Geplaatst: Woensdag 16 juni 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 Drachten, 16-06-2021.

Burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland gooit een knuppel in het hoenderhok met de stelling dat MAROKKO  overlastgevende "asielzoekers" uit het AZC-Smallingerland MOET "terugnemen". 

Een landelijke opvatting is, dat ware vluchtelingen hier in Nederland EEN VEILIGE PLEK kunnen vinden. Overweging: zo'n veilig plekje blijft niet veilig met de import van allerlei illegaal menselijk gespuis uit veilige export-landen.

Mening: er is de optie om minder zielige asielzoekers de lusten te ontnemen om hier de maatschappij te ontwrichten.

Geplaatst: Maandag 7 juni 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

   Ergens in de maand juni opent Museummie weer de voordeur voor een cultureel gerichte wandeling door Drachten-Zittie. Aan de museale gevel wordt een grote roze opblaas-oktopussie opgehangen. Als iconisch simbool voor de route Strets Jour Legs (een kuier of fietseling met een bij-de-hand-foontje om daarmee kunst te kunnen bewonderen). 

Het museum haalt "alles uit de kast" voor een buiten-deurse tentoon-stelling  achter de vensterglazen van winkels en woningen. Want ook worden alle Smallingerlanders opgeroepen om in eigen huis "iets van kunst" ten publieke op te hangen. Een ieder mag dan zelf bepalen hoe lang en wanneer deze verspreide verzameling mond-neuskap-loos te komen bekijken.

 

Geplaatst: Zaterdag 22 mei 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

In den beginne was er bij Appie Happie het idee om groenten in plastic te verpakken en ter vers-houding er CO2 aan toe te voegen. Daarna doemde de visie op om er fijne waterdruppels over te voeren. Dat is meer dan dubbel-op want ook nu zijn er fors wat groente-soorten in plastic verhuld, al dan niet voor-de-hand-liggend of achter een vitrine-deur verstopt.

Heden ten dage is alweer belangstelling voor heel fijne waterdruppels die op mist-kwaliteit COVID-19 en aanverwante virussen helpen om zich te verspreiden: de AEROSOLEN. Bij AH hier ter stede stond (en staat?) de damp-sproeier boven de groente-afdeling zó ingesteld dat er zeker 4 meter verder, op hoofdhoogte piepkleine waterdruppels uit neus- en keel van een besmette klant beter kunnen worden verspreid.

Omdat mijn attendering van het winkelpersoneel geen effect sorteerde is het maar te hopen dat er nu genoeg aandacht voor dit verschijnsel is om uitsluitsel te geven op de vraag of bewaseming van vers-verpakte groenten wel of niet zin heeft en wel of niet een rol heeft in verspreiding van een corona-virus, zeker nu het merendeel van de Nederlanders is gevaccineerd en velen neigen naar het niet dragen van een neus-mond-maskertje.

Geplaatst: Woensdag 28 april 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

Heeft u dat ook? Een dubbele Pfizer-vaccinatie tegen een Corona-variant? In het Paardensportcentrum in Dr88888? Ik wel als 83-jarige.

Heeft u dat ook? Dat u regelmatig geattendeerd wordt dat ontvangen en zelf afdrukken van berichten, formulieren OP PAPIER niet nodig is? Dat minder bomen hoeven te worden gekapt als u die info digitaal opslaat? Een loffelijk streven terwijl naast alle reclames op TV, in krant en tijdschrift ook nog wekelijks een fors pak reclame door de brievenbus geduwd wordt?

Heeft u dat ook? Dat u (maanden na de eerste oproep om een afspraak te maken voor vaccinatie) deze week een brief van het MINISTERIE op de deurmat ligt om je te herinneren aan het feit dat uit hun administratie blijkt dat u nog steeds NIET is gevaccineerd? 

