Geplaatst: Vrijdag 30 november 2012 - 2 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

Mijn vorige blog (Wakker worden) heeft niet geholpen. Nadat de spamberichten verwijderd waren staat dit gedeelte weer vol spam.

Ik heb ondertussen alle relevante info, zoals mijn website uit mijn profiel verwijderd om te voorkomen dat ze daar ook gaan rondneuzen. Dit is mijn laatste (helaas negatieve) bijdrage.

 

HET IS MOOI GEWEEST ZOLANG HET DUURDRE!

Geplaatst: Zondag 18 november 2012 - 3 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

Het woredt tijd dat de webmaster van deze site eens wakker wordt.

De laatste tijd worden we continu verveeld met spam van Constaner Constaner en ik heb al een paar keer geklikt op ongewenst en spam, maar de webmaster hier vindt het niet nodig om aktie te ondernemen door bv deze spammer te blokkeren. Als het niet veranderd hef ik mijn account op want de aardigheid is er hier al lang af.

Geplaatst: Zaterdag 13 oktober 2012 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

Inderdaad.

Een paar weken terug ging het gedrocht aan de Zuiderdwarsvaart in vlammen op. Het ding lag er al jaren verpauperd bij en wat velen vreesden, gebeurde dan ook. Na enkele eerdere pogingen werd het een prooi van pyromanen. De gemeente geeft nu aan dat de eigenaar van de resten de tijd heeft tot 20 oktober as om de troep op te ruimen. Ik zie het nog niet zo gauw gebeuren, maar goed, dat terzijde.

Nu is enkele jaren terug de voormalige tuinderij van de Boer aan de Warren ook in vlammen opgegaan. Waarom hoeft dat dan niet opgeruimd te worden?? Ook dat is een aanfluiting om te zien. Laat de slopers die nu de aanleunwoningen van t Suderhiem aan t slopen zijn ook meteen deze rotzooi opruimen!

Geplaatst: Maandag 4 juni 2012 - 1 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

We hebben allemaal al gehoord dat bouwbedrijf Noppert uit Heerenveen failliet is gegaan. Heel vervelend natuurlijk voor de werknemers van dat bedrijf. Maar het is ook vervelend voor die mensen die een huis hebben laten bouwen door dat bedrijf. Ook het plan de Lente (vm Valkstraat eo) is een van die projekten die door Noppert werden uitgevoerd. Nu ligt sinds de uitspraak al het werk aan de Lente stil, muv het straatwerk en riolering dat ook los staat van de uitvoering door Noppert.

Ik rijd er elke dag langs van en naar mijn werk en vorige week zag ik een mannetje met een grote map onder de armen geklemd de huizen bekijken. Ik dacht, he er gaat zeker wat gebeuren, overname oid of waardebepaling door de curator. Gisteren liep ik er langs en mijn oog viel op een paar bordjes die aan het hek hingen met ongeveer de volgende tekst:
"Hier oefent DVJ het retentierecht uit."

Ben bang dat dit nog wel eens wat langer gaat duren en ongetwijfeld zullen er mensen en ook wbv Accolade die er huizen hebben gekocht gedupeerd zijn of worden doordat ze al een deel van de koopsom hebben betaald en de bouw stil ligt.
Ik hoop dat het snel opgelost kan worden.

Geplaatst: Zondag 27 mei 2012 - 7 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

Een van onze kleindochters wordt maandag 4 jaar. De afgelopen week heeft haar oudere zus voor het eerst meegedaan aan de avond-4daagse.Ze was op haar fietsje met mijn dochter naar de buurt gegaan om haar zus binnen te halen en had haar kinderfietsje op slot gezet bij Intertoys. Voordat Intertoys de deuren sloot was haar fietsje verdwenen. Door alle drukte met de avondvierdaagse is alles er bij ingeschoten en is mijn dochter eerst met haar naar de kade gegaan om de oudste binnen te halen. Maar ik vind het triest dat er mensen zijn die een kinderfietsje al niet eens kunnen laten staan, ook al weet ik niet precies hoe alles gegaan is. De kleine meid is een beetje verdrietig want ze had dat fietsje van haar opa (nee, haar andere pake) gekregen en er zal maandag hoop ik wel een andere fiets voor haar zijn.

