Geplaatst: Donderdag 26 maart 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

  Speciaal voor de lezers van dit blog: HEEL VEEL begrijpelijke informatie over het corona-virus vind je bijéén op https://bit.ly/2vlHP1p

 https://coronavirus-vraag-antwoord.nl/inleiding/

 

 https://bit.ly/2vlHP1p

SINDS GISTER: Het totaal aantal positief geteste patiënten: 15.723 (+1.026).   Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1.487 (+ 148)). 

Het RIVM meldt een duidelijke afname van de stijging.                                                                                                                                               Nieuw:   CORONA-LINERS https://bit.ly/3bKtHyt

Geplaatst: Woensdag 18 maart 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

 

Meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens heeft een huisdier: dat zijn alleen al bijna twee miljoen honden en ruim drie miljoen katten. 

Het nieuwe CORONA-VIRUS COVID-19 a. (a van agressief) 

alt

 

De virussen die bij mensen verkoudheid en griep veroorzaken, krijgen geen grip op onze huisdieren *). Dat komt doordat deze ziekmakers zich specifiek hebben aangepast aan menselijke cellen.

 

alt

 Zowel de buitenkant van een virus (de virus-envelop) als van een dierlijke cel (het celmembraan) heeft receptoren. Dit zijn bepaalde eiwitmoleculen die als ‘slot en sleutel’ fungeren. De receptoren van een mensenvirus binden zich aan de receptoren van een menselijke cel, maar niet aan een honden- of kattencel.

Daardoor kan ook het mensenvirus Covid-19 de honden- of kattencel niet binnendringen, zich niet  vermenigvuldigen of verspreiden en dus geen schade aanrichten. Maar is dat een “broodje-aap-verhaal”?

In principe kan vanaf elk oppervlak in contact met een virus dat kan worden overgedragen. Het is duidelijk dat het virus op metaal (kraan-deurkruk), keramiek en glas niet erg lang overleeft, maar wél veel langer op de warme, aaibare vacht van een huisdier als een hond, kat, konijn, cavia en computermuis. 

*) In Belgïe en in Hongkong is het coronavirus vastgesteld bij de huiskat van een corona-patiënt. De vraag is nu eerst mens en dán poes of eerst poes en dán mens. In ieder geval wordt aangeraden om het huisdier apart te zetten, ook onbereikbaar voor anderen dan de zieke mens.

Van 2 op 3 maart 2020 is het aantal besmet-tingen in Nederland met het coronavirus van 18 naar 23 gestegen, zo melde het RIVM. 

Sinds gister zijn 1.026 nieuwe patiënten gemeld en de stand op 01 april is 15.723 positief geteste patiënten. In totaal zijn 1.487 personen overleden aan de gevolgen van het virus.

Alweer een DALING VAN DE STIJGING. 

Veel patiënten (6.286) zijn opgenomen (of geweest) in een ziekenhuis. Heel  veel anderen zitten in thuis-isolatie en statistisch gezien aait 50% daarvan misschien een huisdier. Het is verstandig om nauw contact met een huisdier als hond, kat, konijn, cavia, rat en huismuis te vermijden. 

Geplaatst: Vrijdag 13 maart 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 

 

 alt

Premier Rutte riep op om te stoppen met handen schudden. Gelukkig kom je daarzonder ook prima door het leven.                      

In 1439 droeg de Engelse koning Henry VI de bevolking al op om te stoppen met zoenen om verspreiding van de zwarte pest tegen te gaan.

De afgelopen weken en in andere landen waren er ook weer oproepen om het handen schudden in te ruilen voor een begroeting waarbij minder virussen en bacteriën worden overgedragen.

Want elkaars hand schudden is een belangrijke besmettingsbron: gemiddeld 23 keer per uur raken we ons gezicht aan. In ongeveer de helft van de gevallen betreft het aanrakingen van de ogen, neus of mond: plekken die je juist niet wilt aanraken met het nieuwe coronavirus Covid-19a in de buurt.

Als je iemand toch vriendelijk wilt begroeten, dan bestaan er verscheidene alternatieven. In China klinkt de oproep om gebruik te maken van het gong shou-gebaar. Daarbij leg je een vuist in de palm van je andere hand.

