Geplaatst: Vrijdag 19 juni 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Maatschappij

 

Hellend vlak medische hulp afhankelijk maken van leeftijd.

Artsen moeten een eed afleggen die vrij vertaald inhoud dat zij naar eer en geweten mensen zullen helpen die ziek zijn. Een protocol (stuk papier met voorschriften) waarin staat dat bij veel zieken, leeftijd bepalend is voor wie wel en wie niet of later medisch hulp krijgt, staat volgens mij haaks op de eed. Dit protocol is nota bene door organisaties van artsen opgesteld. Het moet de arts zijn aan de hand van de toestand van de patiënten bepaald, wie eerst geholpen wordt. Leeftijd is niet een gezondheidssituatie. Protocollen die uitgaan van leeftijd zijn het hellend vlak naar beneden. Een volgende stap is, rijke mensen eerst en niet rijke handarbeiders later. Een andere stap op het hellend vlak is mensen met een hoog verstandelijk vermogen eerder medische hulp geven dan mensen met een beperkt verstandelijk vermogen.

Stop met deze protocollen die niet uitgaan van de medische situatie van patiënten en het oordeel daarover van een arts maar van een niet medisch gegeven als leeftijd.

 

Geplaatst: Donderdag 11 juni 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Maatschappij
Pensioenen zijn niet verhoogd omdat de overheid/DNB vinden dat beleggingen geen rendement op brengen. Pensioenfondsen moeten uitgaan van de door de overheid opgelegd rekenrente. Het is een van de trucs van de overheid. De pensioenfondsen zijn in 10 jaar verdubbel qua vermogen ondanks de banken crisis. De opbrengsten moeten eindelijk benut worden voor de pensioenen. Het is te hopen dat vakbonden overeenstemming weten te bereiken over indexatie van pensioen, de uitschakeling van onnodige verlagingen door de rekenrente, het compenseren van oudere werknemers voor het afschaffen door het kabinet van de huidige wettelijke doorsnee premie en opbouw. Het is een hele reeks politieke obstakels die hardwerkend Nederland tot nu toe afhouden van een eerlijk pensioen.