Geplaatst: Woensdag 16 juni 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 Drachten, 16-06-2021.

Burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland gooit een knuppel in het hoenderhok met de stelling dat MAROKKO  overlastgevende "asielzoekers" uit het AZC-Smallingerland MOET "terugnemen". 

Een landelijke opvatting is, dat ware vluchtelingen hier in Nederland EEN VEILIGE PLEK kunnen vinden. Overweging: zo'n veilig plekje blijft niet veilig met de import van allerlei illegaal menselijk gespuis uit veilige export-landen.

Mening: er is de optie om minder zielige asielzoekers de lusten te ontnemen om hier de maatschappij te ontwrichten.

Geplaatst: Maandag 7 juni 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

   Ergens in de maand juni opent Museummie weer de voordeur voor een cultureel gerichte wandeling door Drachten-Zittie. Aan de museale gevel wordt een grote roze opblaas-oktopussie opgehangen. Als iconisch simbool voor de route Strets Jour Legs (een kuier of fietseling met een bij-de-hand-foontje om daarmee kunst te kunnen bewonderen). 

Het museum haalt "alles uit de kast" voor een buiten-deurse tentoon-stelling  achter de vensterglazen van winkels en woningen. Want ook worden alle Smallingerlanders opgeroepen om in eigen huis "iets van kunst" ten publieke op te hangen. Een ieder mag dan zelf bepalen hoe lang en wanneer deze verspreide verzameling mond-neuskap-loos te komen bekijken.

 

Geplaatst: Vrijdag 12 februari 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 

SERVICE van COVITE. Sinds begin 2020 is voor  de Gemeente Smallingerland ( met Drachten als TWEEDE STAD van Fryslân) niet geregeld, dat er een vaccinatie-locatie komt om Covid 19, -20, -21 enz) in toom te houden.

Er is/was sprake van inwerkingtreden van een locatie in Drachten  (of nabije omgeving; Beetsterzwaag?) in de MAAND MAART, maar....(ONDER VOORBEHOUD?) Huisartsen, GGD en gemeentebestuur  "weten op dit moment van niks".  En het gemeentebestuur blijft maar zoeken. En kwetsbare ouderen, voor-al die boven de 60 jaar......BLIJVEN MAAR WACHTEN.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GGD een week later gebeld voor een vaccinatie in FPC- Drachten. "Klopt: op 1 maart gaan we starten in Dr88, maar de zendingen vaccins zijn onvoldoende: BOEKING IS NIET MOGELIJK. Wij weten nog niet of en wanneer er een doos aankomt, of alles en iedereen er klaar voor is".  Gemeente: " Officieel en niet-officieel weten wij helemaal NIETS" en "ALLES IS ONDER VOORBEHOUD tot nader bericht. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik heb even voor u rondgekeken in het Paardensport Centrum. De stoelen en de cabines staan klaar. Vaccins (voor aanstaande 1 maart) waren nog niet aangeleverd. En het zou dan gaan om het Astra Zeneca-vaccin en niet om het Pfizer-vaccin. Concrete informatie is er nog steeds niet.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

WALDNET berichtte vorige week, dat het vaccinatie-centrum in Drachten op 1 maart open zou staan. En dat het gaat om 235 ouderenvan 80 jaar en ouder. Vanaf 2 maart zou de leeftijdsgroep 75-80 jaar een uitnodiging kunnen ontvangen voor het maken van een afspraak bij de GGD. Dat geldt ook voor medewerkers in de gehandicaptenzorg, thuiszorg en WMO.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De gemeente Smallingerland is niet in staat  om concrete, actuele informatie te verstrekken aan de inwoners. Volgens een bericht elders zou inenting in Drachten ook mogelijk zijn  met het Pfizer-vaccin. Bij de GGD is alles nog on-zeker.

5 maart: de leeftijdsgroep 75-80-jarigen heeft nog steeds GEEN UITNODIGING ontvangen voor het maken van een afspraak vaccinatie in Drachten vanaf 2 maart.

