Geplaatst: Dinsdag 15 oktober 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

  transitie-soap 

  Vandaag en zo lang als je blieft is hier de link naar deel 5 (over waterstof ) van een lange serie over vrijwel alle aspecten van ENERGIE-WISSELING in Smallingerlande en omkriten. Bewaar deze link om nóg eens te bezien én om deze te delen met een ander.

 Spoor 2B (meer waterstof): https://bit.ly/2mVD8HD

bit.ly/2mVD8HD

 

Geplaatst: Maandag 14 oktober 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 Volgens betrokkenen kan het toerisme naar Fryslân de aankomende tien jaar met wel een derde deel stijgen. De regio ZuidOost-Friesland zou daarvan graag een graantje willen meepikken. Ondanks alle inspanningen, ondermeer van het provinciale marketingbureau Merk Fryslân, is het tot nu toe niet gelukt om de betrokken 860 ondernemers met de neus dezelfde kant op te krijgen.

In een volgende poging wordt vanavond een gloednieuw "plan van aanpak" gepresenteerd om de Friese Zuidoosthoek beter te profileren als trekpleisterplaats voor toeristen die willen fietsen, wandelen en genieten van de rust, de musea,restaurants en nationale parken in HET ANDERE FRYSLÂN onder Drachten.

 

De stichting Toeristisch Netwerk De Friese Wouden zoekt nu:

een nieuwe naam,

een nieuwe website

een raad van advies

een gedegen marketing-strategie

een versterking van de organisatie

een verstevigd draagvlak

en vooral een werkbaar budget van tenminste € 100.000

Geplaatst: Maandag 14 oktober 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

transitie-soap 

 

Vandaag en zo lang als je blieft is hier de link naar deel 4 (vol bijsluiters over de energie-trasitie) ) van een lange serie over vrijwel alle aspecten van ENERGIE-WISSELING in Smallingerlande en omkriten. Bewaar deze link om nóg eens te bezien én om deze te delen met een ander.

Transitie-liners, collectie 1https://bit.ly/2mrGPo8

ofwel >   bit.ly/2mrGPo8

 

 Elke bijsluiter is bedoeld ter ondersteuning van een mail-tekst en kan (als afbeelding) gemakkelijk geselecteerd-gekopiëerd, geplakt worden.

 

 

bit.ly/2mmROPJ

Geplaatst: Zondag 13 oktober 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

transitie-soap 

  Vandaag en zo lang als je blieft is hier de link naar deel 3 (over waterstof ) van een lange serie over vrijwel alle aspecten van ENERGIE-WISSELING in Smallingerlande en omkriten. Bewaar deze link om nóg eens te bezien én om deze te delen met een ander.

 

 Spoor 2A (waterstof): https://bit.ly/2mmROPJ

bit.ly/2mmROPJ

Geplaatst: Zaterdag 12 oktober 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 Vandaag en zo lang als je wilt is hier de link naar de INLEIDING, deel 2 van een lange serie over vrijwel alle aspecten van ENERGIE-WISSELING in Smallingerlande en omkriten. Bewaar deze link om nóg eens te bezien én om deze te delen met een ander.

 

Spoor 1B: inleiding vervolg https://bit.ly/2nYkA9u 

Geplaatst: Vrijdag 11 oktober 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

Vandaag en zo lang als je wilt is hier de link naar de INLEIDING van een lange serie over vrijwel alle aspecten van ENERGIE-WISSELING in Smallingerlande en omkriten. Bewaar deze link om nóg eens te bezien én om deze te delen met een ander.

 

https://bit.ly/2mXPkHW 

Geplaatst: Woensdag 9 oktober 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: DUURZAAM-HEDEN

alt 

En.....WAT is er sindsdien aan gedaan? WIE was verantwoordelijk? WAAROM keek iedereen weg? Hoe ageerde de politiek, de maatschappelijke organisaties?  En wat WAT zal IEDEREEN vandaag de dag kunnen en moeten doen van de regering? BETALEN?

