Impressies en filmpje bouw Raadhuisplein

Tijdens de informatieavond op 11 oktober hebben ontwikkelaar Redema en aannemer/ontwikkelaar Koopmans de nodige impressies laten zien van het nieuwe Raadhuispleincomplex.

Voor die impressies, ga naar dit album.

Voor een fimpje over de bouwvolgorde, klik hier

Aantel keer bekeken: 2129     Meld ongepaste inhoud
Discuseer aan de stamtafel

Schuif aan bij de stamtafel en bespreek dit onderwerp.

Reacties (11)  [ bekijk alle reacties ]
antje61 - 14:20 Maandag 24 oktober 2011 Bericht verzenden
Ja, hoewel die auto's: dat vind ik de misser van de eeuw.
Gerrit - 13:16 Maandag 24 oktober 2011 Bericht verzenden
Maar wat wordt het plein prachtig he?!
antje61 - 11:36 Maandag 24 oktober 2011 Bericht verzenden
Jacob, blikje/flesje richt geen schade aan zolang het heel blijft. Maar helaas verdwijnen de weekmakers uit het plastic en het flesje valt in kleine harde stukjes uiteen. Vogels zien dat als voedsel en vullen hun maag met plastic. Daardoor voelen ze niet meer dat ze honger hebben en verzwakken en sterven de hongerdood met een volle maag plastic. ik hoop dat je neus lang genoeg is om nog wat verder te kijken. Mensen maken enorm veel stuk door zwerfvuil achter te laten.
JaCobDR88 - 01:28 Maandag 24 oktober 2011 Bericht verzenden
Tuurlijk, ben ook zeker blij dat er verder gewerkt wordt, maar ben alleen bang dat het zo'n foeilelijk betonnen bouwerk gaat worden.
En Renee, honden zijn wel degelijk 'n schrik voor de natuur en dus ook het eens zo mooie Parkwijck De Singels door toedoen van hun bazen. Denk aan het broedseizoen in 't voorjaar en aan vogels als futen, reigers en overige soorten die je verder niet veel tegenkomt. De mens heeft al méér dan genoeg de boel gesloopt en hun honden zijn hun slaafjes. Als mensen door de bush-bush lopen te rotzooien en de flora stuktrappen, maken ze veel meer stuk dan zoals jij het zegt er zwerfvuil achtergelaten wordt. 'N los blikje/flesje richt verder geen schade aan zolang het maar niet wordt verbrandt, maar de natuur verstoren als het wild opjagen middels honden of recreatie is pas funest...... effe verder kijken dan je neus lang is, doe ik ook.
Gerrit - 11:02 Maandag 17 oktober 2011 Bericht verzenden
@jacob snauwen mag ook wanneer het af is, maar er gebeurd nu eindelijk IETS
Gerrit - 11:01 Maandag 17 oktober 2011 Bericht verzenden
Dit vind ik nou mooi, wil niet zeggen dat het tijd zal worden, maar het werd wel tijd!
Renee - 10:26 Zondag 16 oktober 2011 Bericht verzenden
@Jacob: de flora en fauna gaat naar de "klote" zoals je zo mooi zegt doordat er overal rotzooi, etensresten, plastic, (kapotte) flessen en weet ik wat nog meer aan zooi wordt neergesmeten door de bezoekers van het park. Honden maken niks kapot en dat de eendjes een keer moeten opvliegen betekent niet dat ze verdreven worden.
Evert - 23:17 Vrijdag 14 oktober 2011 Bericht verzenden
Laat hem maar lekker,niks van aantrekken
Jasperge - 22:03 Vrijdag 14 oktober 2011 Bericht verzenden
ah Jacob jongen, ik vind jou ook beetje sfeerloos ondertussen en denk je dat ze nu nog het ontwerp gaan aanpassen? Je had veeel eerder met je commentaar moeten komen, dan was het misschien wat geworden. Wie weet kun je voorkomen dat straks de nieuwe Lawei ook weer een sfeerloos gebouw wordt door nu alvast na te denken over hoe het dan wel moet.
JaCobDR88 - 17:59 Vrijdag 14 oktober 2011 Bericht verzenden
Maak de bebouwing a.j.b. niet té hoekig en ook niet te veel rood. Ik heb in Burgum die flatbebouwing in het centrum (De Markt) daar wel gezien en vind het gewoon niet mooi, té steriel en hoekig, dus compleet sfeerloos, net als de bestrating hier in Drachten; Noorderbuurt, Zuiderbuurt, Moleneind en de Kaden en wat zijstraatjes. Ik vind ook dat gewoon afschuwelijke kleuren en absoluut sfeerloos !