Geplaatst: Zaterdag 14 maart 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Www&wwW

0adske - HOMER


De Skûtsjes

In de verte zie ik de Philipsbrug, waar Rik Hogenakker HET moment zojuist heeft vastgelegd. Ook hier geen zicht op de zon, maar wel nog steeds een spectaculaire lucht. En verder een roze verkleurin, die aangeeft dat de zon recht achter de Vaart ondergaat.

 

alt

11 maart 2020 ZonsonderVaart - De Skûtsjes

Fotografie: Kreaterbureau VULKAAN


Lichtbaken  

Als het om de Vaart gaat, kunnen we niet om de skûtsjes heen. De hele winter door waren ze een lichtbaken in donker Drachten. Nu de zonsondergang de Vaart passeert, kan de verlichting binnenkort weer worden gedoofd. De zon neemt het over.

 

Achterwaarts          Voorwaarts

 

Geplaatst: Vrijdag 24 januari 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Www&wwW

0adske - HOMER

 

alt

Stervende Kerst

Fotografie en bewerking: Kreaterbureau VULKAAN

 

Achterwaarts          Voorwaarts


Geplaatst: Donderdag 2 januari 2020 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Www&wwW

 0adske - HOMER


Het is zoals het is

Het is een berk, geen zwarte, maar een witte. Recht achter de stam schijnt een straatlantaarn. Het is erg mistig. Hoe erg? Code rood. De dikke mist verzamelt wat schijnsel van siervuurwerk, hoog boven ons. Dit is wat wij er van zien door het slaapkamerraam. Ongeveer tien minuten na de wisseling van het jaar. Mist met een wisselende kleurvervuiling. Rood, geel, groen, blauw, paars. En soms vage opkomende of wegzakkende mengkleuren, zoals nu. Een beetje smoezelig. Maar je kunt ermee doen wat je wilt. Nee, toch maar niet. Deze keer geen filters. Het is zoals het is. What you see is what you get.

 

alt

 Berk, mist, licht, vuurwerk

Fotografie: Kreaterbureau VULKAAN


De berk treurt

Ja, ik geef het toe. Het heeft mij te pakken. Het fascinerende gevecht tussen licht en donker. Je moet ervoor in het winterhalfjaar zijn. Als de donkerte sterk en vasthoudend is. En het licht wat vaal en bleekjes, en kort van adem. We leggen het vast met onze smartphones. Ochtendrood, avondrood. Zonsopkomst, zonsondergang. Wolkenpartijen in felle kleuren. Zwarte silhouetten met tegenlicht. Weerspiegelingen, glinsteringen en schitteringen. Het liefst oplichtend in de inktzwarte nacht. Of in de schemering. Dat is ook goed, en soms zelfs beter. Donker en licht dagen elkaar uit; ze spelen met elkaar. De berk treurt. Want het spel heet oorlog. En hij weet niet wie er gaat winnen.

 

Achterwaarts          Voorwaarts

 

Geplaatst: Donderdag 28 november 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Www&wwW

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Www & wwW / Afterparty

 

Twee reacties zoek

Nou breken mij de klompen. Twee vandaag geplaatste reacties op een blog op DWJM Sociaal, waren later onvindbaar. In beide gevallen ging het om een reactie vanuit Www & wwW. De ene was afkomstig van Steven Watertij, de andere van mij. Dat vonden wij wel spijtig. Niet alleen voor ons, maar ook voor de schrijver van de blog. Natuurlijk hebben wij de reacties weer terug gezet. Ze waren nog wel te vinden onder 'Wat is nieuw'.

 

Wat is er gebeurd?

Je vraagt je af wat er gebeurd kan zijn. Foutje in het systeem? dat zou kunnen. In dat geval komt het wel goed; want de reacties staan er weer. En het systeem zal toch niet tweemaal dezelfde reacties kwijtraken. Voor de zekerheid hebben we bij een eigen blog gekeken. We ontdekten dat je in principe alle reacties op de eigen blog, van jezelf en van anderen, kunt wissen. Dus dat is ook een mogelijkheid: dat de wisknop tweemaal is aangeraakt, waardoor de reacties zijn verdwenen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar ook dat soort ongelukjes zullen niet keer op keer gebeuren.

