Geplaatst: Donderdag 28 november 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Www&wwW

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Www & wwW / Afterparty

 

Twee reacties zoek

Nou breken mij de klompen. Twee vandaag geplaatste reacties op een blog op DWJM Sociaal, waren later onvindbaar. In beide gevallen ging het om een reactie vanuit Www & wwW. De ene was afkomstig van Steven Watertij, de andere van mij. Dat vonden wij wel spijtig. Niet alleen voor ons, maar ook voor de schrijver van de blog. Natuurlijk hebben wij de reacties weer terug gezet. Ze waren nog wel te vinden onder 'Wat is nieuw'.

 

Wat is er gebeurd?

Je vraagt je af wat er gebeurd kan zijn. Foutje in het systeem? dat zou kunnen. In dat geval komt het wel goed; want de reacties staan er weer. En het systeem zal toch niet tweemaal dezelfde reacties kwijtraken. Voor de zekerheid hebben we bij een eigen blog gekeken. We ontdekten dat je in principe alle reacties op de eigen blog, van jezelf en van anderen, kunt wissen. Dus dat is ook een mogelijkheid: dat de wisknop tweemaal is aangeraakt, waardoor de reacties zijn verdwenen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar ook dat soort ongelukjes zullen niet keer op keer gebeuren.

 

Reacties zijn goud waard

Reacties op dit medium moet je de laatst jaren met een lantaarntje zoeken. En net als schaarse metalen zijn ze dus goud waard. Omdat ze niets wegen, tikt dat niet aan. Maar het idee is duidelijk. Laten we zuinig zijn op elke reactie die hier geplaatst wordt. Hieronder kan gereageerd worden. Heel Www & wwW heeft nog nooit per ongeluk een reactie gewist. (Om volledig te zijn: ook niet met opzet). En dat hopen we nog heel lang vol te houden.

 

Achterwaarts          Voorwaarts

 

0adske - HOMER

alt

 

Geplaatst: Zaterdag 23 november 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: De bloggende gast

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Dit wordt jouw medium / Gasten

 

Reageren op DWJM Sociaal

Wie niet weet dat Ove M Onze vaste e-Mailer is, komt hier te weinig. Ove M is een bijzonder mens. Allereerst is hij onverbeterlijk. Hij blijft signaleren dat er nauwelijks reacties binnenkomen op DWJM Sociaal. Dat klopt. Maar zelf zou hij daar iets aan kunnen doen. Namelijk door te reageren op en via DWJM Sociaal. Hij is in het bezit van een account; dus wat let hem? Maar stelselmatig blijft hij reacties lanceren per e-mail. Die wij zo nu en dan weer delen op DWJM Sociaal.

 

Hangt de spin op de kop?

Ook houdt Ove M vast aan zijn reactie op de foto van de spin. Het liefst ziet hij het dier in opgeleukte discotinten in zijn web hangen. Hapklaar opgediend voor elke voorbijkomende gevederde vriend. Gaan we niet doen. Los daarvan meent Ove, dat de foto op de kop staat. Nou neu, de meeste spinnen hangen nu eenmaal zo in hun web. Dan kunnen ze snel aan een draadje abseilen, als er gevaar dreigt. Ja maar, die lucht onder in beeld dan? Tja. Dat zou je een luchtspiegeling kunnen noemen. Of een waterspiegeling. Of een luchtwaterspiegeling.

 

In het verdomhoekje

Gelukkig weet Ove M een heel speciaal plekje te geven aan DWJM Sociaal: in het verdomhoekje onder de populieren. Maar waar moeten wij dat zoeken? Misschien komt het door de enge berichten die Ove vaak op zijn scherm krijgt, als hij DWJM Sociaal bezoekt. Onze tip: probeer eens een andere browser. Firefox kan prima uit de voeten met DWJM Sociaal, in tegenstelling tot een browser als bijvoorbeeld Google Chrome.

 

In eigen voet geschoten

Tot slot hebben wij een pijnlijke voet. Want door hier verslag te doen van de e-mailreacties van Ove M, leggen we hem natuurlijk wel in de watten. Luiheid ligt op de loer. Zo stuurt hij ons intussen al complete onderwerpen toe. Mogelijk met de stille hoop dat wij ook die op DWJM Sociaal gaan zetten. Helaas Ove, dat is een brug te ver. Dat wij alsmaar jou reacties delen via deze site is tot daar aan toe. Maar jouw blogs: die gaan wij mooi niet schrijven. Echt niet.

 

Achterwaarts          Voorwaarts

0adske - HOME

alt

 

Geplaatst: Zondag 17 november 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Www&wwW

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Dit wordt jouw medium / Gasten


Ove M per e-mail

Dat Ove M (Onze vaste e-Mailer) ons regelmatig e-mailt, heeft nadelen. Want elke e-mail zou ook als reactie op DWJM Sociaal kunnen staan. Dat dit niet het geval is, spijt ons meer dan wij hier kunnen schrijven. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Want wij willen toch graag zijn ideeën met jullie delen. Zodat ze alsnog de plek krijgen die ze verdienen: het digitale platform DWJM Sociaal. Conclusie: Ove M heeft ons deze speciale rubriek in de schoot geworpen.

 

Wat vindt Ove M?