6 maart NOS-nieuws: vanaf volgende week krijgen de 75-80-jarigen een uitnodiging om zich te laten vaccineren.

 

 

alt
Geplaatst: Woensdag 27 januari 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 

Wetterskip Fryslân krijgt een bedrag van zo’n veertigduizend euro van de provincie voor workshops voor eigen medewerkers, zoals telefonistes, om Fries te leren spreken en schrijven. 

De provincie Fryslân geeft ook gemeenten en overheidsorganisaties geld voor de stimulering van het gebruiken de Friese taal. Er zijn in Fryslân dertien gemeenten die verplicht zijn om een taalverordening en taalbeleidsplan op te stellen. 

Noardeast-Fryslân krijgt veertigduizend euro voor het plaatsen van bordjes met ook Friese plaatsnamen. Nou, dat zal het gebruik van de eerste, nu tweede taal der Nederlanden helpen.

Intussen start op 1 februari de home-made taalcursus OANT MOARN op het adres bit.ly/2ZOPpAgA .  OOK HIER op DWJM-sociaal.

 
alt
Geplaatst: Woensdag 18 november 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 

Met het CDA voorop omarmde de Tweede Kamer in Den Haag vandaag een volgend Deltaplan voor het Noorden. De Lelylijn Heerenveen, Drachten, Groningen v.v. en extra huizenbouw moeten de economie in Fryslân vooruit helpen.

Geplaatst: Maandag 2 november 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 

Gesprek

 
Link naar het Vers Voor Vandaag -> bit.ly/39QgZyu
 
 
alt

 

 
What do you want to do ?
New mailCopy
alt
Geplaatst: Dinsdag 20 oktober 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 De titel kun je selecteren en dan kun je naar de inhoud gaan. Op je handy kun je dat adres overbrengen ( op het scherm vastzetten ) en dan op dat mobieltje openen. Elke dag voor het VERS VOOR VANDAAG.

 

 

 
 
Copy
alt
Geplaatst: Maandag 21 september 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 

 

 Heb jij nog GED88888888 uit of over DR888888888 ?

 

 KOM MAAR ..................................................

 

 

alt
Geplaatst: Donderdag 17 september 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 Met aandacht voor de tweede taal van Nederigland ( IT FRYSK) 

alt

 

alt
 
What do you want to do ?
New mailCopy
alt
Geplaatst: Dinsdag 1 september 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

alt 

Geplaatst: Zondag 23 augustus 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 https://anorocfeest.nl/index.php/reserveren/

   Een toepaselijk lied -->  http://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2015/09/reizgers-turfstekkersdream-taalhulp/

Geplaatst: Zondag 23 augustus 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

Vanmiddag 23 augustus geeft het duo Weima & vd Werf een concert van ruim een uur in de kloostertuin. De muzikanten spelen deze middag Rock & Roll-klassiekers van o.a. Elvis, Chuck Berry, Buddy Holly en Jerry Lee Lewis. Dit spontane duo bezorgt u een onvergetelijke middag!

Het is een openlucht concert. Neem voor de zekerheid iets warms mee. Bij twijfel vanwege de weersomstandigheden nemen we op de dag zelf, in overleg met de musici, de beslissing of een concert door kan gaan: voor meer informatie daarover kun je vandaag terecht op de website www.karmelklooster.nl

Datum: 23 augustus om 14.30 uur. Het klooster is geopend vanaf 13.30 uur. Entree: € 20,- incl. 1x koffie/thee bij ontvangst.

Hierbij even een voorproefje van de "sound"van het duo -

https://youtu.be/pmki9Etpbg8

Geplaatst: Vrijdag 12 juni 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 

Voorstel verbod op lachgas: maximaal tien patronen per hobbykokkie.

alt

Uit een risico-beoordeling bleek dat recreatief inademen van LACH-GAS kan leiden tot schade aan mens en maatschappij.

EIND 2019 VERKONDIGDE STAATSECRETARIS BLOKHUIS AAN OM LACHGAS ONDER DE OPIUMWET TE WILLEN PLAATSEN OM  DE VERKOOP VAN LACHGAS IN TANKS TE VERBIEDEN.

