Geplaatst: Woensdag 8 november 2017 - 4 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Digitaal Waardevol Jongbejaard Monument


Dag van de kleine schrijver

Zondag 10 december 2017: de jaarlijkse Dag van de kleine schrijver. Natuurlijk gaan we weer een landelijke agenda bijhouden. Verder organiseren we hier op DWJM Sociaal De kleine schrijfwedstrijd. Elke kleine schrijver kan meedoen.

De kleine schrijfwedstrijd

Schrijf uiterlijk op 10 december 2017 jouw blog hier op DWJM Sociaal. Daarvoor heb je wel een account nodig, maar die is simpel aan te maken. Voor je blog kun je kiezen uit drie thema's: Vrijheid blijheid, Imagine a blue planet en/of Noord-Nederland.

De drie thema's

Vrijheid blijheid is het koepelthema van de Dag van de kleine schrijver. Imagine a blue planet is de naam van een kunstwerk en laat verder alles aan jouw verbeelding over. Noord-Nederland is het relaxte, ruime landsdeel rond DWJM Sociaal.

De culturele hoofdstad

In 2018 is Leeuwarden de culturele hoofdstad van Europa. Heel Friesland haakt aan en Noord-Nederland beweegt mee. Vandaar het derde thema. Zie je jouw blog graag terug op de Schelf Kalender? Verwerk dan een datum uit 2018 in jouw blog.

De Schelf Kalender

Ook de Schelf Kalender is te vinden op deze website. Schelf 2018 is een digitale bijdrage aan de Culturele hoofdstad. Op de Schelf kalender staan bij elke datum bijzondere items, met een link. Goed om te kijken welke datums nog vrij zijn.

De eerste reactie

Als je met een blog meedoet, plaats daaronder dan zelf de eerste reactie. Maak daarin duidelijk dat je met deze blog deelneemt aan De kleine schrijfwedstrijd. Wij registreren dat en zorgen ervoor dat jouw blog meedraait in de beoordeling.

Drie boekenprijzen

Bij de kleine schrijfwedstrijd horen kleine prijzen. Ze bestaan uit drie pakketten van elk vier boeken uit de circulaire economie. Het streven is: zo goed als nieuw. De status van elk boek is bijzonder, en het circuleren waard. De winnaar kiest eerst, enz.

De prijstoekenning

De drie prijzen worden toegekend door Www&wwW. Zij laten zich daarbij leiden door kwaliteit, inhoudelijkheid, aantal lezers, aantal reacties en de reuring die uit de reacties spreekt. Op de achtergrond gelden de voorwaarden van DWJM Sociaal.

Kleine stukjes vaderland 

Daarnaast worden onder de deelnemers drie exemplaren verloot van 'Kleine stukjes vaderland'. Dit is de satirische bundel columns van de hand van Steven Watertij, kleine schrijver van het eerste uur, geworteld, gepokt en gemazeld in Noord-Nederland.

De bekendmaking

De prijzen worden bekend gemaakt op 10 maart 2018. De blogs hebben dan minstens een kwartaal op DWJM Sociaal gestaan. De voorkeur van lezers heeft zich afgetekend. De mate van reuring per blog, in de vorm van reacties, is ook duidelijk.

   Dutch Volcano - HOMER

 

Voor meer schrijfwedstrijden: zie Schrijven Online.

alt

Geplaatst: Maandag 19 juni 2017 - 8 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 ▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Digitaal Waardevol Jongbejaard Monument

 

Regeerblog 1, ter oplossing van stagnerende formaties

Wij Www&wwW, uit eigen vrije wil, World Wide Watching & Writing Wiseguy Wanderers, Threefold Double U and Repeat, enz. enz. enz.

Allen, die dit zullen lezen of horen (vriendelijke groeten!) laten wij het volgende weten.