Een andere mogelijkheid de Thaise begroeting WAI. Daarbij buig je je licht voorover en houd je je handen tegen elkaar aan. Ook de ‘elleboog’, de vuisten-bump,  zijn alternatieven voor de handdruk. Daar is best wat tegen in te brengen.

Als je niet naar Rutte wilt luisteren omdat je nog altijd die duizend euro van hem tegoed hebt, probeer dan eens mijn alternatieve handen-geschut:     de DRACHTEN-GROET         

1.Beide personen strekken hun rechter-arm en bumpen daarmee de linkerschouder van de ander. De afstand is dan ongeveer een halve meter.

2. Ieder slaat met de rechterhand op het eigen hart. Daarmee zijn tegelijkertijd ook meerdere personen ook op grotere afstand hartelijk te begroeten.

 Verder nog aan bevel ingen van de overheden: bit.ly/2wMYUSl 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Adres van deze bijdrage ( om dat met een ander te delen) is https://bit.ly/2TK62YU

alt

Geplaatst: Zaterdag 7 maart 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: QR STAD

 Sinds kort kun je -als jouw woorden tekort schieten- met je internet-post ook ANDERE WOORDEN versturen. Gewoon door te selecteren, te knippen en te plakken. Ook kun je deze (en volgende) ANDERE WOORDEN bewaren door met je handy een foto te maken van onderstaand ADRES of van een ANDER WOORD op je P.C-beeldscherm. In dát geval open je met Google-LENS en je genereert de website voor meer ANDERE WOORDEN.

 

 alt

 

 

bit.ly/2TvQPKI

 

 

 

alt

Geplaatst: Dinsdag 3 maart 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: DUURZAAM-HEDEN

 bit.ly/2vyVna1

Geplaatst: Maandag 2 maart 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: DUURZAAM-HEDEN

 alt

Geplaatst: Zaterdag 29 februari 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: column

 Mijnheer Ton Baas heeft in een recent rapport bijzonder stevig uitgehaald naar het Smallingerlands bestuur. In de regel is dat de manier om hier niet weer een klus te mogen klaren. Diverse personen werd het recent té heet onder de voeten en kozen het hazenpad. In dit geval is bestuurlijke klaarheid noodzakelijk om aan het gemeentelijk stuur uit te kunnen huilen en opnieuw te starten.

Zijn bevindingen komen er op neer dat ALLES ANDERS MOET en ....diverse figuren en clubjes zullen moeten leren om “over de eigen schaduw te springen”. Bij die ver-beelding zal het bazige rapport het klare zonnetje kunnen zijn.

Dát zou keurig passen in de ambtelijke opvattingen over klimaat-veranderingen: het wordt hier en daar steeds warmer en dát komt door de menselijke uitstoot van nogal wat broeikasgassen.

Omdat ons aardgas-spaarpotje ver voortijdig werd leeggehaald en het daar bovenliggende bij Slochteren is ingezakt, MOETEN “we” van het gas af. Derhalve is één van de opties om alle daken ( ook die ten gemeentehuize) te vullen met zonpanelen voor stroom-opwekking. Helaas worden die panelen omdat ze (als vanouds) ZWART zijn (pardon: donkergetint) onder een steeds heter klimaat erg warm en daardoor leveren die dingen minder stroom dan wanneer panelen WIT ( = lichtgetint) zouden zijn.

En dát doet me denken aan een andere spraak-verwarring: gebleken is, dat mussen graag nestelen onder stroompanelen. Nu is het helemaal niet zo dat mussen door een té hoge temperatuur tussen paneel en dakpan ‘s zomers van het dak vallen. Het gezegde: “zó heet dat de mussen van het dak vallen” klopt niet want het gaat niet om mussen, maar om kurkdroge MOSSEN.                    Henk Veenstra.

 

Geplaatst: Vrijdag 28 februari 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: QR STAD

 

 

 

alt

En natuurlijk is er vast wel één persoon die in de gaten heeft dat deze QR-code op het WESTERSTRAAT-pleintje op  ELK MOMENT een ander dansje kan toveren op je foon.