 

alt

 

Geplaatst: Donderdag 21 mei 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

Voor het geval dat het gemeenteBESTUUR (B&W+raad) weer compleet en met frisse moed de schouders okselfris onder de bestuurlijke taken gaat zetten....

Voor het geval dat straks ALLES OOK ANDERS KAN en Dr88888888 weer Drachten-Smallingerland wordt en de tweede stad van Fryslân zich op bijzondere manier wil profileren (bij voorbeeld als QR-stad van Nederland) is hier alvast een ontwerp voor een eigenzinnige postzegel. Een QR-zegel waar bij de informatie er onder VAN ALLES kan zijn wat nuttig is of wat het leven mooi maakt hier in IT FRYSKE PARADYSKE.

 

QR-codezegel

 

Geplaatst: Zaterdag 9 mei 2020 - 2 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 De CU-fractie van de gemeenteraad Smallingerland kwam deze week met het idee om te gaan broeden op het idee om te komen tot een digitale, virtuele ideeënbus voor ideeënrijke Smallingerlanders ter ondersteuning van de lokale MKB-ers en filiaalhouders van landelijke ketens. Want die hebben het o, zo moeielijk in deze coroniale recessies.

En burgervader Rijpstra voegde eraan toe dat zulks dan wel doordacht en toch snel moest worden opgetuigd. Hou zee.

Geplaatst: Vrijdag 13 maart 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 

 

 alt

Premier Rutte riep op om te stoppen met handen schudden. Gelukkig kom je daarzonder ook prima door het leven.                      

In 1439 droeg de Engelse koning Henry VI de bevolking al op om te stoppen met zoenen om verspreiding van de zwarte pest tegen te gaan.

De afgelopen weken en in andere landen waren er ook weer oproepen om het handen schudden in te ruilen voor een begroeting waarbij minder virussen en bacteriën worden overgedragen.

Want elkaars hand schudden is een belangrijke besmettingsbron: gemiddeld 23 keer per uur raken we ons gezicht aan. In ongeveer de helft van de gevallen betreft het aanrakingen van de ogen, neus of mond: plekken die je juist niet wilt aanraken met het nieuwe coronavirus Covid-19a in de buurt.

Als je iemand toch vriendelijk wilt begroeten, dan bestaan er verscheidene alternatieven. In China klinkt de oproep om gebruik te maken van het gong shou-gebaar. Daarbij leg je een vuist in de palm van je andere hand.

Een andere mogelijkheid de Thaise begroeting WAI. Daarbij buig je je licht voorover en houd je je handen tegen elkaar aan. Ook de ‘elleboog’, de vuisten-bump,  zijn alternatieven voor de handdruk. Daar is best wat tegen in te brengen.

Als je niet naar Rutte wilt luisteren omdat je nog altijd die duizend euro van hem tegoed hebt, probeer dan eens mijn alternatieve handen-geschut:     de DRACHTEN-GROET         

1.Beide personen strekken hun rechter-arm en bumpen daarmee de linkerschouder van de ander. De afstand is dan ongeveer een halve meter.

2. Ieder slaat met de rechterhand op het eigen hart. Daarmee zijn tegelijkertijd ook meerdere personen ook op grotere afstand hartelijk te begroeten.

 Verder nog aan bevel ingen van de overheden: bit.ly/2wMYUSl 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Adres van deze bijdrage ( om dat met een ander te delen) is https://bit.ly/2TK62YU

alt

Geplaatst: Woensdag 19 februari 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 alt

Overal, overal, waar de meisjes zijn, waar de meisjes zijn...

Maar waar zijn al die toffe jongens nou ?