 

 

Geplaatst: Woensdag 9 oktober 2019 - 1 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: QRcolumn
foto
         
Roken is je gezondheid verstoken.
Ruikt alles in huis naar jouw rook, hoest je veel, heb je ademtekort al bij een kleine inspanning, gaat jouw rookverslaving ook ten koste van de gezondheid van anderen? STOP DAN NU, bespaar geld en ga eens genieten van gezonde lichaamsbeweging in de frisse lucht.

Mijn hoogstpersoonlijke, vrijwel KOSTELOZE en aanbevelenswaardige succes-methode om te stoppen zonder te minderen en anderen te hinderen.

—————————————————————————————————————————————————

Alles wat met roken te maken heeft is voor mij een teer onderwerp. De verkoop van sigaren, sigaretten, pruimtabak en aanverwante artikelen was bij ons thuis middel van bestaan en dus niet-discutabel.  In de tabakswinkel van mijn vader lagen de verleidingen letterlijk voor het grijpen. Al heel jong was ik een verstokte roker en ik bleef stevig paffen tot m'n vijftigste verjaardag.

Veel te laat drong het voldoende tot mijn half-verteerde brein door dat ik mezelf en m'n gezin schade toebracht. Met het windje van de anti-rookcampagnes in de rug besloot ik te stop-pen. Een try-out met mindering hielp niet: bij elk spannings-moment verviel ik weer in het aangewende rantsoen van zo'n 25 sigaretten per dag van 's ochtends vóór het ontbijt tot 's avonds vóór de beddedonsjes. Meedoen aan een stopcursus was óók geen succes: het enige wat ik er aan overhield was een nóg lager banksaldo en een nóg groter gevoel van  mislukking én een grote stapel anti-rooklectuur. 

       Toen er nicotine-kauwgum en nicotine-pleisters op de markt kwamen en ook die weinig effect hadden, besloot ik m'n eigen stopmethode te bedenken. En die was wél afdoende: sindsdien raak ik geen kankerstokje meer aan. 

       Toen ik pas met deze eigenzinnige methode begon en ook m'n sociale omgeving op de hoogte was van het voornemen, wist buurvrouw aan mijn eigen eega te melden dat ik stiekem toch wél rookte, want ze had me gezien met een cigarillo in de mond. Op overtuigende wijze kon ik uitleggen dat dát stokje geen sigaartje was maar een therapeutisch middel: namelijk een takje zoethout. De truc is dat je met zo'n zoethoudertje tussen de tanden iets in de mond hebt als vervanger van de peuk; de smaak ervan is niet vies, maar het stokje gaat tenslotte vervelend pluizen en je moet de vezels uitspuwen. 

Toch is dit goedkope, overal verkrijgbare hulpmiddel niet de basis van mijn stopmethodiek, maar de boef TABAK zelf en wel in de oorspronkelijke gebruiksvorm, namelijk als PRUIM-tabak. In de oertijd werd namelijk het tabaksblad gekauwd vanwege het ontbreken van lucifers en vloeipapier.

 Het is welzeker: met een klont pruim achter je kiezen is de opname van de nog wél broodnodige hoeveelheid nicotine sneller via het mondslijmvlies dan middels nicotine-pleister of kauwgum. Het grote voordeel van deze methode is, dat de longen niet verder verteren. Een nadeel is, dat zo'n pruim véél smeriger smaakt dan nicotine-kauwgum. Het effect dáárvan is weer, dat je de smurrie zo snel mogelijk wilt uitspuwen en het resultaat is, dat je minder nicotine binnenkrijgt en zo snel mogelijk wilt stoppen.

       Deze pro-bate afkickmethode behelst dus in het kort: de combinatie van een vaste wil om te stoppen, plus het hoofd vol anti-rookslogans, plus flinke wandelingen in de frisse buitenlucht, plus tijdelijk een pruim achter de kiezen en een stukje zoethout vóór de kiezen, plus veel water om het oude gif en de nieuwe vieze smaak weg te spoelen.                                     HV

 Tabaksfabriek:  Vanaf 1850 begon zich in Drachten de tabaksindustrie te ontwikkelen. In 1902 werd voor de firma Fokke van der Meulen een tabaksfabriek gebouwd. Hier werd tot eind 1989 halfzware pruimtabak van het vermaarde merk 'Drachtster Kei' geproduceerd, genoemd naar een grote ZWERFKEI die in 1931 bij de Zuiderbegraafplaats in Drachten uit de grond werd gehaald en na veel nieuwe omzwervingen een plaatsje kreeg bij  verzorgings-instelling 'Sunensz'. 