OM MOE VAN TE WORDEN ( maar hoera...de PORT is al voorgeschoten)

 

Geplaatst: Woensdag 14 april 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

   Schrik niet.....als binnenkort een reusachtig militair vrachtvliegtuig  pal over de boomkruinen van de bebouwde kom van Drachten-City scheert. Op een vlieghoogte van eerder 16 meter boven de daken dan op 160 meter minimaal.  Want dát gebeurde wel vaker: 

20 mei 2020  Inmiddels is de zwaar vervuilende en ziekmakende Hercules ook weer gesignaleerd in Friesland en rondom #vlbleeuwarden. Vliegt continu op slechts 300 meter boven mens, dier en natuur. Snuiven maar! 

Het gemeentebestuur van Smallingerland beweert nog steeds van niets te weten. Mijn beroep op de wet Openbaarheid van Bestuur hielp niet. 30 april 2020: een woordvoerder van Smallingerland berichtte dat inderdaad een Hercules van de luchtmacht té laag en over het centrum van Drachten vloog: "kan gebeuren".

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

https://t.co/hwxBJTD7DX 

Het zou gaan om de oefening Orange Bull, waarbij boven de Vliehors

alt 

wordt geoefend met (zeer) laagvliegende Hercules-C130 . Die vier monsters stonden aan de grond ter reparatie van "technische mankementen. Denkelijk gaat het om de hoogte- en navigatie-instrumenten. 

Ook beide C-130 Hercules transportvliegtuigen die sinds maandag parachutisten en ladingen zouden droppen, staan aan de grond. De bedoeling was dat de luchtmacht zou oefenen ter voorbereiding op een inzet in Mali later dit jaar. De toestellen hebben te kampen met technische mankementen. Eén van de defecte toestellen is naar verwachting woensdagavond weer inzetbaar. 

Verzoek: ALS dat gebeurt...zou u dan het GEMEENTEBESTUUR wat wijzer willen maken? Locatie, tijd, datum, geschatte vlieghoogte, vliegrichting...FOTO, VIDEO ? 

Op 16 april 2021 werd urenlang rondjes gevlogen boven Noord-Friesland. Ook boven de broedgebieden op Schiermonnikoog. Het doel van de operatie was oefening in het droppen van goederen en parachutisten op de Vliehors. Was de navigatie defect? En de hoogtemeter? Tot 22 april  wordt ook de oefening Deviant Dragon gehouden  boven de Noordzee en Noord-Friesland. Formaties van 50  gevechtsvliegtuigen gaan in grootschalige luchtgevechten trainen voor inzet tegen IS-doelen in Irak en Syrië.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vermeldingswaardig is, dat er een militaire vliegroute ten OOSTEN van Drachten kan worden gebruikt, dat de toegestane vlieglaagte zoi'n 160 meter is en dat alleen in noord-Zuid-richting gevlogen mag worden.

 

 

Geplaatst: Zondag 14 maart 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

 alt

alt
Geplaatst: Donderdag 25 februari 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: FRYSK

 De gratis online cursus Frysk (OANT MOARN) met elke dag een nieuwe oefening verhuist naar het adres

 

bit.ly/2ZPpAgA

 

 

 

alt

 

 
What do you want to do ?
New mailCopy
alt
Geplaatst: Vrijdag 12 februari 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Friese klanken

 

 

Campus Fryslân heeft groen licht gekregen voor de masteropleiding Voice Technology. Het is in Europa een unieke opleiding, aldus de universiteit. De éénjarige opleiding richt zich op de snelgroeiende markt van spraakgestuurde technologie.

Daarbij gaat het bij voorbeeld om het bedienen van apparaten met stemcommando’s. De techniek heeft ook maatschappelijke betekenis: dankzij spraaktechnologie kunnen mensen met schrijf-, taal- en spraakproblemen zich beter verstaanbaar maken. Daarnaast ziet Campus Fryslân in de technologie ook een middel tot behoud van minderheidstalen.

 

alt
Geplaatst: Vrijdag 12 februari 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 

SERVICE van COVITE. Sinds begin 2020 is voor  de Gemeente Smallingerland ( met Drachten als TWEEDE STAD van Fryslân) niet geregeld, dat er een vaccinatie-locatie komt om Covid 19, -20, -21 enz) in toom te houden.