 

Reacties zijn goud waard

Reacties op dit medium moet je de laatst jaren met een lantaarntje zoeken. En net als schaarse metalen zijn ze dus goud waard. Omdat ze niets wegen, tikt dat niet aan. Maar het idee is duidelijk. Laten we zuinig zijn op elke reactie die hier geplaatst wordt. Hieronder kan gereageerd worden. Heel Www & wwW heeft nog nooit per ongeluk een reactie gewist. (Om volledig te zijn: ook niet met opzet). En dat hopen we nog heel lang vol te houden.

 

Achterwaarts          Voorwaarts

 

0adske - HOMER

alt

 

Geplaatst: Zondag 17 november 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Www&wwW

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Dit wordt jouw medium / Gasten


Ove M per e-mail

Dat Ove M (Onze vaste e-Mailer) ons regelmatig e-mailt, heeft nadelen. Want elke e-mail zou ook als reactie op DWJM Sociaal kunnen staan. Dat dit niet het geval is, spijt ons meer dan wij hier kunnen schrijven. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Want wij willen toch graag zijn ideeën met jullie delen. Zodat ze alsnog de plek krijgen die ze verdienen: het digitale platform DWJM Sociaal. Conclusie: Ove M heeft ons deze speciale rubriek in de schoot geworpen.

 

Wat vindt Ove M?

Graag ziet hij hier meer lokale actualiteiten. En ook meer Frysk. Samen levert dat Fries nieuws in het Frysk op. Wij van de Hooykiep vinden dat niet verkeerd, maar weten niet eens wat Hooykiep in het Frysk is. Voorlopig houden wij het maar op Heakiep. Misschien kan Ove M hieronder bij 'reacties' daar iets van vinden. Met de gemeentelijke communicatie weet hij ook wel raad. Die kan beter. En dat geldt ook voor de profilering van DWJM Sociaal, zo meent Ove M. Dat denken wij ook, vooral als levendig digitaal stads/dorpsplein*. Bijvoorbeeld door niet alleen te bloggen, maar ook te reageren. Tot slot vindt hij onze spin wat bleekjes. Maar dat heet schutkleur. De natuur moet zijn loop hebben.

 

* Doorhalen wat niet gewenst wordt

 

Achterwaarts          Voorwaarts

0adske - HOME

alt

  

Geplaatst: Vrijdag 18 oktober 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Www&wwW

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Www & wwW / Afterparty


Er staat genoeg ander spul

Met deze kreet eindigde mijn vorige blog. 'Er staat genoeg ander spul.' Dat ging over de pas heropende kringloopwinkel Hart in Friesland. Ik heb het geweten. Een delegatie uit de Hooykiep ging erheen op de dag van de opening. En kwam met een flinke lading ingekochte waar terug. Terwijl de Hooykiep al uit zijn voegen ploft. Gelukkig ben ik niet alleen gastvrouw, maar ook poortwachter; niet alles komt er hier zomaar in. Het moet stevig verdedigbaar zijn. Dus kon ik niet anders dan vriendelijk maar dringend vragen: alle spullen op tafel!

 

alt

Alle spullen op tafel

Fotografie: Kreaterbureau VULKAAN

 

De hand over het hart

Al de stofjes voor het quilten mogen natuurlijk blijven. Zelf zoek ik voor de dames vaak op internet mooie ontwerpen uit. De houten onderzetters met bloemmotieven: heel goed in het harde gevecht tegen kringen op het meubilair. Ook goedgekeurd. De lichthouten handvatten waar de vrouwen een mooie tas bij willen maken. Tja, houdt ze van de straat. De twee onduidelijke koperen dingen: ze zijn mooi, maar niemand wist wat het was. Behalve Rik, die er een setje brede  schellenkoordhouders in herkende. Nou, vooruit.


Mediamaniakken

Ook de mediamaniakken waren mee naar de kringloopwinkel. Ze dragen deze titel met trots. Ook nu kwamen ze terug met boeken, cd's en dvd's. Kijk, dan moet ik strenger zijn; want alles staat op internet. Waarom dan aanschaffen? De Dikke van Dale voor drie euro. Ja, dan ben zelfs ik verkocht. Woordenboek van populaire uitdrukkingen, clichés, kreten en slogans. Goed voor de gesprekken bij de koffie. Kun je nog zingen, zing dan mee! en Trouw een ondergrondse krant. Ouwe meuk, maar hier lopen een paar knarren rond. Twee cd's van Boudewijn de Groot: Een nieuwe herfst en Het eiland in de verte. Zelfs ik ken Boudewijn; die wijs ik niet de deur. 20 mooiste luisterliedjes. Vooruit; om de knarren rustig te houden. Mini & Maxi: 35 jaar televisie en theater: idem. De andere gekochte dvd's zijn stuk voor stuk gaaf. Eternal sunshine of the spotless mind: verpletterend. Amadeus: meeslepend. O Brother, Where Art Thou? Hilarisch. Hans Liberg: the best of 25: lachen, gieren, brullen.

