Geplaatst: Zaterdag 26 oktober 2013 - 4 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Het is grijs en het denkt

  ‚     Hogenakker - HOMER

Is autisme een raadsel? Het wereldwijde handboek voor mentale stoornissen,  de DSM, is onlangs flink over de kop gegaan. Versie IV werd versie 5. Onder andere autisme is flink door de mangel gehaald en wordt in de DSM nu heel anders omschreven. Dus ja, autisme is kennelijk nog steeds een raadsel.

Op donderdagavond 31 oktober 2013, om 19.30 uur in de bibliotheek te Drachten, zal het niet over de DSM gaan. Maar wel over de raadsels van de ‘autisme spectrum stoornissen’, zoals we ze tegenwoordig noemen. De presentatie die ik op uitnodiging van de NVA Fryslân ga houden heet: ‘Nieuw licht op autisme’.

Voor deze titel heb ik bewust gekozen, want het is een première. Met splinternieuw presentatiemateriaal vertel ik het verhaal van het kleurrijke autismespectrum. En deze keer bekijken we autisme nu eens niet van de buitenkant, maar van binnenuit.

Daarbij ontzie ik mijzelf niet, want de casus die ik behandel ben ikzelf, Rik. Maar voordat we de binnenkant van autisme kunnen bekijken, moet er heel wat gebeuren. Want hoe kom je in het binnenste van een raadsel?

Na de pauze zit er een forum van (ervarings)deskundigen klaar, om in gesprek te gaan met het publiek. Vragen zijn dan welkom, ook over mijn presentatie. Het forumgesprek zal rond half tien worden afgerond.

Via de link in dit artikel kom je bij een verdere toelichting op deze avond, zoals die eerder is gepubliceerd door de Bibliotheek Drachten.

Van harte welkom!