 
*) Deze stap moet je beslist niet overslaan. Want het is een hele klus om je stuk brein van 600 miljoen jaar oud (het reptielen-brein) én je zoogdieren-brein én je mensen-brein  te overtuigen van het goede doel en over te halen te stoppen met deze ingesleten smerige gewoonte.

En die eigen-aardige aanpak was wél afdoende, want sindsdien raak ik geen kankerstokje meer aan. Toen ik pas met mijn eigenzinnige methode begon en m’n omgeving al op de hoogte was van het voornemen, wist buurvrouw aan mijn eega te melden dat ik stiekem toch wél rookte, want ze had me gezien met een cigarillo in de mond. Op overtuigende wijze kon ik uitleggen dat dát stokje écht geen sigaartje was maar een therapeutisch hulpmiddel: namelijk dat takje zoethout. De truc is dat je met zo’n zoethoudertje iets in de mond hebt ter vervanging van de peuk. De smaak ervan is niet vies, maar het stokje gaat tenslotte akelig pluizen en je zult de vezels uitspuwen.

Geplaatst: Dinsdag 8 oktober 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: oneliners

 

alt

Geplaatst: Maandag 7 oktober 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: DUURZAAM-HEDEN

 alt

Geplaatst: Maandag 7 oktober 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: DUURZAAM-HEDEN

na komkommertijd steken de zwammers de kop weer op

 

 

alt

Geplaatst: Maandag 7 oktober 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

Na de teloorgang van de gemeentelijke nieuwsvoorziening (de papieren BREEDUIT) per eind september 2019 zou er een NIEUWSBRIEF per mail uitkomen plus een versie in het huis-aan-huisblad ACTIEF.

Hier zo het eerste nieuwsproduct. Nieuwsbrief nummer 2 zal op 16 oktober het daglicht zien.

 

alt

Vanzelfsprekend staat er onder deze kop van de eerste NIEUWSBRIEF wel iets, maar dát is m.i. geen nieuws en stelt daarom NIETS voor en dát niets is m.i. niet de moeite waard om hier te herhalen.

Geplaatst: Zondag 6 oktober 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: QRcolumn

 

Ik ben kwaad, heel kwaad. En ook wakker: ik ben kwakker.

Want heel m’n werkzame leven heb ik verplicht pensioenpremie betaald aan het ABP. Dát pensioen zou welvaartsvast zijn, geïndexeerd aan, meegaande met  de stijgende kosten van levensonderhoud. Ambtenaren en onderwijskrachten spaarden voor een gegarandeerd pensioen.

Maar tussen 1982 en 1994 onder drie kabinetten Lubbers en 1 kabinet Kok werden pensioenpremies van ongeveer 32,8 miljoen gulden, betaald door de pensioengerechtigden aan het Rijk niet overgedragen aan het ABP.

Er ontstond een ereschuld, nu te begroten op 80 miljard euro, van het Rijk aan de ABP-deelnemers.

Al die tijd waren die deelnemers en Kamerleden niet alert, op de hoogte,onmachtig of incompetent om die gang van zaken te keren. Zelfs ging men akkoord met de uitnamewet en wordt er sinds de privatisering van het ABP door het Rijk ook nog € 11,8 bespaard op AOW-uitgaven. Is deze gang van zaken geen FRAUDE en DIEFSTAL ? Want zo hebben met mij talloze voormalige overheidsdienaren geen aan de alsmaar stijgende kosten van levensonderhoud geïndexeerde AOW en ABP inkomen ontvangen. De pensioenspaarpotten van deze werknemers zijn in geen enkel europees land hoger dan in Nederland.En nu dreigt er door toepassing van ook andere absurde ideeën*) een KORTING. Hoezo ERESCHULD ?