Sneue figuren

Geplaatst: Zaterdag 14 april 2012 - 1 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

Vandaag van dichtbij ( Ik kijk tegen de zijkant vh podium aan) de opening meegemaakt van de vernieuwde Stationsweg.Een mooie drukke happening. Morgen dan de kulturele zondag er achter aan. Rees bij mij de vraag: kan zoiets niet vaker georganiseerd worden op deze plek van Dr88? Ik denk dan bijv. aan de Oldtimerdag in augustus. Verplaats dat hele verhaal uit het centrum naar de rijbaan van de Stationsweg, de oldtimers komen beter tot hun recht en voor de bedrijven aan de Stationsweg lijkt het me ook een mooie opsteker. En zeg nu niet dat het organisatorisch niet kan, want ik kom met mijn oldtimers op genoeg plaatsen waar soms wel hele dorpen zijn afgesloten.

Geplaatst: Donderdag 5 april 2012 - 5 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

Vanavond reed ik via de Markt naar het Moleneind en daar viel mijn oog op een groot bouwbord op het braakliggende terrein wat afgedekt was. Wel stond er een link vermeld: http://www.itmounehus.nl/

Gaat deze plek nu toch ingevuld worden nadat het Nearingshus was afgeblazen? Ik had er nog niks over gelezen, maar op de genoemde website staat dat ze los gaan op 14 april (zaterdag) 14 u.

Geplaatst: Zondag 15 januari 2012 - 3 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

Elke keer als ik de rotonde Zuiderdwarsvaart/Splitting?Berglaan nader erger ik me aan dat verpauperde pand waar ooit een garagebedrijf in zat en een benzinepomp. Er was sprake van dat daar appartementen zouden komen, maar daar is tot nu toe niks van terecht gekomen. Natuurlijk is de crisis daar schuldig aan, maar het is echt een aanfluiting: ingegooide ramen, platen hout voor de ramen en hekken er omheen. Om maar niet te spreken over het onkruid dat al boven het dak uitkomt.

Wat ik al langer verwachtte is vandaag gebeurd: Er was brand gesticht (daar ga ik maar vanuit) en er dwarrelden rookwolkjes uit het pand. De brandweer kwam ter plaatse en vlg mij is het wel geblust. Maar hoe lang moeten we wachten totdat deze lelijke plek wordt aangepakt? Het Raadhuisplein heeft ca. 8 jaar geduurd en er is nu gelukkig volop aktie. Een leuk uitziend kerkje uit 1746 is vorig jaar wel gesloopt (Zonde!), maar deze aanfluiting laat men ongemoeid.

Geplaatst: Donderdag 15 december 2011 - 4 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

Sinds begin dit jaar is het gebied waar je alleen met vergunning mag parkeren uitgebreid. Zelf woon ik aan de van Haersmasingel in het gebied dat nu ook alleen voor vergunninghouders is bedoeld. Overdags is het alleen voor vergunninghouders en na 6 uur savonds vrij parkeren. Ik heb vorig jaar december dan ook een vergunning aangevraagd en gekregen. Ook nu ligt mijn aanvraag weer bij de gemeente.

Op zich heb ik daar geen problemen mee. Waar ik wel problemen mee heb is het volgende:

Dagelijks staan hier auto's geparkeerd van mensen die hier niet wonen en ook geen vergunninghouder (kunnen) zijn. Ook hebben ze geen bezoekersvergunning. Je zou denken dat er parkeercontroleurs werkzaam zijn in de gemeente die ook dit gedeelte van het gebied controleren. Niks daarvan. In het begin van het jaar al eens aangekaart bij de gemeente en men zou parkeerbeheer (of hoe het hier ook mag heten) er op attenderen. Probleem opgelost zou je denken. Niks daarvan! Na 2 maanden weer eens gebeld en toen het nr van de dienst gekregen en daar aan de bel getrokken. Werd ons doodleuk gemeld dat men hieer niet MOCHT kontroleren ivm werkzaamheden aan de Stationsweg. Nu is dit eerste stuk Stationsweg al na de bouwvak weer opengesteld en ook de hele Stationsweg is sinds begin deze maand klaar. Maar men blijft hier doodleuk parkeren. Het gebeurt zelfs wel dat ik de auto niet fatsoenlijk kan parkeren doordat er vreemde auto's staan.

Ik heb de juffrouw van de gemeente al eens gevraagd of ik voor Jan *** heb betaald en ze verzekerde mij dat dat zeer zeker niet de bedoeling was van het nieuwe parkeerbeleid. Het jaar is nu bijna om en ik kan rustig stellen dat dit weggegooid geld blijkt.  Blijft dit zo doorgaan? Dan hoef ik over een jaar dus niet weer een aanvraag in te vullen want het is niks anders dan betalen voor lucht!