Er is/was sprake van inwerkingtreden van een locatie in Drachten  (of nabije omgeving; Beetsterzwaag?) in de MAAND MAART, maar....(ONDER VOORBEHOUD?) Huisartsen, GGD en gemeentebestuur  "weten op dit moment van niks".  En het gemeentebestuur blijft maar zoeken. En kwetsbare ouderen, voor-al die boven de 60 jaar......BLIJVEN MAAR WACHTEN.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GGD een week later gebeld voor een vaccinatie in FPC- Drachten. "Klopt: op 1 maart gaan we starten in Dr88, maar de zendingen vaccins zijn onvoldoende: BOEKING IS NIET MOGELIJK. Wij weten nog niet of en wanneer er een doos aankomt, of alles en iedereen er klaar voor is".  Gemeente: " Officieel en niet-officieel weten wij helemaal NIETS" en "ALLES IS ONDER VOORBEHOUD tot nader bericht. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik heb even voor u rondgekeken in het Paardensport Centrum. De stoelen en de cabines staan klaar. Vaccins (voor aanstaande 1 maart) waren nog niet aangeleverd. En het zou dan gaan om het Astra Zeneca-vaccin en niet om het Pfizer-vaccin. Concrete informatie is er nog steeds niet.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

WALDNET berichtte vorige week, dat het vaccinatie-centrum in Drachten op 1 maart open zou staan. En dat het gaat om 235 ouderenvan 80 jaar en ouder. Vanaf 2 maart zou de leeftijdsgroep 75-80 jaar een uitnodiging kunnen ontvangen voor het maken van een afspraak bij de GGD. Dat geldt ook voor medewerkers in de gehandicaptenzorg, thuiszorg en WMO.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De gemeente Smallingerland is niet in staat  om concrete, actuele informatie te verstrekken aan de inwoners. Volgens een bericht elders zou inenting in Drachten ook mogelijk zijn  met het Pfizer-vaccin. Bij de GGD is alles nog on-zeker.

5 maart: de leeftijdsgroep 75-80-jarigen heeft nog steeds GEEN UITNODIGING ontvangen voor het maken van een afspraak vaccinatie in Drachten vanaf 2 maart.

6 maart NOS-nieuws: vanaf volgende week krijgen de 75-80-jarigen een uitnodiging om zich te laten vaccineren.

 

 

alt
Geplaatst: Donderdag 4 februari 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

 

De knaptste koppen van Afûk hebben bedacht om op de Ynternationele Memmetaaldei (de Internationale Dag van de Moedertaal, 21-02-20-21), het Frysk prominent zichtbaar te maken. Iedereen die in het Fries adverteert of Friese reclameteksten op auto of busje heeft, wordt verzocht hiervan foto’s in te sturen. Ook zijn foto’s welkom van bordjes, teksten op muren en straatnamen in het Frysk.
 
 

De inzendingen zullen op de sociale media-kanalen van de Afûk gedeeld worden onder de hashtag #FryskSichtber. 

Hierzo mijn DWJM-inzending voor deze MEM-metaalmoe-HEIT: de straatnaam GAUKE BOELENS STRAAT boven GAUKE BOELENS STRJITTE.

 

 
 
alt
Geplaatst: Woensdag 27 januari 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 

Wetterskip Fryslân krijgt een bedrag van zo’n veertigduizend euro van de provincie voor workshops voor eigen medewerkers, zoals telefonistes, om Fries te leren spreken en schrijven. 

De provincie Fryslân geeft ook gemeenten en overheidsorganisaties geld voor de stimulering van het gebruiken de Friese taal. Er zijn in Fryslân dertien gemeenten die verplicht zijn om een taalverordening en taalbeleidsplan op te stellen. 

Noardeast-Fryslân krijgt veertigduizend euro voor het plaatsen van bordjes met ook Friese plaatsnamen. Nou, dat zal het gebruik van de eerste, nu tweede taal der Nederlanden helpen.

