Geplaatst: Zaterdag 22 februari 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Huishouden

Huishouden / 063          HOMER

 

Gast: Stefan Huiskema

Achter de Hooykiep staan een paar appelbomen. Ze waren aan een snoeibeurt toe; vorig jaar was het er bij ingeschoten. Maar het gras was zompig; de ladder zakte diep weg. Standaard oplossing: een paar planken eronder. Maar door alle nattigheid was de standaard oplossing deze keer vooral een glibberige oplossing. Maar de snoei moest doorgaan. De redding kwam uit onverwachte hoek.

 

alt

Ladder leeft op grote voet

Fotografie: Kreaterbureau VULKAAN

 

Bijklussende pensionado's

Deze schoenen hebben decennia lang trouwe dienst gedaan, als werk-, wandel- en klusschoenen. Puur uit sentiment mochten ze daarna in de berging van hun pensioen genieten. En zoals iedereen weet: sommige pensionado's klussen af en toe bij.

 

Achterwaarts          Voorwaarts

 

Geplaatst: Zaterdag 15 februari 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Huishouden

Huishouden / 062          HOMER

 

Er zijn ook schone mannen  

Sinds op de landelijke tv mooie vrouwen tegenover  gewone vrouwen zijn geplaatst, zijn wij voorzichtig geworden. Associeer niet automatisch schoonheid met een van beide sexen. Wel is het zo dat in de Hooykiep alleen de vrouwen dagcrème gebruiken. En ook dat ze de crèmes uit de drogisterij niet meer willen gebruiken. Want ze willen niet weten, wat daar allemaal wel niet in zit aan vreemdsoortige stoffen.  

 

Regel zelf wat erin zit

Maar wat smeren ze dan wel? Ze maken het gewoon zelf. Omdat ze daarbij alleen natuurlijke stoffen gebruiken, valt ook deze aangelegenheid onder onze thematiek van duurzaamheid. En wijden wij er dus een blog aan. Voor alle duidelijkheid: ook mannen mogen het maken voor hun vrouwelijke partners. Of voor zichzelf natuurlijk. Omgekeerd mogen vrouwen het maken voor hun mannelijke wederhelft. Zijn we zo voldoende genderneutraal geweest?

 

De olie waar je niet af hoeft

Nee, we gaan geen recept overpennen van het www. Google zelf maar eens op Jojoba-olie. En op Argan-olie. En natuurlijk op essentiële oliën; dan kun je namelijk zelf een geurtje uitkiezen. En als laatste ingrediënt noemen wij gedemineraliseerd water. Voor digibeten: beloof iemand een potje zelfgemaakte crème, als zij of hij je even helpt met het zoeken naar een goed recept.


Achterwaarts          Voorwaarts