Geplaatst: Woensdag 31 juli 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Www&wwW

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Www & wwW / Afterparty

 

Het belt hier prima

Sommige straten zijn extra populair bij aanbellers van deur tot deur. Of het nu gaat om bezorgers, geloofsventers, collectanten, Sint Maarten zangers, handelaars in kinderpostzegels, clubactievoerders of goede-doelen-studenten, ze pakken de Houtzaagmolen bijvoorbeeld graag mee. De huizen staan er dicht bij elkaar; dat scheelt alvast. En toch is er een brede groene zone tussen beide overkanten, met processierupsloze, imposante Amerikaanse eiken.

 

Ruilend rijk worden

Als Www&wwW kunnen wij hierover meepraten. Bij onze thuisbasis de Hooykiep, aan de Houtzaagmolen 22 - 24, gaat regelmatig de voordeurbel. Meestal is het een spontane bezoeker zonder afspraak. Een voorbeeld. De bel gaat en we doen open. Er staan twee jongetjes. Glunderend vertellen ze dat ze bij de scouting iets nieuws hebben geleerd: hoe je al ruilend rijk kunt worden. En ze vragen zich af of wij ook willen ruilen. Ze hebben een glimmende etui in de aanbieding.

 

Spullen bij de vleet

Ruilen doet huilen, maar dat weten ze nog niet. En de Hooykiep puilt uit van de spullen die opgeruimd moeten worden. Snel scharrelen we wat bij elkaar. Een beeldje van een vetkuifachtig iemand. En een glazen drinkgeval, dat ooit als relatiegeschenk hier naar binnen is geglipt. De twee jonge bezoekers bij onze voordeur zijn er blij mee: twee voor een, dat ruilt lekker. Druk keuvelend over hun komende rijkdom gaan ze op weg naar de volgende voordeur.

 

Locatiedisclaimer

Het schijnt dat niet iedereen ons kan vinden. Terwijl de Hooykiep gewoon tussen de huisnummers 20 en 26 in ligt. Dus hebben we navraag gedaan. Men zegt dat hier een Trans Universeel Knooppunt (TUK) ligt. In gewone taal: er schuren hier twee universums langs elkaar. Universum A is de kosmos zoals wij die kennen. Universum B is net even anders; aan de Houtzaagmolen ontbreken bijvoorbeeld de huisnummers 22 en 24. Raar, maar waar. Dus helaas. In Universum B zul je geen Hooykiep vinden.

 

Achterwaarts          Voorwaarts

 

0adske - HOMER

alt

 

 

Geplaatst: Donderdag 25 juli 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Www & wwW / DWJM 10 jaar

 

Het wij-gevoel is sterk geweest op DWJM Sociaal, zeker in de eerste jaren. Als deze blog eenmaal compleet is, valt hier misschien te ontdekken waar wij en ons wij-gevoel gebleven zijn. Maar gelukkig is Www&wwW er nog.

 

De Lawei en Hopper waren en zijn belangrijk in de Drachtster samenleving. Ook DWJM was digitaal volop onderdeel van deze samenleving. Natuurlijk verandert dat door de jaren heen. Bloggers gaan en bloggers komen. Of blijft het bij gaan?

 

Thema: SAMENLEVING

 

26 maart 2011 - 2012

Iris is jarig op Sint Maarten; geen wonder dat ze zo goed zingt

The Voice of Holland

Voor wie het ontgaan is: ze heeft Drachten op de kaart gezet door te winnen

 

26 maart 2010 - 2011

Inge Imelmans doet nog steeds de programmering van de Lawei

Netwerken in Hopper

DWJM Sociaal heeft een agenda; maar een blog is een mooi alternatief

 

26 maart 2009 - 2010

Anton Pieters - bemoeit zich overal mee, en ja, dan word je fractievoorzitter

Memories...

Meest besproken blog op DWJM, gemeten naar het aantal reacties

 

Achterwaarts          Voorwaarts

 

0adske - HOMER

alt