 

 

Geplaatst: Donderdag 27 februari 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: DUURZAAM-HEDEN

 Vandaag kwam trouwens ook de Shell-app uit de mouw. Bij dit project ( NortH2 ) gaat het om WATERSTOF productie en niet om elektriciteit- leverantie voor alle inwoners van Nederland. H2 met enorm veel omzettings-verliezen en prijsstijging geleverd ter vervanging van het Groninger aardgas: vooral voor de industrie. En dan ook nog via het gasleidingnet als daar geen aardgas meer uitkomt.

Voor info over de aankomende waterstof-flop kun je gaan grasduinen in deze pagina's van het

SPOORBOEKJE Energie-Transite (  bit.ly/2mmROPJ en   bit.ly/2mVD8HD   

 

Geplaatst: Donderdag 27 februari 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: DUURZAAM-HEDEN

        Shell en de Gasunie hebben Watt goed te maken-1

Shell wil met andere belanghebbenden (Gasunie en Groningen Seaports)  plannen gaan smeden voor de bouw van een van de grootste “duurzame projecten” ter wereld: offshore windparken in de Noordzee: in eerste instantie eentje ( te land in de Eemshaven) van 3 tot 4 gigawatt in 2030. Dat park moet later met subsidie-bemesting uitgroeien tot 10 gigawatt in 2040 en overtreft dan wereldwijd alle andere offshore windparkplannen. Als het waait, zouden die toekomstige molens stroom kunnen leveren voor 12,5 miljoen huishoudens *), meer dan alle huishoudens in Nederland nu gebruiken. En de uitwerpselen van 7 megaton broeikasgas CO2 zou het klimaat bespaard kunnen worden.

-      Daardoor worden ALLE andere vrijstaande windmolens, én die in perken, parken, weiden, velden OVERBODIG en kunnen worden ontmanteld. Datzelfde geldt dan voor ALLE zonpanelen op daken, perken, parken, velden en weiden. Ook in Friesland op de vlakte of in de oksels van de Azeven.

*) *) Het begrip HUISHOUDENS is een niet-geldige reken-eenheid. *) Maar helaas pindakaas....De stroom wordt straks voor 100% gebruikt door de industrie (SHELL voorop) en eerst omgezet in waterstof wat later weer kan worden omgezet in stroom. En voor tijdelijke opslag zijn wel Groningse zoutcavernes nodig ( daarin zit nu nog aardgas uit Groningen of Rusland ) en wil de H2-lobby het Nederlandse aardgasleidingnet voor H2-transport gebruiken (zodra iederen van het gas af is) ?

 

 

 

 

*)

Geplaatst: Woensdag 26 februari 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: DUURZAAM-HEDEN

  

De gemeente Smallingherland kreeg het in de bol om ondernemers en inwoners bewust te maken van het belang van duurzaamheid. In de routekaart Duurzaam Smallingherland 2040 staan de doelen op het gebied van energie, mobiliteit, circulaire economie, klimaat en het gebruik en inrichting van de ruimte. Sinds december 2019 zou die grhasgrhoene ambitie sociaal & stijlvol moeten opborrelen op de DWJM-website. Nou ?

 

 

Geplaatst: Dinsdag 25 februari 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

 

"Je krijgt hier een kat als je door een bonte hond bent gebeten" 

alt

http://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/07/Open-Gem-huis-1.jpg

Geplaatst: Maandag 24 februari 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: MAILHITS

 alt

Geplaatst: Zondag 23 februari 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Internet-gedichten

 alt

Geplaatst: Zondag 23 februari 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: column

 Vanwege de deplorabele weersomstandigheden heb ik voor jou een stokoude column even afgestoft. Ziehier >  https://bit.ly/32hdIV4  het resultaat.

Geplaatst: Donderdag 20 februari 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Dát Dr88 wil je NIET meemaken.

 alt

alt

 

alt

 >  bit.ly/2oRFBTU   <

Geplaatst: Woensdag 19 februari 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 alt

Overal, overal, waar de meisjes zijn, waar de meisjes zijn...

Maar waar zijn al die toffe jongens nou ?


« vorige pagina  |  resultaten 1-20 van 285  |  volgende pagina »