 

Het is geen geld 

En dat alles voor zeventien euro. Maar als poortwachter ben ik natuurlijk mislukt; zie ook de achtergrond.

 

Achterwaarts          Voorwaarts 

0adske - HOMER

alt

 

Geplaatst: Dinsdag 10 september 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Www&wwW

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Www & wwW / Afterparty

 

Geen koffie, geen branie

Branie is geen woord van mijn generatie. Maar ik vind het wel mooi. Uitleggen wat het betekent ga ik niet doen; zoek het maar eens op. Als Www & wwW hebben wij dagelijks wat branie nodig. Om de Worldwide watching & writing wiseguy Wanderers te zijn die we willen zijn. En om ons elke morgen toch weer te focussen op het krankzinnige wereldgebeuren. En om daar dan iets zinnigs uit te halen en dat op te schrijven. Dat lukt alleen met een flinke dosis branie. Koffie helpt daarbij. Zonder koffie geen branie.

 

Ochtend in de Hooykiep

Zonder koffie valt de ochtendsessie in het water. De ochtendmensen scharrelen vaak al vroeg door de Hooykiep. De avondmensen komen wat later, soms pas tegen het eind van de ochtend. De rest zit er tussenin. Pas als iedereen er is, begint de ochtendsessie. Met de gezamenlijke koffie zetten we de klokken gelijk en de neuzen dezelfde kant op. VOOR het koffiemoment is de stemming vlak. Maar NA de koffie borrelt en gist het in de Hooykiep. Er is reuring. En anders maken we die wel.

 

Stoppen met alles

Dus was het slikken vanmorgen. We lazen in dagblad Trouw, dat je eigenlijk in één keer moest stoppen met rookwaar, alcohol en koffie. Maar op datzelfde moment rook de hele Hooykiep al naar koffie. Het was net ingeschonken en bij dit nieuws meer nodig dan ooit. Want de gedachte om te stoppen met koffie, hoe verdraag je dat zonder branie? En hoe kom je aan branie zonder koffie? Dus namen we direct onze koffieshots. En zagen de 'energy & drive' weer tegen de plinten van de Hooykiep klotsen.

 

Moraal van het verhaal

Hier volgt onze analyse. Stoppen met koffie heeft goede papieren. Het helpt om te stoppen met roken. Stoppen met alcohol doet dat ook. En dat wil beter als je met de borrel ook de koffie laat staan. Van de koffie af is dus goed, omdat het helpt te stoppen met die andere twee. Maar wat als je toch al niet rookt en niet drinkt? Dan is koffie dus geen bezwaar. Een korte rondgang was voldoende. De Hooykiep is al vrij van rook en drank. Lang leve de koffie. En de branie. In de gloria. Proost.

 

Achterwaarts          Voorwaarts

0adske - HOMER

alt

 

Geplaatst: Vrijdag 16 augustus 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Www&wwW

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Www & wwW / Afterparty

 

De Hooykiep in De Peppel

Er zijn vragen over de locatiedisclaimer in mijn vorige blog. Misschien had ik er niet over moeten beginnen. Want eigenlijk is er niet zoveel aan de hand. Als Www & wwW schrijven we gewoon over de wereld zoals jullie die kennen. We doen dat vanuit de Hooykiep in woonbuurt De Peppel. Om precies te zijn: aan de Houtzaagmolen 22-24.

 

Trans Universeel knooppunt (TUK)

Het punt is dat er ergens in deze buurt een TUK actief schijnt te zijn: een Trans Universeel Knooppunt. We moeten daarom rekening houden met een alternatieve realiteit. Deze andere werkelijkheid hebben we voor het gemak gelabeld als Universum B. De bekende en vertrouwde wereld waarin wij leven, is dan natuurlijk Universum A. Beide universums lijken veel op elkaar; de verschillen zijn klein.