*) Inmidels is de rente op spaargelden bij de banken gedaald tot zelfs onder het absolute nulpunt. Als particulier kun je nog beter bi Appie Happie sparen, want 2 spaarzegelboekjes van € 98 leveren tenminste nog € 104 op

Geplaatst: Zondag 6 oktober 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: DUURZAAM-HEDEN

 alt

Geplaatst: Vrijdag 4 oktober 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: DUURZAAM-HEDEN

 

alt

Geplaatst: Donderdag 3 oktober 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: oneliners

 

alt

Geplaatst: Donderdag 3 oktober 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: QRcolumn

 

  Oppaspoes-poespas                                      

 

 

   Telkens kwam er een vreemde poes, zo te zien een kater van nog geen veertien jaar, be-schutting zoeken in onze tuin. Hij was niet weg te branden. Wij vroegen ons af waar deze dik-zak vandaan kwam toen hij al na korte tijd bij ons kwam om een kopje te geven. Hij kreeg een  schotel melk als dank. Of misschien ging het andersom: eerst  melk en dán kopje. De kater- zo bleek later- was van nieuwe mensen een paar huizen verderop. Die lui waren heel vaak op pad naar hun getrouwde dochter en kleinkind. De poes, vonden ze, konden ze beter maar niet meenemen als plaagprooi voor hun A.D.H.D.- kleinzoon. Dus húp, de nog kale tuin in. En zo kwam de kater bij ons de beest uithangen. Heel snel zat de mini-tijger binnen, breeduit midden op de keukenvloer.Zo van: nú kun je niet meer om me heen en waar blijft mijn hapje?

 

Dus werd pa uitgestuurd om kattenvoer te kopen. Nou dat is geen sinekure. Wát een keus. Ik verdwaalde mentaal tussen zakjes, bakjes en blikjes met kalf en lam; met kabeljauw, sardientjes, tong, tonijn, krab en forel; met hert en hart; met lever, ham/kaas, met kip en kalkoen; met eend, konijn, fazant; met garnalen, groenten, granen, vezels, kalk en vitamines. En dat alles in de vorm van mousse, gelei, paté, of brok voor junior miss Poes tot senior Koning Kat. Ik koos voor een blikje lever met rijst in smeuïge jus, drie sterren, met smulgarantie. Foute boel! Het beest haalde z’n neus ervoor op. Is zeker iets chiquers gewend. Een hapje ham ging er nog wél in. En toen ging m’n vrouw tóch maar eens praten met de baas van het beest. De poes bleek Knor te heten. Wij mochten wél oppassen, het voer moest met zalm zijn en: ‘Goedendag, wij moeten nu echt weg’. Nou, dacht ik tegendraads, dan noem ik hem dus maar Ronk.

 

  Inmiddels had de haarbal onze tuin geannexeerd, plus het huis als tweede woning. Hij bekraste het raam om binnengelaten te worden en pikte mijn plekje voor de TV in. Nu doet de dakhaas een hazenslaapje op de warme vensterbank, waar hij een prima uitzicht heeft op zijn hoofdresidentie. Tot dáár weer wat te halen valt, want Ronkie is niet voor de poes. Duurt het opdienen van zijn souper hem té lang, dan komt de veelvraat de buit wel zelf aan-slepen: een dode of half-dode mus, spreeuw, ekster, kraai of jonge eend. Het allerlekkerste hapje was onlangs een dikke kikker, aangebracht met ‘n air van: 'Voila, nu graag een 4-sters kikkerbil-pateetje. En gauw een beetje'. Ter aansporing zette hij alvast z’n scherpe klauwen in mijn kuit.                                                                                                                  Touché dus.

Geplaatst: Donderdag 3 oktober 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.
Geplaatst: Woensdag 2 oktober 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 Een tikkie informatie vooraf:    https://sociaal.dwjm.nl/artsneev123/blog/6281/

 

    Pal na de aankondiging dat het gemeentelijk info-blaadje BREEDUIT per 1 oktober 2019 niet meer bij de inwoners op de mat zal vallen....komt Actief Media met het bericht dat in de editie Zuid van ACTIEF een wekelijkse pagina met gemeentelijke berichten wordt gepubliceerd .....om "de dienstverlening voort te kunnen zetten voor inwoners die in digitaal niet onderlegd zijn". 

 

sesa-me > WAARVOOR HULDE <


« vorige pagina  |  resultaten 1-20 van 155  |  volgende pagina »