Geplaatst: Vrijdag 23 september 2011 - 7 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

Een poos terug op deze plek al eens melding gemaakt van de stankoverlast die we hier hebben van een buurvrouw die haar honden achter huis de behoeften laat doen: http://www.drachtenwiljemeemaken.nl/Andries/blog/4388/

Op voorstel van Frank de Koster buurtbemiddeling ingeschakeld. Heeft niks geholpen, want ze wil niet met ons in gesprek.

Vandaag onderstaand mailtje naar de gemeente gestuurd:

*************************************************************************************************************

t.a.v afd bouw en woningtoezicht.
 
Enkele weken terug heb ik met uw afdeling gebeld over blijvende stankoverlast (hondenurine!) veroorzaakt door mijn buurvrouw op de v. Haersmasingel 8 in Drachten. Tevens heb ik u gemeld dat deze zelfde buurvrouw het afvalwater van haar wasmachine loost op haar erf zonder rioolaansluiting. Ik zou dezelfde week nog gebeld worden, echter daar heb ik weinig van gemerkt. Tevens blijft de stankoverlast aanhouden.
Ik nodig u dan ook graag uit om op een warme dag op mijn achtererf een bakje koffie te komen drinken onder het genot van de stank waar wij al jaren last van hebben. Ook heb ik hierbij een foto toegevoegd waarop duidelijk te zien is dat het afvalwater zo geloost wordt als boven omschreven.
Laat u mij even weten wanneer u koffie komt drinken? Of wordt er eens aktie ondernomen?
Mvg
Andries Pieterson
**************************************************************************************************************
Zal ook wel weer niet helpen!
Geplaatst: Woensdag 22 juni 2011 - 9 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

Niet met de bedoeling om van DWJMM een zeursite te maken, maar nav gonny's blog over lastige buren, wil ik toch ook mijn ei ff kwijt

We wonen nu bijna 4 jaar op een leuk stekkie in Drachten: de van Haersmasingel; het huisje waar we wonen is hoogstwaarschijnlijk ook nog het geboortehuisje van mijn vader en stamt uit ca. 1910. Achter ons huisje een mooie grote loods waar ik vaak te vinden ben met mijn hobby (oldtimers).

Ideaal zou je denken. Nou dat valt nog tegen. Naast ons hebben we een buurvrouw die een hondentrimsalon heeft. Op zich niks op tegen, ieder zijn meug. Ook fokt ze zo nu en dan met honden, model Flatcoated Retriever. Ook daar is niks op tegen. Als fokker heeft ze wel eens een puppie met een gebrek die ze niet kan of wil verkopen. Dit heeft er in geresulteerd dat ze nu ondertussen 5 van die kalfen heeft rondlopen. Wij hebben zelf ook een hond (dit om misverstanden te voorkomen als zouden wij hondenhaters zijn). We gaan minstens 3 keer per dag met deze Duitse herder aan de wandel en behalve wat geblaf zo nu en dan heeft niemand last van het beest. Maar nu moet je niet gaan denken dat de buurvrouw met haar honden gaat wandelen, ja als ze geluk hebben worden ze zondags achter in de auto gegooid en mogen ze zich een half uurtje uitleven. En de behoeftes dan zul je je afvragen. Ze worden gewoon een paar keer per dag naar buiten geschopt en laten dan vrolijk in de tuin alles lopen. Als het dan nog ala minuut wordt schoongemaakt zou het nog tot daar aan toe zijn, maar dat gebeurt misschien 1 keer per dag. Het gevolg laat zich raden; een ontiegelijke stank achter huis, wat ook bij ons goed te ruiken is. Geregeld als het mooi weer is en de koperen ploert zijn best doet is er niet te wezen achter huis, je gaat zowat over je nek. Ook vaak genoeg mensen bij ons gehad die op de oprit stonden en klaagden over de stank en dan werden wij er op aangekeken.