Geplaatst: Vrijdag 7 februari 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 

 alt

Beluister dit beestje >  Merel

Geplaatst: Vrijdag 3 januari 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 In Japan gaat de WATERSTOF-lobby voor Harima Works een zijstraat-lang schip (115,8 meter) af-bouwen voor toekomstig vervoer van tot min 253 graden Celsius (dat is bijna het absolute minpunt) tot vloeistof gecomprimeerd H2-gas. Dat gas wordt met die ene boot opgehaald uit het veel meer dan bloedheet Australië. Aldaar moet dat gas eerst nog even worden gemaakt. In dit geval in de regio Victoria met de energie uit BRUINKOOL (de lucht het meest met CO2 en zo vervuilende brandstof).

Dat eerst nog gasvormige H2 moet daar dus worden afgekoeld (kost energie) en afgekoeld blijven, onder hoge druk vervoerd per geschikte tankauto's *) onder hoge druk en buitengewoon lage temperatuur opgeslagen in een geschikte H2-opslagtank van 1.250 m3 , overgepomt worden naar de boot.

Dat schip vaart op (de lucht met CO2-vervuilende) DIESEL-olie naar een alsnog te bouwen terminal in Japan. Daar wordt de vloeibare waterstof bij minus 253 graden overgepomt in een speciale dubbelwandige sterke tank bij de terminal. Daarna wordt de vloeibare H2 overgezet in daarvoor geschikte vrachtwagens en gebracht *) waar de Japanners het willen hebben voor de productie van ik weet niet wat. ALLES hierboven kost enorm veel energie en brengt een enorme luchtvervuiling (vooral met het broeikasgas CO2) met zich mee.

Made possible by the CO2-free Hydrogen Energy Supply-Chain Technology Research Association (HySTRA). En daarop zitten de Japanners vast niet te wachten.  En wij ook niet op de frapatsen van de noord-Nederlandse W.C.-Doorspoelen (Waterstof-Coalitie, H2-lobby of H2-CO2NGSIE).                                                                                      AnnaLiese

 

*) Voor zover de wegen aldaar bij de huidige temperaturen van ca 42 graden Celsiua niet gesmolten zijn en de infra-structuur weer herbouwd is en nog werkt ook. De Australische overheid wil dat tienduizenden inwoners uit een deel van de staat Victoria (een gebied half zo groot als België)  hun huis verlaten wegens de naderende bosbranden. 

*) Denkelijk naar de stad KOBE waar deze vloeibare waterstof weer wordt omgezet in elektro en restwarmte voor onder meer de accomodaties van de Olympische Zomerspelen 2020 in Tokyo. 

*) Behalve dat de Nederlandse H2-club in Groningen, Drenthe en Fryslân activiteiten wil ontplooien, is er een nóg een overeenkomst: hier in Drachten werd ooit de Cadillac onder de skûtsjes gebouwd op de werf van Roorda aan de Drachtstervaart. Die skûtsjes (platbodems met zij-zwaarden) werden gebruikt om de hier gestoken TURF (een lichte vorm van bruinkool) over de Zuiderzee te vervoeren.

Geplaatst: Zondag 22 december 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 

In Europa zijn ongeveer 60.000 stroffelstenen geplaatst ter herdenking aan in Wereldoorlog II omgekomen joden. Sinds 2016 liggen er in Drachten-city 15 stuks en deze worden elk jaar omstreeks 14 april opgespoetst.

Met de recente plaatsing van een  ZWAAISTEEN in het trottoir  beet Zwolle de spits af in een zwaai-actie van een willekeurige inwoner naar een willekeurige voorbij-ganger.

Deze ingebedde trottoirtegels liggen daar maar wat te liggen. Een actievere , goedkopere en onbetaalbaar beter, persoonlijker actie zou zijn als passanten elkaar (zoals heel gebruikelijk op de Friese wateren)  op straat gaan groeten.

In Drachten met een handgebaar en een “Drachten-groet” als bij voorbeeld: Noch in noflike dei fierder….. Have a nice day….. Nog een fijne dag…..

Ik denk- ja weet het wel zeker- dat elke ander daarvan opkijkt, even naar jou omkijkt, glimlachend verder kan en een goed gevoel meeneemt.


« vorige pagina  |  resultaten 1-20 van 61  |  volgende pagina »