Start vervangen gasleiding Stationsweg

Zoals eerder is gemeld, moeten de oude gietijzeren gasleidingen onder de Stationsweg vervangen worden voordat de daadwerkelijke reconstructie de hele straat kan beginnen. Liander Gas heeft kenbaar gemaakt volgende week maandag 13 september a.s. te starten met deze werkzaamheden. Het bedrijf start vanaf de Ringweg en werkt de komende maanden naar het centrum toe. Tijdens deze werkzaamheden blijft de Stationsweg gewoon open voor verkeer. Het werk vindt over het algemeen plaats in de trottoirs. Ook winkelcentrum Noorderpoort is gewoon bereikbaar. Bij splitsingen en kruisingen kunnen korte stremmingen aan de orde zijn.

De verwachting is dat de daadwerkelijke reconstructie start in de tweede helft van oktober en in drie fasen wordt uitgevoerd. Ook dan wordt gestart vanaf de noordzijde van de Stationsweg. Deze week vindt de aanbesteding plaats en zodra bekend is wie de aannemer wordt kan de definitieve planning gemaakt worden.

Aantel keer bekeken: 2667     Meld ongepaste inhoud
Discuseer aan de stamtafel

Schuif aan bij de stamtafel en bespreek dit onderwerp.

Reacties (1)  [ bekijk alle reacties ]
Anton - 08:16 Woensdag 24 november 2010 Bericht verzenden
Ik ben alvast een beetje aan het wennen aan de nieuwe route voor het geval de Stationsweg straks helemaal dicht gaat en neem nu vaak de Tijen om naar het werk te gaan. Vroeger gold op de Tijen een parkeerverbod en die is op een gegeven ogenblik opgeheven. Op zich geen probleem natuurlijk. Ondanks, of misschien dankzij, dat ik natuurlijk geen verstand heb van verkeer enzo lijkt het mij dat de Tijen meer gebruikt gaat worden zodra de Stationsweg wordt afgesloten. Is het misschien een optie om daar tijdelijk weer een parkeerverbod in te stellen zodat het verkeer beter door kan vloeien?
*weet ook wel dat de fiets een optie is, maar moet vaak bezorgen overdag en dat kan niet op de fiets*