 

Om verwarring te voorkomen

DWJM Sociaal is bijvoorbeeld in beide universums actief. Mensen in universum A en universum B lezen in DWJM Sociaal dezelfde blogs. Ze lezen dat wij ons werk doen vanuit de Hooykiep, aan de Houtzaagmolen 22 - 24. En daar zit nou juist het probleem. Want in Universum B ontbreken aan de Houtzaagmolen gek genoeg de huisnummers 22 - 24. Het gevolg: in Universum B bestaat de Hooykiep niet.

 

Check even je universum

Onze locatiedisclaimer is dan ook bedoeld voor mensen uit dat andere universum B. Zij lezen misschien onze blogs, maar zullen de Hooykiep niet vinden. Het is daarom goed, om bij twijfel even je universum te checken: leef je in Universum A, of in Universum B? Als je tussen de huisnummers 20 en 26 van de Houtzaagmolen de Hooykiep vindt, zit je gewoon in Universum A. En anders in B; mooier kunnen we het niet maken.

 

Voor wie extra zekerheid wil

Twijfel je nog? Alleen in Universum B is eerder in 2019 een ongeluk gebeurd aan de Houtzaagmolen. Daarbij heeft een auto een van de Amerikaanse eiken geraakt. En dat is te zien. Loop vanuit de Watermolen het laatste grasveld van de Houtzaagmolen op. Er staan acht eiken; wandel tussen de beide rijen door. Kijk naar de derde eik aan je linkerhand, onderaan bij de stam. En trek je conclusie.

 

Achterwaarts          Voorwaarts

 

0adske - HOMER

alt

 

Geplaatst: Woensdag 31 juli 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Www&wwW

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Www & wwW / Afterparty

 

Het belt hier prima

Sommige straten zijn extra populair bij aanbellers van deur tot deur. Of het nu gaat om bezorgers, geloofsventers, collectanten, Sint Maarten zangers, handelaars in kinderpostzegels, clubactievoerders of goede-doelen-studenten, ze pakken de Houtzaagmolen bijvoorbeeld graag mee. De huizen staan er dicht bij elkaar; dat scheelt alvast. En toch is er een brede groene zone tussen beide overkanten, met processierupsloze, imposante Amerikaanse eiken.

 

Ruilend rijk worden

Als Www&wwW kunnen wij hierover meepraten. Bij onze thuisbasis de Hooykiep, aan de Houtzaagmolen 22 - 24, gaat regelmatig de voordeurbel. Meestal is het een spontane bezoeker zonder afspraak. Een voorbeeld. De bel gaat en we doen open. Er staan twee jongetjes. Glunderend vertellen ze dat ze bij de scouting iets nieuws hebben geleerd: hoe je al ruilend rijk kunt worden. En ze vragen zich af of wij ook willen ruilen. Ze hebben een glimmende etui in de aanbieding.

 

Spullen bij de vleet

Ruilen doet huilen, maar dat weten ze nog niet. En de Hooykiep puilt uit van de spullen die opgeruimd moeten worden. Snel scharrelen we wat bij elkaar. Een beeldje van een vetkuifachtig iemand. En een glazen drinkgeval, dat ooit als relatiegeschenk hier naar binnen is geglipt. De twee jonge bezoekers bij onze voordeur zijn er blij mee: twee voor een, dat ruilt lekker. Druk keuvelend over hun komende rijkdom gaan ze op weg naar de volgende voordeur.

 

Locatiedisclaimer

Het schijnt dat niet iedereen ons kan vinden. Terwijl de Hooykiep gewoon tussen de huisnummers 20 en 26 in ligt. Dus hebben we navraag gedaan. Men zegt dat hier een Trans Universeel Knooppunt (TUK) ligt. In gewone taal: er schuren hier twee universums langs elkaar. Universum A is de kosmos zoals wij die kennen. Universum B is net even anders; aan de Houtzaagmolen ontbreken bijvoorbeeld de huisnummers 22 en 24. Raar, maar waar. Dus helaas. In Universum B zul je geen Hooykiep vinden.