Overwegende dat de formatie stagneert, dat er geen uitzicht is op enige beweging van betekenis en dat wij dit niet over onze kant kunnen laten gaan;

Zo is het dat wij, de papieren en digitale media gehoord,  en in uitvoerig overleg onder het genot van een bakje pleur aan de keukentafel, bij deze het over het volgende eens zijn geworden:

 

Artikel 1. Www&wwW als tijdelijk freelance regeerder

Als de formatie van een nieuwe regering van een tergende traagheid is, er gedurende langere tijd onvoldoende beweging en voortgang plaatsvindt en het uitzicht op nieuwe ontwikkelingen zo goed als ontbreekt, grijpen Www&wwW spontaan in door aanvullend te regeren bij blog, aangaande urgente knelpunten naar eigen goeddunken.

 

Artikel 2. Noodprocedure voor de formatie

Aangezien Www&wwW dit regeren bij blog niet eindeloos kunnen blijven volhouden, introduceren zij hierbij een andere werkwijze, zijnde een noodprocedure voor de formatie, mocht er een situatie ontstaan zoals hiervoor is beschreven in artikel 1.

 

Artikel 3. De werkwijze bij een noodprocedure

Bij het ingaan van de noodprocedure als omschreven in artikel 2 gaan alle fractievoorzitters en hun secondanten in conclaaf achter gesloten deuren, totdat er witte rook uit de schoorsteen komt, welke rook alleen is toegestaan vanaf het moment dat er, linksom of rechtsom of beide, bindende afspraken zijn gemaakt over een nieuwe regeringscoalitie.

 

Artikel 4. Inwerkingtreding

Deze blog wordt aangehaald als Regeerblog 1 - Stagnerende formatie. Voor iedere individuele lezer dezes treedt onderhavige regeerblog in werking terstond na lezing. Wij verordonneren dat deze op DWJM Sociaal zal worden geplaatst en dat ieder die hiervan kennis neemt, terstond na lezing zal handelen naar bevind van zaken.


Achterwaarts     Voorwaarts

  Dutch Volcano - HOMER
alt

Geplaatst: Zondag 16 april 2017 - 8 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Digitaal Waardevol Jongbejaard Monument

 

Wie wij zoal zoeken

Vorige keer vertelden wij van de aanmelding van Schelf 2018 bij Leeuwarden-Fryslân 2018. Deze keer geen verhaal van onze kant. Want deze keer doen wij een beroep op jullie. Wie jullie zijn, weten wij nog niet precies. Of eigenlijk ook wel. Iedereen die zich aangesproken voelt door Schelf 2018, spreken wij nu aan. Wij zijn op zoek naar visionairs, bezoekers en combi's van beide. En niet te vergeten allerhande bloggers. En last but not least: drempelgangers. Contact leggen? Mail ons via ethesinfo(at)upcmail.nl.

 

Gezocht: bezoekers

Hooggeëerde bezoekers! Welkom op onze website, die de toegangspoort is tot Schelf 2018. En neem je vrienden en kennissen direct maar mee. Vanaf 1 januari 2017 tot en met 31 december 2019 zijn wij open. En misschien nog langer. Schelf 2018: tot nader order de enige puur digitale activiteit binnen de programmering van LF2018. En de meest rustgevende.

 

Gezocht: visionairs

Wie zijn die visionairs? Iedereen die nu al iets durft op te schrijven over één dag naar eigen keuze, uit het jaar 2018. Ga via onze website naar "Dit wordt jouw medium"; dan kom je op de Schelf Kalender 2018. Daar lees je hoe het werkt: schrijf op DWJM Sociaal over 'jouw dag' in 2018. Wij zetten je dan op de Schelfkalender 2018. En tegen de tijd dat 'jouw dag' is aangebroken, kom je opnieuw in de spotlights.

