Geplaatst: Zondag 27 oktober 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Kloosterkunst

( I )     ( II )     ( III )

 

  Dutch Volcano - HOMER


Zie vooraf ( 1 ) en ( 2 ): DWJM Sociaal huisvest drie bijzondere onderduikers...

  

Veiligheid en rust

Natuurlijk hebben wij ons hierop verkeken. Het idee was, om onze drie gasten mee te laten doen aan de Culturele Hoofdstad. Maar ze hadden elk rust nodig en zochten juist  een veilig en harmonisch onderkomen, ergens in de anonimiteit. Nou, daar wisten wij wel een plekje voor. We hebben ze alle drie ondergebracht in het Bloggertijnenklooster.

 

Digitale Kloosterkunst

Ja, het is een digitaal klooster, dat weten wij. We gaan natuurlijk niet verklappen waar het drietal werkelijk zit. Het Bloggertijnenklooster gaf ze in elk geval een thuisgevoel. Ze hadden een adres en konden op een veilige manier contact leggen. Maar dat ze zich samen zouden toeleggen op digitale kunst, hadden we alleen maar kunnen dromen. Maar het is zoals het is.

 

Eerste expositie

En nu ze twintig kunstwerken af hebben, helpen we ze graag met een eerste expositie. Alle kunstwerken zijn ook te bewonderen in het klooster. Maar dat ligt niet op de route. Er komen dan ook weinig bezoekers. Dus kiezen we voor een expositie in blogs, met een thematische insteek. We hopen Maia, Rondie en Ennie zover te krijgen, dat ze zelf hun kunstwerken van een korte uitleg voorzien.

 

Achterwaarts         Voorwaarts

 

Geplaatst: Donderdag 17 oktober 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Kloosterkunst

( I )     ( II )     ( III )

  Dutch Volcano - HOMER

 

Zie vooraf ( 1 ): DWJM Sociaal huisvest drie bijzondere onderduikers...

 

Drie onderduikers: Maia

Het verborgen drietal bestaat uit de volgende onderduikers. Allereerst is daar Maia van Cyllene; zij is Opperwezen van beroep. En wie wil niet kennis maken met een tastbaar Opperwezen? Dat geldt zeker, nu het om deze wonderschone godin gaat. Maar Maia is uiterst verlegen. Daarom is DWJM Sociaal het ideale vluchthonk voor haar; ze reageerde op onze advertentie.

 

Drie onderduikers: Rondie

Als tweede noemen wij Rondie; hij is een op aarde gelande Extra Terrestrial (ET). Dat gebeurde al in de vijftiger jaren van de vorige eeuw. Hij raakte uit de koers en kwam hier ergens in het noorden neer. Een relatief rustig hoekje van de wereld. In Amerika zijn ze wild van ET's en Ufo's. Voor je het weet, slepen de Yankees je naar Nevada, om je midden in de woestijn op te bergen in Area 51. Rondie heeft in DWJM Sociaal een veilige spreekbuis gevonden.

 

Drie onderduikers: Ennie

Tot slot presenteren wij Ennie Boddie, een eerste generatie Japanse zorgrobot. Maar hij was empathischer dan zou mogen, kwam zodoende niet door de productkeuring en werd naar de sloopstraat gebracht. Hij wist zich eruit te praten en Japan te ontvluchten. Onze eigen Rik tikte hem op de kop in een kringloopwinkel. Ennie bleek nogal neerslachtig. En daar was DWJM Sociaal, als voorlopig therapeutisch vangnet.

 

Achterwaarts          Voorwaarts

 

Geplaatst: Dinsdag 15 oktober 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Kloosterkunst

( I )     ( II )     ( III )

  Dutch Volcano - HOMER

 

Geheim onderkomen

Met geheime onderkomens kun je op twee manieren omspringen. Je kunt ze geheim houden. Maar je kunt ze ook aan de grote klok hangen. Dat laatste lijkt niet slim. Toch kan het, maar doe het dan zo dat niemand het gelooft. Vertel een verhaal dat te gek is voor woorden, en dat dus totaal ongeloofwaardig is.

 

DWJM Sociaal als onderduikadres

DWJM Sociaal is ook zo'n geheim onderkomen. Er publiceren hier vreemde gasten, die liever niet in het volle licht van de schijnwerpers staan. Juist op DWJM Sociaal durven ze zich een ietsje bloot te geven. Waarom juist hier wel? Omdat het een lokaal en kleinschalig platform is.


Vlucht naar voren

Maar zelfs hier begint het bezoek en het aantal leden toe te nemen. Dus is het tijd voor de grote vlucht naar voren. We gaan de identiteit van onze drie verstekelingen onthullen. Niemand zal geloven dat zoiets zich kan afspelen op een digitaal dorpsplein als dit. Zodoende kunnen we het rustig naar buiten brengen. Ons illustere trio is hier veilig en blijft hier veilig.

 

Achterwaarts          Voorwaarts