 

Achterwaarts          Voorwaarts

 

0adske - HOMER

alt

 

 

Geplaatst: Dinsdag 19 februari 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Www&wwW

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Www & wwW / Afterparty

 

Onze vaste e-Mailer verweert zich

Ove-M* reageerde per e-mail op onze blog van 14 februari 2019. Hij wees op de vrijheid, om op DWJM Sociaal wel of niet een discussie te starten. Hij ziet die vrijheid ook bij het meedoen aan een discussie. Dit klopt allemaal. Verder meent hij dat er op vrijwel geen enkele bijdrage op DWJM Sociaal wordt gereageerd. Dat is niet juist. Echte reacties komen niet veel voor, maar ze zijn er wel. Discussies onder blogs komen inderdaad moeilijk van de grond. Daarom nodigen wij Ove-M toch maar weer uit, om niet per e-mail te reageren maar direct onder de blog.

 

Wat is het punt?

Maar misschien begrepen wij hem verkeerd. Daarom hebben wij Ove-M gevraagd welk punt hij wil maken. Hij knoopte er de beeldspraak van een voetbalwedstrijd aan vast. Als de keeper de bal in het spel brengt, dan moet de bal geschopt worden en niet de keeper. Wij denken nu dat Ove-M zich als keeper geschopt voelt. En dat hij ons ziet als de schoppende partij. Zelf vinden wij dat wij Ove-M in onze blogs steeds netjes hebben geciteerd. De citaten komen uit de e-mails die we van hem kregen. Hij wilde deze info niet zelf op DWJM Sociaal zetten. Wij respecteren dat. En dus citeren wij anoniem, voor zover wij de info van belang vinden.

 

Het beeld van de keeper

We spelen het spel op DWJM Sociaal. Daar horen dan ook de reacties thuis. Keepers doen mee aan het spel, door te bloggen en op blogs te reageren. Reacties per e-mail zien wij als een keeper die de bal over de zijlijn schopt. Zoals iedereen weet, mag de andere partij dan ingooien. Dat is wat wij hier doen als wij Ove-M citeren. Des te beter de keeper de bal in het spel weet te houden, des te minder hoeven wij in te gooien.

 * Ove-M: Onze vaste e-Mailer

 

Achterwaarts          Voorwaarts

 

0adske - HOMER

alt 

Geplaatst: Donderdag 14 februari 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Www&wwW

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Www & wwW / Afterparty


Onduidelijkheid troef

Ja, wij hadden best wel wat duidelijker kunnen zijn. Dat zetten we nu dus recht. Wij hebben een vaste e-Mailer. Hij, want het gaat om een man, reageert liever via een e-mail, dan onder een blog op DWJM Sociaal. Wij respecteren deze insteek, maar vinden het ook jammer. Want zo krijgen we hier nooit een debat van de grond. Wat is nu wijsheid? Als we vinden dat Onze vaste e-Mailer (Ove-M) iets te melden heeft, kunnen we ervoor kiezen om dat hier door te geven. We houden het anoniem en zullen onze bron dus 'Ove-M' noemen.

 

Nog meer onduidelijkheid

Uit de laatste e-mail van Ove-M wordt duidelijk dat hij zich zorgen maakt. Die zorgen gaan over de plannen van Vermillion, om flink meer gas onder onze gemeente vandaan te gaan trekken. Ove-M meent dat er om de hete brei wordt heen gedraaid, en dat er veel onduidelijkheid zit in de nieuwste plannen van Vermillion. Is er bijvoorbeeld sprake van fracking? Omdat ook hier op DWJM Sociaal al over deze plannen geblogd is, leek het ons goed om dit geluid van Ove-M door te geven. Het zette ons ook op het spoor van de laatste vergadering van de gemeenteraad, op 6 februari. Wethouder De Ruiter beantwoordde een aantal vragen uit de raad over de gaswinning. En gaat er gefrackt worden? Nee, volgens de wethouder is fracking niet aan de orde.

 

Van gasbron naar nieuwsbron

Wel vinden wij het storend dat wij dit nieuws gemist hebben en het pas later via via aan de weet kwamen.  Dat moet anders. Misschien ligt het eraan dat wij in de Hooykiep het Dagblad van het Noorden lezen en niet een Friese krant. Het nieuws in Dagblad van het Noorden stopt bij de provinciegrens. Met de Friese kranten is het niet anders. Maar zij zitten met ons aan goede kant van de grens. Dus ja, misschien wordt het tijd om het DvhN in te ruilen voor de LC.