Uiteraard hebben we het er niet bij laten zitten en diverse keren geklaagd bij de gemeente, afd bouw en woningtoezicht en de afdeling millieu. Men is hier een paar keer geweest, vaak was er dan niks meer te ruiken op 1 keer na. Toen kwam er iemand poolshoogte nemen en die gaf toe dat het er niet fris rook. Ze heeft toen een aanschrijving van de juridische afdeling gekregen dat ze maatregelen diende te nemen. Het is een tijdje goed gegaan, maar de laatste weken is het weer beestachtig. Bellen naar de gemeente levert niks op, ja ik werd maandag teruggebeld met de mededeling dat ze wel eens zouden gaan kijken, maar niks konden beloven. Vorig jaar heb ik bezwaar aangetekend tegen de onroerendzaak-belasting ivm deze problemen en ben ik in het gelijk gesteld. Ze hadden nagekeken hoe vaak deze woning de laatste 10 jaar van eigenaar was gewisseld en dat bleek 4 of 5 keer te zijn. Allemaal ivm eerder genoemde problemen en de geluidsoverlast (ja, voordat wij er kwamen wonen gebeurde het geregeld dat de 5 de hele dag liepen te blaffen). De wijkagent wil al niet eens meer bij haar komen praten omdat het er zo vreselijk stinkt (ook in huis). Andere oplossingen wil ze gewoon niet aan meewerken, want mijn vrouw had al eens een mailtje gestuurd naar het programma ruzie met de buren, maar dat vertikt ze.

Heeft niet iedere burger recht op woongenot? En moeten we het maar accepteren dat we niet achter huis kunnen zitten?

 

Zo, dat ben ik kwijt!

Geplaatst: Dinsdag 17 mei 2011 - 4 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

Ja zeg, dat was schrikken vanmiddag. Rijd ik met de taxibus over de Drift en wat zien ik??

Zoals meestal kijk ik tussendoor richting restant Kwantum-gebouw en daar was zomaar een grijper bezig om het geraamte te slopen. Vraag me natuurlijk wel af of dit voorlopig de enige aktie is of dat er meer gaat gebeuren.

Geplaatst: Woensdag 11 mei 2011 - 3 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

Donderdag 12 mei 2011.

De 11e "verjaardag". Op de 10e verjaardag werd er geroepen: schadevergoeding voor de slachtoffers. Jaja. Inmiddels zijn we weer een jaar verder en nog steeds wordt er met ons gesold.  Waar heb ik het over? Over de vergeten brand: De ATF-brand. We zijn met een groep van 14 mensen die allemaal in meerdere of mindere mate nog dagelijks de gevolgen van deze brand ondervinden. Eerst hebben we jarenlang moeten knokken om ons gelijk te krijgen, immersd van alle kanten probeerde men ons wijs te maken dat deze brand geen gevolgen had voor de volksgezondheid. En eindelijk, na jaren van allerlei medische en andere onderzoeken moest men toch toegeven dat enkele personen al of niet blijvende lichamelijke klachten hadden overgehouden van de brand. Uit de groep kwam op een gegeven moment de vraag:  hoe nu verder en kunnen we ook schadevergoeding eisen? Onze burgemeester heeft toen bemiddeld in een advokaat die op basis van no cure no pay een eis tot schadevergoeding ging indienen. Uiteraard, het gaat om een groep en geen mens en geen klacht is gelijk, dus had deze advokaat eerst veel tijd nodig om de juiste informatie van alle personen binnen te krijgen.

Vorig jaar, op de 10e verjaardag leek het er op dat een oplossing nabij was. Eind 2010 zou het rond kunnen zijn. Ondertussen zijn we weer een jaar verder en we worden door die verzekeraar maar aan het lijntje gehouden. Een verzekeraar die zegt realistisch te zijn. Nou, zo realistisch zijn ze dus niet: ze realiseren zich niet (of juist wel???) dat we als benadeelden dit hele gedoe wel eens willen afsluiten en zolang als dit maar doorsleept veel van ons ontmoedigt raken. Wachten ze daar soms op? Of willen ze zolang rekken totdat er weinig meer uit te betalen valt, maw de mensen niet meer leven?

Miljonair worden we er niet van en dat hoeft ook echt niet. Ik had veel liever mijn gezondheid gehouden ipv een zak met geld. Maar laten ze zich ook eens realiseren dat het voor ons een stukje genoegdoening is en dat we het dan eindelijk een plaats kunnen geven. Ik kan niet voor iedereen praten, maar er zijn enkele personen, waaronder ikzelf, die nog dagelijks de gevolgen ondervinden.

Geplaatst: Donderdag 6 januari 2011 - 30 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

Gisteren werd ik weer eens herinnerd aan die dag in 2000: grote chemiebrand in Moerdijk. Ik zag daar brandweermensen en andere hulpverleners rondstappen alsof er niks aan de hand was. Totaal geen beschermingsmiddelen voor de mond. En de burgemeesters en andere instanties maar roepen dat er niks aan de hand is en geen gevaar voor de volksgezondheid. Ik kon wel uit mijn vel springen, de nekharen stonden recht overeind. Datzelfde werd ook gebruld toen hier die ATF-brand was.

