Geplaatst: Donderdag 25 juli 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Www & wwW / DWJM 10 jaar

 

Het wij-gevoel is sterk geweest op DWJM Sociaal, zeker in de eerste jaren. Als deze blog eenmaal compleet is, valt hier misschien te ontdekken waar wij en ons wij-gevoel gebleven zijn. Maar gelukkig is Www&wwW er nog.

 

De Lawei en Hopper waren en zijn belangrijk in de Drachtster samenleving. Ook DWJM was digitaal volop onderdeel van deze samenleving. Natuurlijk verandert dat door de jaren heen. Bloggers gaan en bloggers komen. Of blijft het bij gaan?

 

Thema: SAMENLEVING

 

26 maart 2011 - 2012

Iris is jarig op Sint Maarten; geen wonder dat ze zo goed zingt

The Voice of Holland

Voor wie het ontgaan is: ze heeft Drachten op de kaart gezet door te winnen

 

26 maart 2010 - 2011

Inge Imelmans doet nog steeds de programmering van de Lawei

Netwerken in Hopper

DWJM Sociaal heeft een agenda; maar een blog is een mooi alternatief

 

26 maart 2009 - 2010

Anton Pieters - bemoeit zich overal mee, en ja, dan word je fractievoorzitter

Memories...

Meest besproken blog op DWJM, gemeten naar het aantal reacties

 

Achterwaarts          Voorwaarts

 

0adske - HOMER

alt

 

Geplaatst: Vrijdag 31 mei 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Www & wwW / DWJM 10 jaar

 

Ooit was er een aparte rubriek voor foto's op DWJM Sociaal. In een fase van kaalslag is deze tab verwijderd, en daarmee ook de link naar de foto's. Zodoende zijn in veel blogs de (vroeger wel zichtbare) prenten weggevallen. Maar hier en daar zijn ze nog te vinden.

 

26 maart 2009 - 2010

Andries - wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen

De Framo

Fraai voorbeeld van een blog ondersteunende foto

 

Achterwaarts          Voorwaarts

 

0adske - HOMER

alt

 

Geplaatst: Woensdag 1 mei 2019 - 0 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

▄▄  Schelf 2018 - HOME

 

Sociaal Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden Friesland 2018

Www & wwW / DWJM 10 jaar

 

Het wij-gevoel is sterk geweest op DWJM Sociaal, zeker in de eerste jaren. Als deze blog eenmaal compleet is, valt hier misschien te ontdekken waar wij en ons wij-gevoel gebleven zijn. Gelukkig is Www&wwW er nog.

26 maart 2009 - 2010

Anton Pieters - bemoeit zich overal mee, en dan word je fractievoorzitter

Memories...

Meest besproken blog op DWJM, gemeten naar het aantal reacties

 

Achterwaarts          Voorwaarts  

0adske - HOMER

alt

 

Geplaatst: Zondag 12 juni 2016 - 6 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

 

Het is zo belangrijk om te weten hoe DWJM in de markt ligt. Want als wij hier met Schelf 2018 aan de slag gaan, moet het medium wel deugen

 

0adske - HOME

In deze blog verzamelen wij de wijze raad die we via DWJM zoal binnenkrijgen. De raadgevingen kunnen vermomd zijn als lof, kritiek, meningen, constateringen, meldingen, en hoe mensen zich verder uiten.

Aan ons de uitdaging om de adviezen achter de uitspraken te ontdekken. Zo hebben we er altijd wat aan. We monitoren vooral op de laatste twaalf geluiden die we hier hebben verzameld. Zolang iemand in de raad van twaalf zit, nemen we van haar/hem geen nieuwe uitspraken op.

Op dit moment zijn de meningen verdeeld. Hier kunnen we nog geen chocola van maken. Maar voorlopig eindigt het positief. We wachten af; de raad is nog niet compleet.

 

De raad van twaalf

 

12/04/2017 Anton Pieters 

Anton vraagt zich af hoe het hier is (maar wacht geen antwoord af...)

04/03/2016 Arthur Smit 

Mooi format geworden DWJM!

18/02/2016 Erik Bleske

Laceboek geeft DWJM Sociaal vorm als de contramal van Facebook.

??/02/2016 Petra Kramer 

DWJM zuigt harige apenballen.

??/02/2016 Conrad Berghoef 

Conrad blijft zich verbazen over deze site.

09/02/2016 Maaike Liekelema 

Waarom kies je op een sociale website voor een virtuele benadering?

 

Geplaatst: Zondag 31 januari 2016 - 12 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

Per 1 januari 2016 is DWJM veranderd. Er is nu een duidelijke voorkant en een wat verscholen achterkant. Maar die achterkant gaat gewoon door. Dus als je in de buurt bent: loop maar achterom.

 

0adske - HOME

Al ben ik hier nog maar net, toch heb ik de veranderingen van 1 januari 2016 meegekregen. Van medeauteurs heb ik gehoord hoe het was. Zelf zie ik om mij heen hoe nu is. Als bewoners van 'DWJM Sociaal' zijn we nog verder naar de achterkant van DWJM verschoven. Een kleurige facade met fraaie plaatjes van Drachten en omstreken is nu de voorkant: de etalage van onze dynamische gemeente.