Intussen start op 1 februari de home-made taalcursus OANT MOARN op het adres bit.ly/2ZOPpAgA .  OOK HIER op DWJM-sociaal.

 
alt
Geplaatst: Vrijdag 22 januari 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

-  Op 01022021 wordt HIER en daar (bv op Twitter) gestart met de gratis, open, online cursus frysk OANT MOARN. Als je tóch thuiszit kun je prima een andere taal leren. Met ELKE DAG een beetje oefenstof op basis van het Friese spreekwoord en/of het kortgedicht HAIKU. 

 

-  Ook is er gelegenheid om een bijdrage te leveren aan AAN HET CORONA-LIJNTJE ( door hieronder een humor-volle oneliner te plaatsen). Publicatie (ook van jouw bij-drage) is op het adres  ---> bit.ly/394T7by

 

 

 
alt
Geplaatst: Dinsdag 5 januari 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: CORONA-VIRUS

 Ynformaasje oer faksinaasje > bit.ly/38YQMNV

Gemeentelijke informatie over de Corona-uitbraak en de vaccinatie er tegen:  'Er zijn geen resultaten gevonden voor ‘Corona vaccinaties’
 
alt
Geplaatst: Dinsdag 5 januari 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

 

 
altRaadslid Doddema (CDA) krijgt 'hoofdpijn van politiek Smallingerland' en stapt op. 
alt
Geplaatst: Zaterdag 2 januari 2021 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Testcategorie

 Do you want to do it ?

Informatie over inenting met het Pfizer vaccin in Fryslân en omkriten ---> What do you want to do ? Kom eens langs op het  adres               bit.ly/3hyJ5Cd

alt
Geplaatst: Donderdag 17 december 2020 - 1 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: expositie

 

 https://bit.ly/3mrr9tT

alt
Geplaatst: Maandag 14 december 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: CORONA-VIRUS

alt

 

En daar is ook een nadere uitleg: Corona-virus- vraag & antwoord onder deze link ->  bit.ly/2w9QnJ5
 
 
alt
Geplaatst: Zondag 6 december 2020 - 7 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

 

's Mallingerlandse noodkreet 4 december 2020: Gevraagd:  Kip die voltijds gouden eieren legt, PROGRAMMAMANNAMANAGER/ SENIOR  --->  ( uiterste inzenddate  6 december 2020 ). 

 

 
 
                                             https://bit.ly/33KJ6wT 
 

 

Wat is jouw INHOUDELIJKE reactie op deze advertentie ? 

-> 

-> 

->

-> enzoverder....

 
alt
Geplaatst: Dinsdag 1 december 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

De gemeente Smellingerlân komt ûnder previntyf finansjeel tafersjoch te stean fan de provinsje. De begrutting foar 2021 oant en mei 2024 foldocht net oan de easken. It betsjut dat alle útjeften fan de gemeente earst goedkarring krije moatte fan de provinsje.alt Op dinsdag 15 december heeft de gemeenteraad van Smallingerland het voorstel tot herstel van de begroting 2021 vastgesteld.

Eerder deze maand keurde provinciaal toezichthouder- gedeputeerde Sander de Rouwe van de provincie Fryslân- de ingediende begroting voor 2021 af. Twee niet goed onderbouwde stelposten werden door de provincie gecorrigeerd, waardoor er een tekort van €85.000 euro ontstond op de begroting 2021.

Vanwege het beperkte tekort ( € 85.000 ) kreeg Smallingerland extra tijd,om de begroting te herstellen. Dit was mogelijk omdat gesnoeid werd in de kosten voor openbaar groen. 

 

alt
Geplaatst: Zaterdag 28 november 2020 - 1 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

 https://bit.ly/2V8RD8r

 

 

De pensioenen waren in de praktijk helemaal niet gegarandeerd ondanks de belofte dat ze elk jaar voor koopkrachtverlies zouden worden “geïndexeerd”. De koopkracht loopt al tien jaar terug met nu al 25 procent. Ook worden risico’s van financiële tegenvallers nu al op de deelnemers afgewenteld. Van belang voor de gepensioneerden is, dat daarvoor geen buffers nodig zijn, want er is voldoende geld om pensioenen op peil te brengen en om gedupeerden schadeloos te stellen. Inkomstenbelasting-vrij.


« vorige pagina  |  resultaten 1-20 van 349  |  volgende pagina »