Deze uitspraken vielen meer mensen op. Vanmorgen werd ik gebeld door de programmamakers van "Een Vandaag". Ze zijn hier langs geweest en weer anderhalf uur aant filmen geweest voor een reportage vanavond. Ik ben blij dat ik die gelegenheid heb gekregen om mijn mond hierover open te doen. Ik verwacht ook dat veel mensen daar met dezelfde klachten te maken krijgen als ik heb. Wat dat betreft mag Drachten blij zijn dat de wind toen "gunstig" stond, immers dezelfde instanties die riepen dat er niks aan de hand was, riepen ook dat de ramp niet te overzien zou zijjn geweest als de wind anders had gestaan.

Vanavond dus om kwart over zes op Ned 1.

 

Geplaatst: Zondag 2 januari 2011 - 4 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

Het was het afgelopen jaar alweer 10 jaar geleden, die fatale dag in mei.
Terugdraaien lukt niet meer, maar ik word elke dag weer geconfronteerd met de beperkingen die ik hierdoor opgelopen heb.
Jarenlang hebben we moeten knokken om ons gelijk te krijgen. Uiteindelijk ca. 3 jaar geleden hebben we dat gekregen: ik en nog eens 12 mensen hadden lichamelijke klachten overgehouden aan die brand. De een wat meer als de ander. Het was voor ons een voldaan gevoel: eindelijk erkenning!
Een van de gedupeerden opperde het idee om een schadeclaim in te dienen. Zo geschiedde: er werden kontakten gelegd met een advokatenkantoor in Leeuwarden dat gespecialiseerd is in letselschade. deze moest zich uiteraard eerst verdiepen in deze toch wel ingewikkelde materie. Immers wanneer je tengevolge van een aanrijding een been moet missen is alles veel makkelijker als wanneer je alleen maar benauwdheidsklachten hebt en je werk in de bouw niet meer kan doen. Op de "10e verjaardag" van deze @#^+@% brand in mei 2010 werd bekend gemaakt dat de verzekeraar van de tegenpartij ( die van eerst mensen of zoiets) tot een schikking wilde komen.
Tot nu toe nog niks afgerond.
Steeds maar weer vragen van verontwaardigde kennissen en collega's moeten beantwoorden: Nee, we zitten nog steeds in het ongewisse.
We worden maar weer aan het lijntje gehouden.
Wanneer kunnen we dit klote hoofdstuk nu eens afsluiten.
we(de groep gedupeerden) zijn het spuugzat.
Mogen we het een keer afsluiten?

 

Klote ATF

Geplaatst: Woensdag 17 november 2010 - 10 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

Gejat van Waldnet

 

Drachten: bejaard echtpaar overvallen

woensdag 17 november 2010 Drachten

Een bejaard echtpaar uit Drachten is dinsdag rond 19.46 uur overvallen in hun woning aan de Schwartzenberghlaan. Dit gebeurde door drie getinte mannen in donkere kleding die bivakmutsen droegen. De 87-jarige bewoner werd door de daders geslagen. De overvallers eisten geld en nadat zij een geldbedrag van de 83-jarige vrouw kregen, gingen ze er vandoor. Het bejaarde echtpaar was erg overstuur en werd later door ambulancepersoneel opgevangen. Ook stelde de technische recherche van de politie een onderzoek in op de overvallocatie.

De overval was niet het enige incident dat zich in de buurt afspeelde. Ongeveer een kwartier eerder werd rond 19.30 uur een 59-jarige vrouw uit Drachten door drie gemaskerde mannen in haar gezicht geslagen. Dit gebeurde op de Langewijk, in de buurt van de supermarkt Albert Hein. De getinte mannen droegen op dat moment bivakmutsen, zwarte kleding en twee hadden een rugzak bij zich.

Mogelijk was de aanleiding voor de misleiding het feit dat de vrouw het trio aansprak toen ze bij een auto stonden. De vrouw werd daarop direct in haar gezicht geslagen. Vervolgens gingen de mannen, via een steeg in de richting van de Stelpswijk, Noorderdwarsvaart, Wielewalen, er vandoor. De mishandelde vrouw meldde zich later bij het politiebureau waar zij door agenten en slachtofferhulp werd opgevangen. Zij deed aangifte.