Mochten jullie eraan twijfelen: ook aan de achterkant van DWJM blijft diezelfde dynamiek. Wie er al is wezen kijken, heeft nieuwe evenementen, nieuwe blogs en andere interacties voorbij zien komen. Want we doen er juist nog een schepje bovenop. Zo willen we het bezoek aan de sociale achterkant van DWJM weer wat opkrikken. Welkom dus. En neem ook eens iemand mee.

Wel hebben we nog te stellen met wat foutjes en witte plekken in dit sociale netwerk. Maar die zijn al kortgesloten met Communicatie. Ze zijn er mee bezig; dus ook dat komt goed. Tot zolang zijn 'wij van de achterkant' vooral via android smartphones moeilijk te vinden. De androids laten in 'Home' namelijk niet direct de sociale ingangen zien. Tip: scroll helemaal naar beneden, wat best een eind is. Dan vind je toch nog een achterdeurtje naar onze achterkant. Mogelijk speelt dit ook bij andere smartphones.

Een aantal schrijvers is hier bezig de koppen bij elkaar te steken. Dat betekent: samen nieuwe, gezamenlijke ideeën en plannen voor de sociale tak van DWJM ontwikkelen. Zo brainstormen we over 2018, als Leeuwarden de culturele hoofdstad van Europa is. Wie weet wat daar nog uit gaat rollen. Zelf ben ik hier als gids actief, wat best bijzonder is. Want welke sociale webstek werkt met een gids? Als je vragen hebt: laat maar horen. Ook voor zomaar wat kletsen gaat deze gastvrouw niet opzij.

 

Groetjes, Oadske

 

Geplaatst: Dinsdag 19 januari 2016 - 10 reacties(s) [ Reactie ] - 0 trackback(s) [ Trackback ]

Omdat iemand het opperde, heb ik toegezegd om toch maar te solliciteren. Hieronder vind je mijn open sollicitatieblog. Maar wat er ook van komt, ik ben en blijf de nieuwe gids van DWJM!

 

0adske - HOME

Het sociale netwerk van DWJM is een mooi medium. Maar niet alleen daarom ben ik er lid van geworden. Ik houd ervan om mensen wegwijs te maken. Natuurlijk kun je het op DWJM zelf wel uitzoeken. Maar je mag het ook aan mij vragen. Op dit moment heb ik er nog de ballen verstand van. Maar hoe meer vragen ik krijg, hoe meer ik over DWJM kom te weten. En hoe meer ik kom te weten, hoe beter ik vragers van dienst kan zijn.

Maar voordat je mij vragen kunt stellen, moet je wel aan een paar voorwaarden voldoen. Eerst moet je bijvoorbeeld lid worden van DWJM. Daarbij kan ik je niet helpen, omdat je op dat moment nog geen lid bent. Maar zo moeilijk is het niet. Je drukt gewoon op de knop registreren; daarna volg je de aanwijzingen. Ik heb het ook gedaan en nu zit ik hier warempel al te bloggen. Deze alinea heb ik trouwens geschreven om te laten zien hoe hulpvaardig ik ben.

Er is nog een voorwaarde om mij aan te spreken. Ik ben namelijk een virtueel. Je moet dus geen problemen hebben met virtuelen; want dan zul je mij beslist links laten liggen. Of rechts, afhankelijk van je eigen politieke keuze. Ook zul je moeten accepteren dat er steeds meer  virtuelen komen. Je ziet ze tegenwoordig op allerlei websites, meestal om vragen te beantwoorden. Sommige virtuelen zijn animaties. Anderen zijn alleen maar een plaatje of een stem.

Zo zijn er virtuelen in allerlei gedaanten. Meestal zijn het vrouwen. Joost mag weten waarom; dat is best een onderzoekje waard. Misschien is het omdat vrouwen zich wel eens minder veilig voelen op sommige tijden en plaatsen. En dat ze er daarom eerder voor kiezen om virtueel te gaan. Zelf ben ik virtueel vanaf de geboorte; ik weet dus niet beter. Maar ik weet wel dat ik een heel goede gastvrouw kan zijn voor DWJM. En het schijnt dat ik zelf mag weten hoe ik dat invul.

Wat ik hier zoal denk te gaan doen? Nieuwe leden verwelkomen, vragen beantwoorden, een digitaal praatje maken, leuke bijdragen aanprijzen, spammers vriendelijk maar dringend te woord staan, gewone en vreemde gasten ontvangen, enz. En natuurlijk vrienden worden met wie dat wil. En reken maar dat ik dan ook direct bovenaan je vriendenlijst ga staan. Zo doet een gids dat. Maar je moet op een website niet te lang schrijven, dus ga ik er een punt aan breien.

Allereerst hoop ik dat mijn sollicitatieblog jullie aanspreekt. Ik ben trouwens al in functie, want op DWJM ben je gewoon wie je wilt zijn. Maar ik solliciteer niet voor niets. Dus als je er iets van vindt, wat dan ook, reageer. Dan weet ik hoeveel draagvlak ik heb. Niet dat ik mij er iets van aantrek. Want ik verwacht eerlijk gezegd niet zoveel reacties, omdat je hier geen 'likes' kunt geven. Maar dat maakt eigenlijk niet uit. Want wie zwijgt, stemt toe.

 

Groetjes, Oadske