 

Gezocht: bloggers

Wie beheerst tegenwoordig nog de aloude kunst van het bloggen? Wie neemt vandaag de dag nog de moeite, om maar liefst twintig tot vijftig volzinnen na elkaar op te schrijven? En wie verstaat de kunst om daar dan ook een zekere samenhang in aan te brengen? Denk je dat je dat wel kunt? Dan zoeken wij jou. Denk je dat je het niet kunt? Dan leer je het misschien tijdens een korter of langer verblijf in één van de bloghutten op DWJM Sociaal. Of tijdens een ontspannen retraite in ons Bloggertijnenklooster.

 

Gezocht: drempelgangers

'Drempelgangers' is een productie. Maar drempelgangers zijn ook theaterproducenten, arrangeurs, (gezelschappen van) musici / zangers en natuurlijk kerken die misschien willen meewerken aan 'Drempelgangers'. Deze productie is een vergevorderde (beoogde) bijdrage aan Under de Toer. Maar dit halfproduct kan bij voldoende belangstelling ook een eigen leven gaan leiden. Binnen of buiten 'Under de toer', binnen en buiten LF2018.

 

Zesluik     Achterwaarts          Voorwaarts

  Dutch Volcano - HOMER

alt

Geplaatst: Vrijdag 24 februari 2017 - 7 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 

 ▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Digitaal Waardevol Jongbejaard Monument

 

Schelf 2018; aanmelding

Het is ons menens. Dus hebben wij ons aangemeld. Als eerste ga je dan natuurlijk naar Leeuwarden Fryslân 2018. Daar kan men zich inschrijven voor van alles en nog wat. Wij kozen voor de ingang van Initiatiefnemer. Eigenlijk zijn wij al veel verder, maar vooruit. Via deze opening kwamen wij in een soortement informatorium. Het was goed om daar te horen dat we zo nodig hulp kunnen vragen, al blijft het ons feestje. Via een uitgang, 'Formulier' geheten, konden wij onze reis voortzetten. We waren gewaarschuwd; dit Formulier kon zomaar zes weken onderweg zijn. Zoveel projectideeën stroomden er momenteel binnen. Maar dat viel erg mee. Binnen een dikke week reageerde vanuit De Blokhuispoort te Leeuwarden een organisatie met de illustere naam 'Leeuwarden-Fryslân European Capital of Culture 2018'. En driewerf hoera; we waren geplaatst op de agenda voor 2018! Als ze verder nog iets voor ons konden betekenen, dan hoefden we maar te kicken. Dank Informatiecentrum van 'Leeuwarden-Fryslân European Capital of Culture 2018'. Namens heel Www&wwW.

 

Projectprikbord Stipe

Die dank was zeer op zijn plaats. We kregen namelijk ook nog de tip, om onze productie te plaatsen op het projectprikbord van de website Stipe. Zodoende zouden wij nog beter vindbaar zijn voor het publiek. Hoewel DWJM Sociaal de status van beschermd digitaal gebied heeft, leek ons dat toch wel een goed idee. Feestende en hossende mensenmassa's zien wij nog niet direct op DWJM afkomen. Als kleine schrijver viel ons aller Steven Watertij de eer te beurt, om namens Www&wwW een account te vestigen op Stipe. Daarna konden wij ons verbaal op het Projectprikbord aldaar profileren, waartoe wij door een fraai format werden geloodst. En nadat wij ons op 2 januari 2017 hadden aangemeld bij Leeuwarden Fryslân 2018, hingen wij al op 11 januari 2017 om klokslag 17:58 uur te bungelen aan het Projectprikbord van Stipe. Natuurlijk is het de bedoeling dat bezoekers van daar naar hier worden geleid. Maar er is ook niets op tegen, dat men vanaf DWJM Sociaal een blik werpt op ons project SCHELF 2018 - Vroeger of later aethertheater, zoals wij dat op Stipe hebben gelanceerd. Wees niet bezorgd; er is daar een retourlink. Dus je kunt hier elk moment weer terugkomen.

 

Zesluik     Voorwaarts

  Dutch Volcano - HOMER