERVERBOD voor nerts en nertsenmest. Van de fokkerijen waar het corona19-virus is vastgesteld, zullen ALLE NERTSEN WORDEN "GERUIMD". Dat is dus: gedood met CO2-gas. Het was al de bedoeling dat alle nerts-fokkerijen in 2023 beëindigd zouden zijn.

06/06/2020: inmiddels zijn nu 570.000 van deze pelsdieren vergast, ook de gezonde. Van de vorming van GROEPS-IMMUNITEIT tegen het Covid21-virus kan zo geen sprake zijn.

 

Begin juni gaat ook van start een RIVM- onderzoek naar mogelijke corona-besmettingen bij/ door KATTEN.

Geplaatst: Dinsdag 25 februari 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

 

"Je krijgt hier een kat als je door een bonte hond bent gebeten" 

alt

http://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/07/Open-Gem-huis-1.jpg

Geplaatst: Donderdag 20 februari 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

 alt

alt

 

alt

 >  bit.ly/2oRFBTU   <


« vorige pagina  |  resultaten 1-20 van 52  |  volgende pagina »