Vervolg sloop Raadhuisplein

De bewoners van het Raadhuisplein zijn door bouwer Koopmans Bouw deze week op de hoogte gesteld van de voortgang van de werkzaamheden en de planning daarvan. Volgende week wordt gestart met het "strippen" van de 2-hoogflat die nu nog aan de 4-hoogflat verbonden is. Dat houdt in dat inpandig alle voorzieningen (keukenblokken ed) verwijderd worden en het leidingwerk afgekoppeld wordt. Ook worden de laatste asbestresten en de dakbedekking verwijderd. In de week van 5 december wordt er dan machinaal gesloopt en worden ook de luifels aan de Driftzijde verwijderd. Twee weken later wordt de gevel van de 4-hoogflat van een nieuwe bekleding voorzien.

Het sloopwerk van de vm Nieuwe Weme locatie zal aansluitend gebeuren. De planning daarvan is afhankelijk van de voortgang van asbestsanering. De sloop van dit pand zal begin 2012 worden afgerond.

Aantel keer bekeken: 2789     Meld ongepaste inhoud
Discuseer aan de stamtafel

Schuif aan bij de stamtafel en bespreek dit onderwerp.

Reacties (7)  [ bekijk alle reacties ]
Jasperge - 19:52 Dinsdag 6 december 2011 Bericht verzenden
Vandaag maar weer eens gekeken, maar van dat strippen is nog niet veel terecht gekomen, terwijl toch deze week machinaal gesloopt zou worden. Wellicht is er asbest aangetroffen in de machines van Boverhoff?
jouwnieuws - 10:06 Zaterdag 3 december 2011 Bericht verzenden
het pand is inderdaad van asbest!! hoe lang zijn ze daar nu wel niet bezig! halfjaar ofzo
vanviegen - 22:04 Donderdag 1 december 2011 Bericht verzenden
ik denk dat het pand gebouwd is van asbest
het duurt mij te lang

zet er ander een paar man extra op de klus
Mark - 12:21 Dinsdag 29 november 2011 Bericht verzenden
Gebouwen stonden volgens mij onder onderdruk om te voorkomen dat de asbestdeeltjes uit de gebouwen zouden ontsnappen. Dan moet je dus continu lucht afzuigen. Dit wordt gefiltreerd.
Anton - 11:51 Dinsdag 29 november 2011 Bericht verzenden
Wel je medicijnen blijven nemen hoor Jacob
JaCobDR88 - 11:43 Dinsdag 29 november 2011 Bericht verzenden
Wat voor lucht moest er al afgelopen maanden uit de te slopen gebouwen komen ? Lijkt me geen astbest, anders had ik de deeltjes allang ingeademt.
Die brand in de oude weme-pand 28 Nov was geen zuivere koffie, volgens mij zat daar wat achter, net als toen met de ATF-brand Mei 2000, dat was ook zó verdacht.
Anton - 15:37 Donderdag 24 november 2011 Bericht verzenden
Het rolt, het rammelt en het blaast. Er gebeurt van alles