Achterwaarts          Voorwaarts

 

0adske - HOMER

alt

Geplaatst: Zaterdag 5 januari 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Www&wwW

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Www & wwW  /  Afterparty

 

Vanuit de Hooykiep:

Een gelukkig Nieuwjaar!

 

alt

 

Www & wwW

 

Achterwaarts          Voorwaarts

0adske - HOMER 

alt

 

Geplaatst: Donderdag 3 januari 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Www&wwW

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Www & wwW / Afterparty


Wij gaan nog niet naar huis

Nee, dit gebeurt niet in een opwelling. Dwarsigheid is het natuurlijk wel, maar geplande dwarsigheid. Want ons project Schelf 2018 duurt driemaal zo lang als LF 2018. Wij hebben er de volle periode 2017 - 2019 voor uitgetrokken. Maar we willen de zaak ook weer niet in het honderd jagen. Daarom vullen we 2019 in als feestelijke afterparty. Want LF2018 mag niet als een nachtkaars uitdoven.

 

Een culturele boost 

We wilden toch een blijvende boost voor het Friese en noordelijke culturele leven? Daar draait het dus om in onze afterparty. We gaan in 2019 Schelf 2018 omturnen in iets blijvends. Waar we aan denken? Als kapstok is er een Jaarplan DWJM 2019. En verder geen idee. Maar we hebben een jaar de tijd. Dus beste Mienskip, kom maar op met ideeën, suggesties, plannen.

 

Eigenlijk wel naar huis

Eigenlijk gaan we toch wel naar huis. De Hooykiep is nog altijd een zootje, maar het voelt wel als onze thuisbasis. Dus is dat de ideale denktank voor ons clubje Www & wwW. Ja, spijtig genoeg is de Hooykiep een besloten tent, al zit de buitendeur niet echt op slot. Maar we hopen jullie vooral te zien hier op DWJM Sociaal: het charmante en pittoreske digitale dorpsplein van Drachten.

 

Achterwaarts          Voorwaarts

0adske - HOMER

alt

Geplaatst: Zondag 19 augustus 2018 - 10 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Www&wwW

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Www & wwW / Schelf Kalender

 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Fotografie: Kreaterbureau VULKAAN en Ilona Essenbosch (startfoto)

Achterwaarts          Voorwaarts

0adske - HOMER

alt

Geplaatst: Vrijdag 17 augustus 2018 - 12 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Www&wwW

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Www & wwW / Schelf Kalender

 

alt

alt

alt

alt

alt

Fotografie: Kreaterbureau VULKAAN

 

Achterwaarts          Voorwaarts

0adske - HOMER

alt

Geplaatst: Zaterdag 28 juli 2018 - 20 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Www&wwW

▄▄  Schelf 2018 - HOME

  

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Www & wwW / Schelf Kalender

  

alt

Fotopulatie: Kreaterbureau VULKAAN

Achterwaarts          Voorwaarts

 

0adske - HOMER

alt

Geplaatst: Woensdag 25 juli 2018 - 7 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Www&wwW

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Www & wwW / Schelf Kalender

 

Paul Simon Farewell Tour Ziggo Dome 8 juli 2018

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

Fotografie: Kreaterbureau VULKAAN

 

Achterwaarts          Voorwaarts

 

0adske - HOMER

alt

Geplaatst: Maandag 9 juli 2018 - 9 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Www&wwW

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Www & wwW / Schelf Kalender

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

Fotografie: Kreaterbureau VULKAAN

 

Achterwaarts          Voorwaarts

0adske - HOMER

alt

Geplaatst: Vrijdag 6 juli 2018 - 14 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Www&wwW

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Www & wwW / Schelf Kalender

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt 

Fotografie: Kreaterbureau VULKAAN

 

Achterwaarts          Voorwaarts

0adske - HOMER

alt

Geplaatst: Dinsdag 8 mei 2018 - 9 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]
Categorie: Www&wwW

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Www & wwW / Schelf Kalender

 

alt

 

De oplossing

Dr Samuel-Jean Pozzi   /   Markiezin Luisa Casati

(1846-1918)   /   (1881 - 1957)


Schilder   /   Schilder

John Singer Sargent   /   Giovanni Boldini      

olieverf op doek   /   olieverf op doek

1881   /   1908

 

Achterwaarts          Voorwaarts

 

0adske - HOMER

alt


« vorige pagina  |  resultaten 1-20 van 35  |  volgende pagina »