Getuigenoproep
De politie is nu op zoek naar getuigen die tussen 19.15 uur en 20.00 uur in de omgeving van de Langewijk, Schwartzsenberghlaan iets hebben gezien wat mogelijk te maken kan hebben met deze mishandeling en overval. Zij kunnen met de politie bellen.

************************************************************************************************

Flinke jongens hoor. Ik had gisteravond nogal wat blauw gezien op de Noorderdwarsvaart en dacht dat ze weer een hennepkwekerij gingen ontmantelen of zo, maar dit......

 

Bah

Geplaatst: Zaterdag 24 juli 2010 - 8 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

Rollator te populair, vraag 'm nu nog aan
De vergoeding van de rollator is in gevaar. Was dit hulpmiddel jaren geleden nog voorbehouden aan een kleine groep, tegenwoordig is het een standaard attribuut geworden. Het College voor Zorgverzekeringen heeft de minister van Volksgezondheid daarom geadviseerd dit hulpmiddel niet langer te vergoeden via het basispakket van de zorgverzekering. Bovendien vond het college dat het gebruik van de rollator 'voorzienbaar' is (men kan op tijd zien aankomen dat men er een nodig zal hebben) en betaalbaar (een goede rollator hoeft niet meer dan honderd euro te kosten). In 2007 negeerde minister Klink het advies nog, maar in deze tijden van bezuiniging bestaat de kans dat de Tweede Kamer toch instemt met het schrappen van de vergoeding. Wie er zeker van wil zijn dat de rollator wordt vergoed, doet er verstandig aan die nog dit jaar aan te vragen.
Bron: ANBO
 

Waarschijnlijk heb ik er 1 nodig over 25 jaar, dus ga er maar vast eentje aanvragen

Geplaatst: Vrijdag 16 juli 2010 - 19 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

Kranten-uitgevers hebben het zwaar. Teruglopende abonneebestanden, maar ook tegenvallende advertentie-inkomsten.

Nu hebben we in Drachten en omgeving ook een aantal huis-aan-huis bladen en die dus gratis zijn: Drachtster Courant en Breeduit en Actief. Deze kranten moeten het hebben van advertentie-inkomsten. De adverteerders betalen een advertentie-tarief wat mede gebaseerd is op de oplage en dus op het aantal lezers van die krant. De adverteerders gaan er dus vanuit dat die krant ook daadwerkelijk bij zoveel adressen bezorgd wordt. Laat ik zeggen dat dat voor de huis-aan-huis bladen hier niet opgaat. Waarom? Dit jaar hebben wij  zeker al 10 keer geen Drachtster Courant ontvangen en ook Breeduit ondergaat het zelfde lot, want beide kranten worden door de zelfde bezorgertjes van ong 12 jaar bezorgd. Als je ze er een keer op aanspreekt wordt er keihard gezegd dat je maar moet bellen en klagen. Bel je het klachtennummer, zoals de buurvrouw de afgelopen week deed, krijg je te horen dat je dat in de vakantietijd kan verwachten. Ga je naar boekhandel Brouwer om een Drachtster op te halen, kijkt de eigenaar je vertwijfeld aan en verteld dat er die dag al veel mensen langs geweest zijn voor een krant maar dat hij ze niet meer heeft.

Jammer, maar op die manier zie ik de Drachtster Courant verdwijnen na meer als 100 jaar. Kan me nog goed herinneren dat die krant 3 keer per week in de bus viel. Nu al een paar jaar 1 keer in de week en sinds januari ook geen kantoor meer hier in Drachten. Nu is de bezorging ook al een puinhoop en daalt dus het aantal lezers en als het zo doorgaat haken adverteerders ook af. Breeduit hetzelfde: veel informatie, ook van de gemeente bereikt de doelgroep niet!

Geplaatst: Zaterdag 3 juli 2010 - 1 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

Voorlopig heb ik maar besloten mijn account niet meer zichtbaar te maken.

 

Geplaatst: Zaterdag 3 juli 2010 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

Kan er ook eens wat aan al die ongewenste rommel gedaan worden?

Er staan hier nu zo'n 30 Blogs op met allemaal engelse onzin waar niemand wat aan heeft.

Ook ontvang ik via deze site sinds gisteren berichten in mijn in-box met alleen maar spam!

Is er geen toezicht meer op deze site en is DWJMM op hol geslagen?

Als het niet snel verandert stop ik met deze site en zal ik mijn account moeten opheffen.


« vorige pagina  |  resultaten 1-20 van 28  |  volgende pagina »