Graag ziet hij hier meer lokale actualiteiten. En ook meer Frysk. Samen levert dat Fries nieuws in het Frysk op. Wij van de Hooykiep vinden dat niet verkeerd, maar weten niet eens wat Hooykiep in het Frysk is. Voorlopig houden wij het maar op Heakiep. Misschien kan Ove M hieronder bij 'reacties' daar iets van vinden. Met de gemeentelijke communicatie weet hij ook wel raad. Die kan beter. En dat geldt ook voor de profilering van DWJM Sociaal, zo meent Ove M. Dat denken wij ook, vooral als levendig digitaal stads/dorpsplein*. Bijvoorbeeld door niet alleen te bloggen, maar ook te reageren. Tot slot vindt hij onze spin wat bleekjes. Maar dat heet schutkleur. De natuur moet zijn loop hebben.

 

* Doorhalen wat niet gewenst wordt

 

Achterwaarts          Voorwaarts

0adske - HOME

alt

  

Geplaatst: Donderdag 14 november 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Mediaans moment

0adske - HOMER


Plassen in alle rust

Franse politici hebben een wetsvoorstel ingediend tegen reclame in openbare toiletten. En dan niet tegen aanplakbiljetten, maar tegen beeldschermen. Die rukken snel op in de Franse publieke wc's. En niet alleen daar, maar overal in het openbare leven. Het zit een tiental Franse parlementariërs zo hoog, dat ze het per wet willen aanpakken. Tot op Twitter laten ze van zich horen.

 

alt

Tegelontwerp: kreaterbureau VULKAAN

 

Er is nog hoop

Philippe Goselin is lid van Les Républicains, een Franse politieke partij die bekend staat als centrumrechts en conservatief. Hij zit namens het departement Manche in wat je de Franse Tweede Kamer kunt noemen. En als een centrumrechtse conservatieve volksvertegenwoordiger zulke tegelwijsheden begin te lanceren, dan is er nog hoop.

 

Achterwaarts          Voorwaarts

 

Geplaatst: Zondag 10 november 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Mediaans moment

0adske - HOMER

 

Meer stikstof dan gedacht

Minister Schouten heeft het CBS laten nagaan, hoeveel stikstof er vrijkomt uit stallen met koeien, varkens en kippen. Het CBS gebruikte niet het wetenschappelijke model van de EU, maar meetgegevens uit mesttransporten. Het resultaat valt niet mee. Er zit in die mest veel minder stikstof dan volgens het model zou moeten. Oorzaak: er is meer de lucht in gegaan dan altijd gedacht. Misschien had de minister de stille hoop dat het in de praktijk zou meevallen. Maar het valt dus vies tegen. Dat kan zelfs de ministeriële spindokter niet meer opleuken. Zou je denken.

 

alt

Tegelontwerp: kreaterbureau VULKAAN

 

Maar dat is positief

Aha, juist. Als het zo gesteld is, is daagt er een oplossing. Of nog beter; eigenlijk was er nooit een probleem. Wij krijgen hier best een beetje hoofdpijn van. Waarom? Wel, we hadden dus een stikstofprobleem, dat bezig was half Nederland plat te leggen. Via de lucht landde er namelijk teveel stikstof in de natuur. Die kon daar niet goed tegen. En dan blijkt plots uit onderzoek dat er veel meer stikstof de lucht ingaat dan gedacht. Dus landt er ook meer in de natuur dan gedacht. Denken wij dan. Maar nee, plots slaat de stikstof niet meer neer, maar blijft het zweven.

 

Lieve weidevogels; het is veilig

Of heeft de woordvoerder van de minister het hier over het boerenland? Het idee dat, als er meer stikstof zomaar de lucht ingaat, er minder stikstof op het grasland komt? Zodat het met de overbemesting wel wat meevalt? Dan zou het ministerie van landbouw direct een e-mail moeten verspreiden onder de kieviten, de grutto's en de leeuweriken. 'Lieve weidevogels, het zit heel anders. De overbemesting valt mee; al dat bodemleven in de weilanden moet er dus nog zijn. Kom snel terug naar het boerenland! Daar is het beter dan in de natuur; dat is totaal verkloot door al die stikstof.'

 

Achterwaarts          Voorwaarts

 

Geplaatst: Maandag 4 november 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Mediaans moment

0adske - HOMER

 

Is de F-35 roestbestendig?

De eerste officiële Nederlandse Joint Strike Fighter (JSF / F-35), waarde meer dan 100 miljoen euro, werd donderdag 30 september 2019 verwelkomd op Vliegbasis Leeuwarden. De piloot droeg een helm ter waarde van ergens tussen de drie en vier ton. De F-35 is bij zijn entree direct onderzocht op roestbestendigheid, door hem grondig met blusschuim in te zepen. Officieel was dat niet de bedoeling. Maar officieus kan ik mij voorstellen, dat je op een vliegbasis zo dicht bij de zee, wel even wilt weten wat voor vlees je in de kuip hebt.

 

alt

Tegelontwerp: kreaterbureau VULKAAN


Het drukken op militaire knoppen

Het drukken op militaire knoppen is een heikel onderwerp. Wij denken dat, als er dan toch op een verkeerde knop wordt gedrukt, dit het beste een knop in een brandweerauto kan zijn, waardoor hij blusschuim gaat afvuren in plaats van water. Maar laat er dan niet op het zelfde moment de beaujolais primeur van de Nederlandse luchtmacht onderdoor rijden. Gevuld met supergevoelige elektronica en omgeven met een roestgevoelige bekleding. En plak in vredesnaam die foute knop af, voordat de andere 45 stuks F-35 aan komen vliegen.

 

Achterwaarts          Voorwaarts

 

Geplaatst: Maandag 4 november 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Mediaans moment

0adske - HOMER

 

alt

Tegelontwerp: kreaterbureau VULKAAN

 

Achterwaarts          Voorwaarts