Zilveren Camera naar Museum!

Expositie van 30 mei t/m 27 juni 2010

ROC de Friese Poort en Museum Smallingerland hebben het voor elkaar gekregen: De expositie Zilveren Camera komt naar Drachten. Het evenement trekt altijd veel aandacht in Nederland, maar is jaren niet te zien geweest in het noorden.

De Zilveren Camera is een wedstrijd voor Nederlandse persfotografen met onder andere de categorieën: binnenlands nieuws, buitenlands nieuws, sport en portretten. De prijs wordt toegekend aan de fotograaf met de beste persfoto van het jaar.

In het jaar 2009 was het de foto van Pim Ras met het drama op Koninginnedag. Hij won met de categorie Binnenlands nieuws Serie. Ook had Pim Ras de beste Sport Serie.

Met de categorie sport won Koen van Weel met de foto waarop Rabobank-renner Robert Gesink met een gebroken arm uitviel bij de vijfde etappe van de Tour de France.
Arie Kiviet won met het portret van Ramses Shaffy, vier dagen na zijn optreden overleed de zanger.
Robin Utrecht maakte een typisch Hollandse foto met schaatsende mensen en werd uitgekozen tot de beste foto van het Dagelijkse Nieuws.    

Museum Smallingerland zal in samenwerking met Leerlingen van ROC Friese Poort Drachten de tentoonstelling en de rondleidingen organiseren. Drachten wil je meemaken dus!

Marcel van den Bergh, Q-koorts, 2e prijs binnenlands nieuws serie
Aantel keer bekeken: 2901     Meld ongepaste inhoud
Discuseer aan de stamtafel

Schuif aan bij de stamtafel en bespreek dit onderwerp.

Reacties (2)  [ bekijk alle reacties ]
robby01 - 20:13 Woensdag 26 mei 2010 Bericht verzenden
kijk, da's nou top!!!
Anoniem - 17:21 Vrijdag 7 mei 2010 Bericht verzenden
Oh ja dit vond ik de mooiste foto uit de serie....